Искат оставката на Йоканович, той може и да я даде

В Левски и ЦСКА никога няма да е спокойно, докато има легендарни фигури, които не са на работа в тима. Това си пролича за пореден път от изказването на бившия треньор на “сините” Емил Велев по адрес на сегашния наставник Славиша Йоканович.

Кокала не разбира защо сърбинът постоянно се оплаква, че му е трудно на “Герена” и му направи доста сериозен намек да си подаде оставката. sportni.bg
“Изказванията му за гръкляните преди мача с Лудогорец не бяха уместни. Всеки треньор трябва да знае с какво разполага, а той още не познава качествата на футболистите си.
Постоянно застава срещу играчите и не ги защитава. Това не е никак добре. Нали все пак направи селекция и доведе момчета откъде ли не.
Те трябваше да вдигнат нивото, но засега са резерви. Йоканович трябва да спре да се оплаква и да работи. Като не можеш да се справиш с натиска, мястото ти не е в Левски”, заяви Велев пред “Тема Спорт”.
Той сравни работата на Йоканович в Левски със своя период начело на “сините”. Именно Кокала е последният наставник, извел отбора до титла през 2009 г.
“Той е човек с визитка, но търпението към него вече се изчерпва. Далеч по-големи имена са идвали и са се проваляли.
На треньори от такъв ранг не трябва да им влияят странични неща като напрежение. Ако се върнем назад, когато аз бях треньор, също беше напечено. И медиите оказваха натиск, и феновете не бяха с мен, но се справих”, добави Велев.
В същото време, той сне отговорността за слабото представяне на тима от ръководните фактори Тодор Батков и Наско Сираков, от които евентуално би зависело назначението му обратно в отбора.
“Не мога да разбера какво точно се случва. Наско е доказал, че има място в клуба и не вярвам да се откаже от титлата. Учудва ме, че от тима бе изхвърлен Дъстли Мюлдер, който е най-добрият бек в България.
В момента на “Герена” е малко мъгла. Не вярвам, че Сираков ще се откаже от високите цели. Неправомерно се хвърля цялата вина върху г-н Батков. Той си дава парите за Левски от доста години.
Не казвам, че е най-добрият, но не е най-черният, както се изкарва. Той сам не може да изкара каруцата от калта.
Макар че бях сменен от него, след като станах шампион и бихме 5:0 в Андора и се очакваше да влезем в Шампионска лига. Тогава пак дойде един сърбин, който 9 мача пак беше без победа”, сподели още Кокала.
А че желанието на Велев Славиша Йоканович да подаде оставка може да се сбъдне, показват думите на самия сърбин. Той в прав текст обяви, че може да не дочака ремонта на “Герена” да приключи. Това трябва да се случи през май догодина.
“Моята работа е на терена. Не ме интересува ремонтът на стадиона, може да не го дочакам. Сигурно ще дойда някой ден да видя какво се е получило”, сподели Йока.