Лудогорец – първа страница от новата история

Двукратният шампион на България – Лудогорец започва първа страница от новата си история тази вечер. Разградчани се изправят срещу ПСВ Айндховен в среща от груповата фаза на Лига Европа, която ще започне в 20:00 часа и ще бъде предавана по БНТ.

За близо три години шампионите извървяха своя път от “Б” група, през 2 поредни титли на България и разочарование срещу Динамо (Загреб) миналата година в Шампионската лига, за да дойде днешния ден и дебютното участие в груповата фаза на европейски турнир.блиц

Добрите новини за Лудогорец преди срещата не са една или две, което е добре дошло предвид статута на аутсайдер по всеобщото мнение на анализаторите. Треньорът на „червено-белите“ Филип Коку няма да може да разчита на няколко от звездите си. Капитанът на ПСВ Джорджинио Вайналдум пропуска срещата заради травма в кръста. Младият защитник от тунизийски произход Керим Ракик също няма да е на разположение на треньора си заради операцията, която претърпя преди седмица. От състава се очаква да отпадне и крилото Лусиано Нарсинг.

Треньорът на Лудогорец Стойчо Стоев пък няма да разчита на един от основните си играчи – Йордан Минев, както и на трайно контузения Георги Терзиев. Специалистът изрази мнение, че тимът му е в добро настроение преди изключително тежкото гостуване и всички са амбицирани да постигнат положителен резултат в дебюта си в Лига Европа.

Стоев ще заложи на очакван състав, като притесненията са свързани с десния бек Шоко, който не се представи на ниво, заменяйки Минев срещу “Левски” (2:0). Останалите в състава на Лудогорец са ясни. Стоянов ще бъде на вратата, а пред него ще действат Мантула, Барт и Кайсара. Дяков и Златински ще действат като опорни халфове, а пред тях ще бъде Марселиньо. По крилата ще оперират Иван Стоянов и Върджил Мисиджан, а на върха на атаката ще застане Роман Безяк.

Треньорът на ПСВ Филип Коку обеща, че тимът му няма да се пази за предстоящия двубой с Аякс в местното първенство и ще заложи на най-доброто, с което разполага. По първоначална информация стадион “Филипс Стейдиъм” ще бъде почти празен за днешния двубой, за което Коку съжали по време на пресконференцията си преди мача.

psv.jpgПСВ Айндховен – Лудогорец
20:00 часа, стадион “Филипс”
Съдия: Иван Кружляк (Словакия)
Пряко по БНТ

Вероятни състави:
ПСВ Айндховен: Йерун Зут, Джошуа Бренет, Джефри Брума, Матиас Йоргенсен, Джетро Вилемс, Оскар Хийлемарк, Ола Тойвонен, Адам Махер, Жи Сунг Парк, Юрген Локадия, Мемфис Депай
Контузени: Рекик, Нарсинг, Вайналдум
Треньор: Филип Коку

Лудогорец: Владислав Стоянов, Шоко, Теро Мантула, Александър Барт, Жуниор Кайсара, Светослав Дяков, Христо Златински, Върджил Мисиджан, Марселиньо, Иван Стоянов, Роман Безяк
Контузени: Георги Терзиев, Йордан Минев
Треньор: Стойчо Стоев