Спешна среща в БФС заради допинга, привикаха Лудогорец

Снимка: ИВАН ГРИГОРОВ

Спешна среща в БФС ще се състои в следващите часове, научи БЛИЦ. Причината е допингскандалът с Йордан Минев. По-рано през деня стана ясно, че националът е дал положителна проба след световната квалификация с Малта на 10 септември (2:1). В сградата на БФС вече са привикани представители на Лудогорец, както и хора от щаба на националния отбор. Двама доктори трябва да дадат обяснения за лечението на Минев в началото на септември. Единият е лекарят на Лудогорец, а другият – д-р Бисер Бочев на националния отбор.блиц

Йордан Минев е имал проблеми в гърба след мача с Италия, в който той игра 90 минути. След това започнал лечение преди двубоя с Малта, но не е имал почти никаква възможност да бъде включен в състава. Бил е записан сред 23-те имена в тима, тъй като такива са правилата на ФИФА. За зла участ точно той е трябвало да даде проба след двубоя с Малта в Ла Валета.

На Минев са му поставяни инжекции в гърба. Според наши източници причина за допинга е наличие на завишено ниво на форма на кортизон в организма на футболиста. Кортизонът намалява възпаленията и се използва при лечение на ревматични, астматични и алергични състояния.