Окончателно: Гонзо напусна Левски

Разкриват новия треньор утре в 15:00 часа

анов-Гонзо вече не работи в Левски. Това стана ясно след срещата между Гонзо и собственика на клуба Тодор Батков, научи Topsport.bg. На този етап не е ясно кой ще наследи Иванов на треньорския пост, като името на новия наставник ще бъде обявено пред медиите в петък в 15:00 часа на „Герена”.

„Подадох оставка, вече не съм в Левски. Не съм нито спортен директор, нито треньор. Откакто дойдох като шеф в Левски постоянно съм критикуван. Хора, които са крайно деградирали, като Наско Сираков, не спираха да ме критикуват. Това малко или много се отразяваше и на отбора”, сподели Иванов на излизане от кантората на Батков.

В същото време изпълнителният директор Иво Тонев заяви, че по темата старши треньор на Левски ще говори утре от 15:00 часа на „Герена”. Това означава, че тренировката на представителния отбор и тази вечер ще бъде водена от Викторио Павлов, който изведе „сините” и в сряда.

Припомняме, че няколкочасовата сага в кантората на Тодор Батков започна днес по обед, като първи в кабинета на адвоката влезе Станимир Стоилов. На излизане Мъри призна, че е поставил условията си пред Батков и сега топката е в полето на адвоката.

По наша информация Стоилов е настоявал в клуба като спортен директор да бъде върнат Наско Сираков. Тези твърдения се потвърдиха няколко часа по-късно, когато Георги Иванов, който през последните години бе силният човек на „Герена”, изненадващо подаде оставка, или поне така каза пред събралите се десетки журналисти.

Припомняме, че Георги Иванов официално застана начело на Левски в началото на сезона. След неубедителния старт обаче, на треньорското кормило на Левски застана Николай Костов.

Той започна успешно кариерата си начело на Левски, като записа 7 последователни победи в първенството. При първия провал обаче, загубата от Миньор с 0:1, изненадващо Костов хвърли оставка.

Последваха дни на преговори, в които за поста напълно очаквано бяха спрягани Илиан Илиев и Станимир Стоилов. В крайна сметка обаче Батков не успя да се разбере с нито един от тях, което наложи връщането на Гонзо начело на отбора.

Повторният дебют на Иванов обаче не доведе до желания резултат. Левски записа още 2 загуби, пак с 0:1, съответно от Литекс и Лудогорец, което доведе до последните събития в клуба.