Най-чаканият мач за Левски дойде

Един от най-чаканите мачове за Левски дойде,фото:БТА

„Сините” имат да си връщат на Славия за изгубената титла в последния кръг миналия сезон. Въпреки че Левски сам си е виновен за 1:1 на „Герена” и пратените в Разград златни медали, играчите на Йоканович са повече от амбицирани и надъхани да си върнат на Славия. Играчите в синьо чакат най-старото столично дерби като Нова година и на „Герена” са мобилизирани да размажат Славия.sport.bnt.bg

Дори и с 10 гола да бие обаче, Левски няма как да си върне титлата, която бе почти в ръцете им в края на май. И в двата лагера изпълнителите са различни от тези от последния кръг на първенството и онова 1:1 с помощта на Димитър Везалов. Той е един от футболистите, които със сигурност няма да се появят на терена в „Овча купел” днес. Бившият футболист на Берое загуби доверието на треньора на „сините” Славиша Йоканович и изпадна от групата на 26-кратните шампиони.

Сърбинът също е сред новите имена в редиците на тима от „Герена”. Освен него шкафчета заеха Кевин Бру, Мирослав Иванов, Ларсен Type, Алехандро Перес, Горан Блажевич, Димитър Макриев и Цветан Генков. Последният е контузен и няма да може да вземе участие в днешната среща. Домакините от Славия също имат нов треньор – Асен Букарев, който замени Велислав Вуцов. Новите имена и при „белите” не са малко, но по-голямата част от опитни футболисти от въпросния мач през май си тръгнаха от Овча купел.

Наставниците и на двата тима имат сериозни проблеми с контузени играчи. Интересното е, че и двете 11-орки нямат резервен нападател на пейките си. Асен Букарев няма да може да разчита със сигурност на Радослав Василев, който бе опериран наскоро. Другият нападател – бразилецът Фернандо Да Силва, се прибра в родината си за погребението на баща си. Той обаче не може да се прибере в България заради липса на работна виза, която е изтекла. Очаква се до 10 дни кариоката да оправи документите и отново да облече белия екип. Така Славия остава само с един централен нападател – Атанас Курдов.

Именно от него най-много се страхуват в синия лагер. Курдов в момента е голмайстор на „А” група със своите 6 попадения. Гостите от „Герена” добре познават качествата на Наско, който поддържаше форма с тях, предница подпише с „белите”. Йоканович обърна специално внимание на голаджията и предупреди футболистите си да внимават много с бялата 9-ка. Левски също има само един здрав нападател – Димитър Макриев. Роденият в Гоце Делчев стрелец все още не може да намери пътя към противниковите мрежи, но се надява да го стори срещу Славия днес.

Очаква се Асен Букарев да заложи на схема 4-2-3-1.

На вратата ще е опитният Георги Петков, а карето пред него ще се оформи от Ради Димитров, Живко Желев, Стефан Велков и Димо Атанасов. Двама ще оперират пред бранителите, като най-вероятно това ще са Чавдар Янков и Павле Попара. По крилата домакините ще тормозят „синята” отбрана чрез Да Силва и Галин Иванов. Сам напред ще е Атанас Курдов, а зад него от втора позиция ще се включва Фернандо Да Силва.

Най-вероятно и Левски ще се нареди 4-2-3-1.

Под рамките на „синята” врата ще застане Горан Блажевич. В защитата се завръща Дъстли Мулдер, който бе отстранен от отбора. Той ще е десен бек, а другите отзад ще са Алехандро Перес, Милиев и Нуно Пинто. Пред тях Йоканович не може да ползва трайно контузения Стефан Велев, а Кевин Бру в последно време е неубедителен в представянето си. Така Даниел Димов и Владимир Гаджев ще са двамата опорни. По крилата Йоканович отново ще заложи на Гари Родригес и Ларсен Type. „Синята” атака ще се води от Димитър Макриев, а зад него ще се подвизава Мирослав Иванов. Левски върви във възходяща линия в последните мачове и се надява тя да продължи и след днешния мач на „Овча купел”. Трите точки са еднакво важни както за „сините”, така и за Славия, който се намира на незавидната 10-а позиция точно над чертата от изпадащите.

Източник:в.”7 дни спорт”