Преглед на водещите новини в спортните медии (България)

30 Септември 2013 | 07:20 | еднолично сред реализаторите в

София. Преглед на водещите новини в спортните медии

“ЦСКА подгони лидерите”, пише на първа страница вестник “Меридиан мач”.

ЦСКА разгроми Черноморец с 3:0 на „Армията” и по този начин се изкачи на трето място в класирането. Момчетата на Стойчо Младенов съкратиха разликата до лидера Лудогорец на 5 точки и са само на една от Ботев (Пд). Точни за „армейците” бяха Валентин Илиев, Емил Гъргоров и Тодор Янчев. Гостите от Бургас завършиха мача с 10 души, след като за два жълти картона терена напусна Ванчо Траянов в 76-ата минута.

Валентин Илиев откри резултата още в 4-тата минута, след като засече центриране от корнер на Марсиньо, а Емил Гъргоров удвои в 32-рата минута. През второто полувреме Тодор Янчев направи резултата класически.

„Моряците” изплуваха в порой” Черно море успя да победи Пирин (ГД) с 2:1 в един двубой, лишен до голяма степен от футболни достойнства. Причината за това беше изключително силния дъжд, който валя вчера през целия ден и превърна и без това лошия терен на стадион „Тича” в нива. Варненци започнаха ударно мача и в 12-ата минута Мишо Венков проби отляво, но беше фаулиран в наказателното поле на  противника от Ибраим и съдията Мартин Богдев посочи бялата точка. Зад топката застана Бакари и реализира за 1:0. Това беше преломен момент за Черно море, тъй като от началото на шампионата варненци на три пъти пропускаха дузпи и някой трябваше да счупи лошия късмет. Буквално при следващата атака на Черно море, извършилият дузпата Ибраим фаулира Коконов и получи втори жълт картон. Така цели 75 минути гостите трябваше да останат с човек по-малко.

Веднага след картона Коце Ангелов направи смяна, като по този начин по нищо не личеше, че гостите са 10 души. Пирин взе инициативата и се настани трайно в полето на Черно море. В 34-тата минута след центриране на Стоянов бившият футболист на Черно море Веско Марчев с глава между Росен Колев и Кирил Котев изравни резултата.

През второто полувреме дъждът се усили и все по-трудно се играеше футбол. В 56-ата минута обаче след изпълнение на ъглов удар се получи разбъркване в наказателното поле на Пирин. Мишо Венков успя да отклони топката към игралия като капитан на Черно море в мача Кирил Котев и той с премерен шут оформи крайното 2:1. Последните 15 минути публиката не виждаше почти нищо на терена, тъй като във Варна притъмнява по-рано от вътрешността на България, а затова допринесе и облачното и дъждовно време. Същото беше положението и в събота на другия двубой във Варна -Спартак (Вн) и Банско.

Коце Ангелов: Такъв дух искам

Поздравявам Черно море с победата и въпреки загубата такъв дух искам да виждам в моите футболисти. В момента не желая да коментирам съдийството и не искам да кажа това, което мисля, защото ще ме глобят. Но имам претенции за дузпата, за червения картон и за ситуацията преди победния гол на домакините. Продължаваме напред и ще се борим докрай, за да оцелеем”, обяви треньорът на Пирин Коце Ангелов.

 

Изпуснахме бронза на европейското, Волейболистите падат от Сърбия, пак остават извън тройката пише на първа страница вестник “7 дни спорт”.

България загуби с 0:3 (-22, -30, -25) от Сърбия в битката за бронзовите медали на европейското първенство по волейбол в Полша и Дания. На стадион „Паркен Арена” сърбите бяха запазили повече сили от полуфиналите в събота и взеха важните точки в края на геймовете. Цветан Соколов не беше на себе си в нападение, а от другата страна Александър Атанасиевич ни разсипа с 22 точки. След тази загуба България отново не е с бронз, след като остана на четвърто място в последните две издания на Световната лига, както и на олимпийските игри в Лондон.

– Остава горчилка от начина, по който играхме в последните два мача. В началото на лятото много малко хора вярваха, че можем да станем четвърти в Световната лига и след това на европейското, така че искам да поздравя всички в отбора. Трябва да продължим да вървим по този път, защото направихме наистина добър сезон – коментира след мача треньорът на България Камило Плачи. В големия финал снощи Русия победи с 3:1 (20, 22, -22,17) Италия.

Локо Пд се изгаври с Любимец Локомотив Пд направи на кайма гостуващия Любимец, разбивайки го с 5:0 на стадиона в парк Лаута. Хората на Александър Станков забиха всичките си попадения след почивката. Първите четири от тях паднаха в рамките на 13 минути след ан-тракта. С хеттрик се отчете голмайсторът на черно-белите Мартин Камбуров, който поведе еднолично сред реализаторите в “А” група, увеличавайки актива си на 9 попадения от началото на сезона. Един гол добави резервата Дани Кики, а началото на го-леадата във вратата на Цветомир Цанков даде Танко Дяков, който си заби автогол. Гостите от столицата на дините завършиха двубоя с намален състав, след като Илия Мунин получи червен картон в 64-ата минута.

Преди началото на двубоя специален пла-кет получи реферът Мартин Александров, който е син на бившия шеф на съдийската комисия Боре Александров, дебютиращ като главен съдия в елита. През първото полувреме играта на двата отбора не спореше, по-скоро се демонстрираше антифутбол, тъй като, изглежда, умората беше налегнала футболистите, а може би ранният част на двубоя ги завари все още несъбудени напълно. Все пак домакините владееха инициативата, но ударите на Мартин Камбуров и Здравко Лазаров попадаха в ръцете на вратаря Цветомир Цанков. След почивката хората на Сашо Станков вдигнаха оборотите и пред пеналта на гостите завря и закипя. В 56-ата минута най-накрая вратата на Любимец бе разпечатана. След центриране отляво на Станислав Маламов, топката стигна до Ала-сан Н’Дайе, който стреля много нескопосано с глава, но кълбото срещна тялото на бившия защитник на черно-белите Танко Дяков, който си заби автогол. Само 5 минути по-късно стартира и рециталът на звездата на Локо Пд Мартин Камбуров. Той покачи на 2:0 с глава след центриране от кор-нер на Електричката. Бразилецът Диего Фе-раресо изведе Камбуров в пеналта, а Илия Мунин повали откъсващия се голаджия, за което реферът отсъди дузпа и показа директен червен картон на защитника на гостите. Топреализа-торът на пловдивчани застреля Цанков от бялата точка за 3:0. Дани Кики, който се появи като смяна, заши четвъртия гол само минута след появяването си на терена. Славчо Шокола-ров от Любимец получи контузия и в 89-ата минута напусна терена на носилка, а на новака му се наложи да доиграе двубоя с девет души на терена. Домакините се възползваха от това и в даденото от съдията продължение Мартин Камбуров фиксира крайното 5:0, реализирайки своя хеттрик.

Черно море се мъчи с Пирин за 2:1 Черно море победи с мъка опашкаря в „А” група Пирин ГД с 2:1. Въпреки че варненци играха 75 минути с човек повече, те не успяха да убедят, че заслужават трите точки. Точни за домакините бяха Бакари в 13-ата от дузпа и Кирил Котев в 56-ата. За

гостите вкара Веско Марчев (34). На тежкия, мокър терен моряците започнаха по-агресивно и логично поведоха в резултата. В 13-ата минута Ибраим спъна Мишо Венков в наказателното поле и реферът посочи бялата точка. Зад топката застана Бакари, който хладнокръвно преодоля Абдиков за 1:0. Само две минути по-късно Ибраим извърши нова глупост, след като фаулира зверски Иван Коконов. Реферът Мартин Богдев не се поколеба и веднага му показа втори жълт и респективно червен картон. Макар и с човек по-малко, тимът от Гоце Делчев не се предаде и дори успя да изравни резултата. Голът вкара бившия играч на Черно море Веско Мирчев с глава след центриране на Стоянов в 34-ата минута. Последваха няколко удара на домакините, които профучаха в опасна близост край гредата. В 56-ата минута Черно море материализира превъзходството си с първия гол на излезлия с капитанската лента Кирил Котев за тима. Защитникът бе точен с крак след като Дани Младенов центрира с корнер, а Мишо Венков продължи топката към него – 2:1. До края варненци отново бяха по-добрият отбор на терена, но Бакари, Коконов и Младенов нямаха шанс да направят успеха по-изразителен. В 86-ата минута дебют за домакините записа талантливият десен външен халф от юношите Петко Цанков.

 

ЦСКА на 5 точки от първото място, пише на първа страница вестник “Тема спорт”.

ЦСКА спечели четвърта поредна победа в А група, след като надигра Черноморец с класическото 3:0 на “Армията”. Головете отбелязаха трима ветерани – Валентин Илиев, Гъргоров и Янчев. Това беше втори пореден успех с 3:0 за червените, след като с такъв резултат спечелиха и гостуването си на Любимец в предишния кръг. Така ЦСКА затвърди устрема си в последно време и изигра един от най-силните си мачове от началото на сезона.

Стойчо Младенов бе направил само една промяна спрямо мача с Любимец (3:0). Кировски започна като титуляр на върха на атаката, а Сидибе не попадна в групата, тъй като не успя да се възстанови от травмата си, получена в миналия кръг.

ЦСКА започна мощно мача, като тимът изигра най-добрите си първи 15 минути от началото на сезона. В този период отборът постоянно атакуваше и опасностите пред вратата на гостите се редяха една след друга. Още във 2-та минута гол на Гъргоров бе отменен. Кировски пусна чудесен

извеждащ пас към Бадема, който остана сам срещу вратаря и шутира в тялото му. Топката обаче отскочи във въздуха и Бадема и Кавдански останаха сами срещу празната врата. Двамата скочиха едновременно за кълбото и топката влезе в мрежата на бургазлии. Съдията обаче отмени попадението, като маркира нарушение на Гъргоров.

Минута по-късно обаче ЦСКА откри резултата. Марсиньо центрира от корнер и намери Илиев на близката греда, който с левия крак от близка дистанция засече за 1:0. Така червените отбелязаха попадение във второ поредно домакинство от заучено положение. В 9-ата минута пък Гъргоров подаде по земя отляво към Марсиньо в наказателното поле, но той от движение прати топката встрани от вратата.

В 14-ата минута Милисавлевич бе повален в наказателното поле от Кавдански, но реферът остана безмълвен. Малко по-късно фонсека бе спънат от Менди, но сигнал за дузпа отново не последва. Така, като включим и отменения гол на ЦСКА, и в трите спорни положения съдията Георги Димитров като че ли взе грешни решения.

До края на полувремето червените продължиха да играят атакуващо, но леко свалиха оборотите. В 32-ата минута Марсиньо шутира от дистанция, вратарят Георгиев се намеси крайно неубедително и изпусна топката. Кировски шутира в тялото му, кълбото се отби от вратаря и попадна в Гъргоров, който вкара в опразнената мрежа за 2:0.

Черноморец започна по-напористо второто полувреме и в 47-ата минута Черни направи серия от позитивни намеси. Първо Ама-ри центрира отдясно, чехът изби, но топката отиде към Траянов. Стражът пак изби, а впоследствие попречи на Балтанов да шутира добре. Малко по-късно пък Манзоро отправи мощен шут от 25 метра, но вратарят отрази в корнер.

ЦСКА отговори с опасна контра, като Менди изведе Кировски отдясно, македонецът върна с пета към Марсиньо и бразилецът от наказателното поле шутира с левия крак, но над вратата. Така от три удобни ситуации в пеналта, той пропиля и трите.

В 61-ата минута ЦСКА сложи край на интригата в мача. Милисавлевич нахлу отдясно в наказателното поле и стигна до аутлинията, откъдето върна топката към бялата точка, където бе Тодор Янчев. Ветеранът без забавяне я прати в мрежата за 3:0. Гардът на Черноморец окончателно падна и червените продължиха да доминират. В 76-ата минута капитанът на акулите Ванчо Траянов бе изгонен с втори жълт картон за оспорване на съдийско от-съждане. В 79-ата минута пък фо-Поре напусна принудително терена след тежък сблъсък с Ангелов. Младенов нямаше право на повече смени и ЦСКА доигра мача също с десет души. Влезналият като резерва Долапчиев на два пъти пропусна да се разпише.

С успеха си червените се изкачиха на 3-ото място в класирането.