Старите кучета наръгаха “акулите” и качиха ЦСКА в Топ 3

ЦСКА с лекота спечели с класическото 3:0 домакинството си на Черноморец от 11-ия кръг на “А” група. Победата на “червените” дойде след голове на старите кучета в отбора Валентин Илиев, Емил Гъргоров и Тодор Янчев. Капитанът откри резултата в 4-ата минута, Бадема удвои в 32-ата, а Янчев реализира третото попадение през втората част – в 61-ата минута.блиц

Победата е четвърта поредна за тима на Стойчо Младенов в шампионата, като след нея ЦСКА събра 20 точки и заема 3-ото място, само на една зад втория “Ботев” (Пловдив) и на 5 от шампиона Лудогорец. Положението на Черноморец пък още повече се утежни и воденият от Димитър Димитров-Херо отбор остава на една от последните позиции с 11 точки в актива си.

Избраниците на Стойчо Младенов не оставиха шанс на “акулите” в днешната среща, като ги притиснаха още от началото и до края на двубоя изцяло контролираха играта. За двубоя на “Армията” наставникът на ЦСКА предприе само една промяна в сравнение победата с 3:0 при гостуването на Любимец преди дни. Мястото на контузения Мамади Сидибе на върха на атаката зае Християн Кировски. Македонецът, който вкара третото попадение срещу “дините”, тази вечер не беше много убедителен и първи беше сменен от Младенов. В 66-ата той отстъпи мястото си на младока Григор Долапчиев, когато домакините вече водеха с 3:0. Долапчиев само може да съжалява, че не записа името си сред голмайсторите, тъй като в края му се откриха две възможности, които обаче пропиля.

“Червените” стартираха вихрено срещата. В 3-ата минута Гъргоров прати топката в мрежата на Янко Георгиев, но съдията Георги Димитров отмени попадението, отсъждайки нарушение на Бадема в атака срещу Мартин Кавдански. Само секунди по-късно обаче “армейците” ликуваха. Марсиньо центрира от корнер, заучено към близката греда, където капитанът Валентин Илиев засече с крак и прати топката неспасяемо в мрежата на Черноморец за 1:0.

В 14-ата Неманя Милисавлевич беше повален за дузпа от Кавдански, но съдията остана безмълвен.

В 32-ата Гъргоров донесе комфортна преднина на своя тим. Бадема се разписа за 2:0, след като се оказа най-съобразителен при разбъркване пред стража Янко Георгиев, заформило се след избит от негова страна изстрел на Марсиньо.

В началото на втората част избраниците на Херо опитаха да намалят резултата, но на няколко пъти Томаш Черни се намеси решително и отчая гостите от Бургас.

В 50-ата минута Кировски пропусна да се разпише, след като беше изведен отлично от игралия на висота и днес Джаксън Менди.

В 61-ата все пак преднината на ЦСКА стана класическа. Още едно от старите кучета на “Армията” попадна в прегръдките на своите съотборници – Тодор Янчев. Много активният Неманя Милисавлевич направи страхотен прбив и сервира топката на крака на опитния халф, който сам от 5-6 метра нямаше проблеми да я промуши в мрежата на Янко Георгиев за 3:0.

В 76-ата капитанът на Черноморец Ванчо Траянов остави тима си с 10 човека, след като получи втори жълт картон за реплики срещу главния съдия. Херо се ядоса страшно много и веднага потърси обяснение, но този път от играча си, а не от рефера.

“Армейците” обаче също дограха срещата с човек по-малко. Причината беше, че в 78-ата минута бившият защитник на “акулите” и настоящ на ЦСКА Жереми Фо-Поре се сблъска лошо глава в глава с Милчо Ангелов и не успя да довърши двубоя, въпреки оказаната му медицинска помощ.

Maчът по минути ТУК!

ЦСКА – ЧЕРНОМОРЕЦ 3:0

1:0 Валентин Илиев (4), 2:0 Емил Гъргоров (32), 3:0 Тодор Янчев (61)

CSKA_Sofia_logo.svg.png
ЦСКА: 12.Томаш Черни, 19.Апостол Попов, 6.Джаксън Менди, 14.Валентин Илиев (к) (70-21.Венцислав Василев), 37.Жереми Фо-Поре, 5.Тодор Янчев, 18.Ивайло Чочев, 11.Неманя Милисавлевич, 10.Марсиньо (74-15.Брайън Хауърд), 23.Емил Гъргоров, 9.Християн Кировски (66-45.Григор Долапчиев)
Резерви: 99.Стоян Колев, 8.Николай Дюлгеров, 15.Брайън Хауърд, 21.Венцислав Василев, 41.Бруно Морейра, 45.Григор Долапчиев, 71.Антон Карачанаков
Треньор: Стойчо Младенов

2_8.jpg
ЧЕРНОМОРЕЦ: 12.Янко Георгиев, 23.Чико Гомес, 24.Мартин Кавдански (39-3.Траян Траянов), 13.Наджиб Амари, 14.Жереми Манзоро (72-19.Станислав Дрянов), 15.Ванчо Траянов (к), 8.Милен Гамаков, 25.Крум Стоянов, 30.Лъчезар Балатанов, 87.Карлос Фонсека, 90.Петър Атанасов (64-7.Милчо Ангелов)
Резерви: 87.Свилен Нотев, 3.Траян Траянов, 44.Венелин Филипов, 7.Милчо Ангелов, 11.Мохамед Соли, 19.Станислав Дрянов, 26.Николай Павлов
Треньор: Димитър Димитров

София, стадион “Българска армия”
Съдия: Георги Димитров
Жълти картони: Карлос Фонсека, Ванчо Траянов, Чико Гомес (Черноморец)
Червен картон: Ванчо Траянов (76-Черноморец)