Преглед на водещите новини в спортните медии

София. Преглед на водещите новини в спортните медии:

Привикаха Анчелоти на тежък разговор, пише на първа страница вестник “Меридиан мач”.

Двамата капитани на Реал (М) Икер Касияс и Серхио Рамос са инициирали разговор между играчите и треньора Анчелоти онзиден. Целта на срещата, продължила 25 мин., била да се предотврати криза, подобна на онази от началото на миналия сезон. „Стига сме се правили на бекенбауеровци и марадоновци – обърнал се Рамос към съотборниците си.

– Тук има само една звезда – Кристияно Роналдо, и останалите трябва да работим повече.”

Казийски: Връщам се! Звездата ще играе за България в световните квалификации, продължава на първа страница футболният ежедневник.

Това, което цяла волейболна България иска, почти сигурно ще стане факт. Матей Казийски ще се завърне в националния отбор и то в най-скоро време, научи „Меридиан Мач”. Пред хора от най-близкото си обкръжение Матей е изявил желание отново да облече екипа на „лъвовете”. Това ще стане още в квалификацията за световното първенство, която ще се състои през януари догодина. Домакин на нея най-вероятно ще бъде България и мачовете ще се играят в зала „Арена Армеец”.

Дебнем хулиганите навсякъде

Рискът сега е по-малък, отколкото бе на Левски – Сараево, смята шефът от полицията

Българската полиция е отлично подготвена за среща с хърватските хулигани. Това обяви пред „Меридиан Мач” шефът на дирекцията за борба с футболното хулиганство комисар Антон Златанов.

„Това е европейски мач, като за такива срещи винаги подготовката е доста стриктна. УЕФА следи всичко, което се случва. Подготвени сме отлично”, обяви Златанов. Той разкри, че от полицията са наясно с опасността хърватските хулигани да влязат от няколко места в България. Вече се появи информация, че част от членовете на крайната фракция Bad Blue Boys може да дойдат у нас през Румъния и ГКПП Оряхово. „Вътрешно министерство е наясно с всички варианти. Ще очакваме и ще спрем хърватските хулигани отвсякъде. Поддържаме връзка с колегите в Хърватия, а освен това следим и публикациите в медиите по темата. Наясно сме с теченията в тяхната публика, с отношенията между фенове и клуб и това какво можем да очакваме , допълни още комисар Златанов.

Последният международен мач в България, при който имаше сериозно напрежение, бе този между Левски и Сараево преди година и половина. Дали сега рискът е по-голям? „Трудно е да се прави паралел, но мисля, че тогава с оглед цялото натрупано напрежение, нивото на риск беше по-сериозно”, завърши той.

 

Хървати и левскари готвят провокации Агитката на сините купува билети за “Лошите сини момчета”, пише на първа страница вестник “7 дни спорт”.

Сериозни провокации стягат хулигани за утрешния мач между Лудогорец и Динамо Загреб в групите на

Лига Европа. Полицията в София вече е на крак, след като получи сигнал от Хърватия, че агитката на Динамо е влязла в контакт с български ултраси. По информация на “7 дни спорт” “Ловжге сини момчета” от Загреб ще получат помощ от агитката на столичния Левски. Една от фракциите на сините вече праща свои хора по касите на Националния стадион, които да купуват билети за всички сектори и да ги пласират при хърватите. С всичко това се целят провокации по време на срещата.

Органите на реда вече работят по сигнала, а освен това от Лудогорец допълнително ще затегнат контрола на входовете на “Васил Левски”, за да не допуснат провокаторите.

Двубоят пък ще бъде ръководен от 38-годишния швейцарец Щефан Шудер. Преди малко повече от година той свири световната квалификация България – Армения, в която нашите биха с 1:0.

Генков съди Гигов за 8000 лева

Войната между Левски и Локомотив София отново се разпали. Три дни преди двубоя между двата тима от Герена и Надежда започна да се вдига димилка. Войната пък е заради стари неуредици между собственика на Локото Николай Гигов и нападателя на Левски Цветан Генков. Двете страни вече три години не могат да се разберат за две заплати на голаджията. Не е тайна, че Цецо Генков съди Локомотив София за месечни възнаграждение на обща стойност 8 хиляди лева.

Той защитаваше цветовете на столичното Локо в периода 2004-2008 година. Нападателят се утвърди именно в Надежда, където през сезон 2006/2007 вкара 27 попадения и спечели голмайсторския приз в “А” група.

– Най-силните ми години минаха в Локомотив и ще има по-особени чувства за мен. Дано сега предстоят още по-добри. Радвам се, че съм минал през този клуб, и никога няма да забравя какво преживях и изпитах там – заяви Генков. Силните игри на Цецо му уреждат трансфер в Динамо Москва. В касата на червено-черния клуб пък влизат 2,25 млн. евро.

Голаджията от Мездра не успя да се наложи в руския гранд и отново се завърна в Надежда през 2010 под наем. Генков записа нови 26 мача и 15 гола в сметата си в Локо. Интересното е, че през същата 2010 година таранът се разписва във вратата на Левски при победата на Железничарите с 2:0 на стадион „Локомотив”. Точно в този същия период започват и скандалите по оста Генков – Локо Сф. Оказва се, че голаджията има да взема две забавени заплати. Обществена тайна е обаче, че Цветан Генков има дял от най-тузарската столична чалготека “Найт Флайт”. Нападателят е в съдружие именно с благодетеля на Локото Николай Гигов, члена на УС на Левски Иво Тонев и Петко Димитров. Докато беше в Русия, роденият в Мездра таран вкара голяма сума пари в любимата дискотека на футболистите. Според близки до голаджията с делото за въпросните две заплати той прави мръсно на оръжейния бос за неуредици в общото им партньорство в “Найт Флайт”. Няма как 8 хиляди лева да са голям проблем за Генков, щом има дял в едно от най-посещаваните заведения на нощна София. Нападателят на Левски заяви, че мачът срещу бившия му отбор Локомотив София ще бъде по-спе-циален за него. Въпреки скандалите между Генков и Гигов таранът на Левски отрече да е в лоши отношения с президента на червено-черните.

– В добри отношения сме. Не съм се карал с никого и не искам да се карам. Водя две дела срещу Локомотив, но не искам да коментирам повече тази тема – сподели Генков. Липсата на коментар в случая казва достатъчно.

Накрая новият син №9 говори и за контузията си. Генков получи разтежение и беше заменен принудително в мача с Черноморец (3:1) от 9-ия кръг. От тогава той се възстановява, а от началото на седмица започна да се готви на облекчен режим.

– Минаха 8-9 дена и вече се чувствам добре. Възстановявам се бавно, но мисля, че ще съм на линия за Локомотив – каза още Цецо Генков.

Мамич вдъхнови своите с “Тримата мускетари”

Изпълнителният директор на Динамо Загреб Здравко Мамич за пореден път се опита да повдигне духа на своите футболисти. Босът на хърватите се беше зарекъл да не се среща с играчите след загубата от Хайдук Сплит преди 3 седмици. “Доста дълго време футболистите ще забравят за моето присъствие. Те ще се виждат само с треньора си Бранко Иванкович”, каза преди по-малко от месец Мамич. В крайна сметка той не издържа и влезе в съблекалнята преди тренировката в понеделник. Мамич е дръпнал реч пред футболистите си, като със спокоен тон им е обяснил, че трябва да победят в София. Директорът е решил да ги надъха с нетрадиционните методи, като е заимствал кредото на мускетарите.

“Един за всички, всички за един”, е казал Мамич на футболистите.

Допълнително напрежението по оста София – Загреб пък нагнети спортният директор и по-малкият от двамата Мамич – Зоран. Легендата на Динамо наля масло в огъня преди мача.

“Не ме интересува съдията. Съдиите едва ли правят грешките умишлено. Те взимат решения за частицата от секундата и е нормално да грешат. Не е нужно да си особено умен, за да знаеш, че не е приятно или лесно, когато реферът направи грешка в твой ущърб. Ние да вкараме 3 гола, а пък той после ако иска, да ни отмени 1. Това не ни вълнува”, каза Зоран.

 

Букмейкърите чакат победа на Лудогорец Коефициентът за успех на разградчани над Динамо Загреб започна да пада, пише на първа страница вестник “Тема спорт”.

Букмейкърите очакват Лудогорец да победи Динамо Загреб утре. Справка с коефициентите на компаниите за залагания показва спад на единицата и покачване на двойката. Преди седмица определени букмейкъри приемаха залози за домакинска развръзка на 2.40, докато сега ставката е паднала до 2.00. фаворизирането на българския шампион е обяснимо основно с два аргумента – сензационната победата, която зелените постигнаха над ПСВ в Айндховен, и домакинския фактор.

Футболистите на Лудогорец ще играят за по 4000 лева при успех над Динамо. От клуба вчера за пореден път призоваха феновете на футбола в София да подкрепят отбора от трибуните на Националния стадион “Васил Левски”.

В същото време стана ясно, че българският шампион мисли за назначаването на спортен директор и кондиционен треньор от зимата.

Лудогорец пак призова фоновете за подкрепа

Лудогорец публикува изявление на своята официална страница, в което благодари на футболните привърженици в София за подкрепата им в мача с Базел и ги призовава да го направят и в предстоящия двубой с Динамо Загреб. Ето какво написаха от разградския клуб преди мача утре.

“Лудогорец е на прага на мач, който може до голяма степен да помогне на тима да излезе от групите на Лига Европа! Победа над Динамо Загреб в четвъртък ще остави шампионите на първото място в групата (б.р. – явно в Лудогорец са сигурни, че Черноморец Одеса не може да бие ПСВ с поне два гола разлика). Това ще е изключително постижение не само за разградчани, а за целия ни клубен футбол. И то не само защото победите на Лудогорец вдигат националния ни коефициент. Нещо, от което утре ще се възползват Левски, ЦСКА, Ботев, Литекс… По-важното е, че като шампион на А група Лудогорец показва, че тя е сред качествените първенства на Стария континент. Без конкуренцията в нея, без оспорваната битка с Левски за първото място, без важните мачове с ЦСКА, Литекс и Ботев, без трудните срещи с Локомотив Пловдив, Черно море, Славия или Локомотив София Лудогорец нямаше да е онова, което е днес в Европа!

Затова в Разград си даваме сметка, че в четвъртък в София Лудогорец ще представи не само себе си, но и България и нейната А група. Точно затова очакваме на “Васил Левски” да дойдат феновете, които вярват в бъдещето на българския футбол. Лудогорец продължава в групите на Лига Европа – това, което започнаха Левски, ЦСКА, Литекс в последните години. Лудогорец се учеше от техните победи, за да постига сега свои. Надяваме се утре в групите да има повече български отбори. Днес обаче е само един – Лудогорец! Затова очакваме той да бъде подкрепен така, както ние утре ще стискаме палци на останалите родни тимове. Защото в Разград осъзнаваме колко е важно да се промени имиджът на българския футбол, колко е съдбоносно хората да повярват, че А група е истинско, сериозно първенство. Това става по един начин – с победи в Европа. И затова, когато сме там, ние трябва да се подкрепяме.

Лудогорец благодари на София! Наистина! Защото в двубоя с Базел ние усетихме подкрепата на 19 000 души, вярващи в българското, подкрепящи българския футбол. На стадиона имаше привърженици на всички софийски отбори. Вярваме, че те ще са там и в четвъртък. Победа над Динамо ще е както победа на нашия отбор, така и тяхна. Ще е победа за България. Вярваме, че ще е победа и на човещината. Лудогорец започна безпрецедентна кампания. Голяма част от приходите от билети клубът ще дари на МБАЛ “Надежда”! Всеки един закупен от вас билет ще помогне да осигурим нормален живот на проблемно бебе. Затова Лудогорец благодари в аванс на София. Защото вярваме, че софиянците, които обичат футбола, които вярват в човещината, ще са на стадиона. А там футболистите на Лудогорец ще дадат всичко от себе си, за да накарат Европа пак да спомене България с футболно уважение”, се казва в обръщението, публикувано на официалния сайт на Лудогорец.

Стойчо няма да пипа състава за Славия

Малийският нападател Мамади Сидибе ще бъде го-тоб да се завърне в игра за ЦСКА още в събота срещу Славия. Двубоят е от 15:15 часа в “Овча купел”. Сидибе получи травмата си срещу Любимец. Вчера тъмнокожият нападател е минал на прегледи, които са показали, че състоянието му е добро и той няма проблем да вземе участие в столичното дерби с белите през уикенда. Кировски обаче показва по-добра игра от него и най-вероятно Сидибе ще остане резерва.

Същевременно стана ясно, че Омар Косоко все още не е възстановен. Неговата травма в глезена не е отшумяла и той няма да попадне в стартовия състав на двубоя със Славия. Не е сигурно и че ще намери място сред 18-те за мача.

Бранителите Жереми фо-Поре и Валентин Илиев пък са под въпрос за срещата 6 събота, французинът излезе принудително от игра в 79-ата минута срещу Черноморец. Капитанът на ЦСКА пък е играл с болки през целия мач и неговата смяна също е била принудителна. По-вероятно е обаче те да бъдат на линия за мача. Ако това се случи, Стойчо Младенов няма да прави никакви промени в стартовия състав и ще заложи на 11-те, победили Черноморец с 3:0.