Нов червен успех или бял подем – столичното дерби предстои!

Столичните дербита от 12-ия кръг на “А” група продължават с пълна сила и днес. След вчерашното нулево реми между Левски и Локомотив (София) на стадион “Георги Аспарухов”, този следобед от 15:15 часа футболните битки се преместват в “Овча Купел”, където Славия посреща ЦСКА.

“Червените” ще се опитат да продължат победния си ход в пети пореден мач. Това е и генерална репетиция преди Вечното дерби, което ще се проведе на 19-и октовмри.

Очаква се в титулярния състав на Стойчо Младенов да се завърне черната перла Мамади Сидибе, който претърпя контузия в мача срещу Любимец. Единствената промяна в групата в сравнение с домакинството на Черноморец пък е включването на Ревсон вместо контузения Ангел Грънчов.

В момента ЦСКА заема четвърто място във временното класиране с актив от 20 точки, на пет зад лидера Лудогорец.

Възпитаниците на Асен Букарев, от своя страна, не могат да се похвалят със същия успех. Белите се намират на незавидната 11-а позиция с 11 пункта, пращаща ги във втория ешелон.

Президентът на най-стария столичен клуб Венци Стефанов индиректно заплаши футболистите си с уволнение и тежки санкции при нов провал на собствен терен с думите:

“Мачът с ЦСКА ще е Рубикон за някои играчи, както от по-младите, така и от по-опитните. Дано момчетата да ме разберат правилно какво искам да им кажа”. Очаква се босът да пропусне двубоя поради ангажименти в чужбина

Историческата статистика между днешните съперници е в полза на 31-кратните шампиони. От 124 битки в “А” група, “армейците” имат постигнати 65 победи, 36 от срещите са завървашли наравно, а в 23 от тях белите са се поздравили с крайния успех.

Вижте всички двубои от 12-ия кръг на “А” група:

От петък:

Левски – Локомотив (София) – 0:0

Днес:

Славия – ЦСКА – 15:15 часа

Ботев (Пловдив) – Нефтохимик – 16:00 часа

Любимец – Берое – 16:00 часа

Литекс – Черно море – 18:00 часа

Утре:

Пирин (Гоце Делчев) – Лудогорец – 16:00 часа

Черноморец – Локомотив (Пловдив) – 18:00 часа