Преглед на водещите новини в спортните медии (България)

София. Преглед на водещите новини в спортните медии (България)

Шефът на Арсенал: енгер е независим мислител и стратег, пише на стр. 9 „7 дни спорт”

Най-големият акционер в Арсенал, американският милиардер Стан Крьонке винаги дава да се разбере, че желае Арсен Венгер да продължи още дълго своята работа начело на клуба. Подкрепата му обаче не е толкова безусловна, колкото на пръв поглед изглежда. “Никоя друга работа не ме удовлетворява, както неговата. Винаги сме го подкрепяли и гордеели с него, с резултатите на клуба и никога не сме се съмнявали как управлява клуба и какъв имидж му е създал”, твърди той. В края на сезона изтича последната година от поредния 3-годишен договор с Венгер, но Стан е уверен, че с Арсен ще продължат да работят заедно. „Арсен знае как се чувстваме ние, познава нашата философия, нашите планове и е съгласен с нас. Хубаво е, че гледаме еднакво на нещата”, твърди Стан. Естествено, съществуват и опасения. Крьонке чувства любовта на треньора към “клуба на неговия живот”, но разбира също, че Венгер скоро навършва 64 г. и по всеобщо мнение току-що е преживял най-тежкия период в своята 17-годишна кариера в Арсенал. Водени са различни разговори, като самият Венгер неотдавна заяви, че има още какво да доказва. Крьонке не е сантиментален, но Арсенал наистина стартира убедително, така че двете страни са настроени оптимистично относно бъдещата сделка. “Арсен взима самостоятелно своите решения – споделя Стан. – На тази длъжност той е постоянно под напрежение и независимо че се справя, понякога ние се замисляме дали си струва да продължим да работим заедно.”

“Не искам да говоря за Арсен, но мисля, че той обича своята работа. Синът ми заедно с неколцина свои приятели – играчи от НБА, посети “Колни” (тренировъчния център на Арсенал). Стояхме и наблюдавахме тренировката. От няколко часа валеше проливен дъжд. Започнах да се притеснявам, че някоя мълния може да удари някого от играчите

а Арсен бе в центъра на събитията. Нужна е голяма любов, за да правиш това. Иска се страст.”

Милан си поиска Пирло от Ювентус

Взривоопасна атмосфера в навечерието на дербито от 7-ия кръг в Серия А Ювентус – Милан довечера в Торино! Поне според предварителните прогнози росонерите са пълен аутсайдер, но това изобщо не им попречи да организират подла психоатака срещу врага. Започна я бившият нападател на Старата госпожа и настоящ на Милан Алесандро Матри. Който опита да внесе хаос във вражеския лагер и открито покани бившия си съотборник Андреа Пирло (34 г.) обратно на „Сан Сиро”. „Няма да търся реванш срещу Юве, но искам само най-доброто за моя отбор – подчерта Матри. – Кой играч бих си избрал от състава им? С удоволствие бих върнал Пирло обратно в Милан. Всеки знае колко е добър. Смятам, че добре ще ни пасне.”

На практика подобен трансфер е повече от възможен след края на сезона, когато Андреа става свободен агент и може да се върне без пари в Милано точно 3 г. след като напусна пак без пари в обратна посока.

И докато от Милан подработват Юве с Пирло, треньорът на Старата госпожа Антонио Конте избухна по адрес на италианските журналисти. Които скъсаха от критики отбора след двете поредни равенства в Шампионската лига.

„Не съм особено изненадан, че някои хора се опитват да дестабилизират колектива ни и да попречат на развитието ни – изръмжа Конте. – Още не сме загубили през сезона, а тези мрънкала, които са ни врагове, вече дебнат зад ъгъла и ни създават проблеми. Изглежда така, сякаш нищо не струваме, ако не печелим всеки мач. А същите хора само преди няколко седмици твърдяха, че няма кой да ни спре! Затова коментарите им започват да ми стават смешни…”

Кобрата: По-добър съм от Кличко

Интерконтиненталният шампион по бокс за професионалисти Кубрат Пулев заяви уверено, че е по-добър от световния шампион Владимир Кличко (Укр). Късно снощи украинецът и Александър По-веткин (Рус) се биха за титлите на Кличко, като победителят от двубоя ще трябва да се изправи срещу Кобрата.

– Ако върнем историята назад, ще видим, че много хора казваха, че нямам шанс срещу Димитренко, срещу Устинов, отписваха ме – заяви Кубрат по Нова ТВ. – И сега може би не ми вярват. Знае ли се, може пък да загубя, но мисля, че съм най-добрият в момента. По-добър съм от Кличко. Той не е нещо невероятно.И той е побеждаван, и то с нокаут.

Пулев обясни, че пред него в момента има 2 варианта – да се бие срещу победителя или Кличко, ако бие, да се откаже от титлата и тя да се оваканти. Тогава обаче международната федерация (IBF) трябва да определи претендент, който да излезе срещу Кобрата.

Пирин (ГД): Искаме трите точки, пише на стр. 7 „Меридиан мач”

„Без значение срещу кого играем, за нас няма друга алтернатива, освен да търсим непременно победа и печеленето на точки, които да ни помогнат да излезем от опасната зона”, каза изпълнителният директор на Пирин (ГД) Иван Близнаков преди срещата с Лудогорец. „Никой не си прави илюзии. Нашите момчета трябва да дадат всичко от себе си, за да можем да се поздравим поне с частичен успех”, коментира още той.

За двубоя срещу Лудогорец наставникът Костадин Ангелов няма да може да разчита на наказания Мурад Ибраим, който при дебюта си за Пирин в предния мач срещу Черно море си изкара червен картон, а отборът му игра почти цял мач с човек по-малко.

Ръководството на Пирин (ГД) разсея слуховете, че ще ревизира цената на билетите за мача.

Гласят Просинечки за треньор на „модрите”

Загубата от Лудогорец доведе до сериозно напрежение в Динамо (Загреб). Старши треньорът Бранко Иванкович съвсем скоро може да бъде уволнен. Ако в неделя „модрите” не спечелят дербито от поредния кръг на хърватското първенство срещу Риека, специалистът ще трябва да си стегне багажа от „Максимир”.

Според медиите в Загреб най-вероятен негов наследник е легендата Роберт Просинечки. Бившият халф на Барселона и Реал Мадрид в момента води турския Кайзериспор, но не би имал нищо против да се върне в Динамо. Единственото условие на Просинечки е клубът да му изплати парите, които му дължи още от края

на 90-те, когато за последно игра за Динамо. Повечето фенове на хърватския гранд с радост биха приели завръщането на Просинечки.

Ултрасите са разтревожени, че след като преди няколко години Динамо завърши с шест загуби участието си в груповата фаза на Шампионската лига, сега същото може да се случи и в Лига Европа.

Наказаха феновете на Динамо с глоби и забрана за ходене на мачове

Глоби за 21 фенове на Динамо (Загреб) бяха наложени от състав на Софийския районен съд. В петък бяха разгледани делата на 29 хърватски граждани, задържани за прояви на футболно хулиганство, съобщиха от МВР.

„На 4 октомври 2013 г. в Софийски районен съд бяха разгледани делата на 29 хърватски граждани, привърженици на ФК Динамо (Загреб). Те бяха задържани на 3 октомври от служители на СДВР часове преди провеждането на срещата между Лудогорец (Разград) и Динамо (Загреб) за извършени от тях хулигански прояви на територията на град София”, пише в прессъобщението.

Осем от феновете са оправдани, а на останалите 21 са наложени глоби в размер от 200 до 500 лева и забрани за посещение на спортни мероприятия за срок от 1 до 2 години.

Според запознати част от феновете имали намерение да щурмуват хотел „Радисън”, където бил отседнал президентът на „модрите” Здравко Мамич. Не е тайна, че ултрасите са във война с боса.

Последен шанс за Йока срещу червените, пише на стр. 1 „Тема спорт”

Треньорът на Левски Славиша Йоканович бе поставен на дузпата след равенството с Локомотив София. Собственикът Тодор Батков и председателят на УС Иво Тонев са недоволни от представянето на сините и вече се оглеждат за заместник на сърбина. Засега зад Йока е само Наско Сираков. Пред сърбина вече има ултиматум – да спечели дербито с ЦСКА. При поражение в сблъсъка Йоканович почти сигурно ще бъде уволнен.

Два клуба от Англия си харесаха Мисиджан

Холандската звезда на Лудогорец Върджил Мисиджан е попаднал в полезрението на два клуба от Англия. „Тема Спорт” научи, че интерес към 20-годишния футболист проявяват Кристъл Палас и Блекбърн. Тежката криза, налегнала новака, е накарала треньора Йън Холауей да впрегне сили в търсенето на нови офанзивни играчи, които да бъдат привлечени през зимата. Специалистът е наблюдавал мачовете на разградчани от Лига Европа с ПСВ (2:0) и Динамо Загреб (3:0) и е останал впечатлен от Мисиджан. Младокът се разписа и в двете срещи, като освен това направи и няколко много опасни пробива.

Апетити към холандеца има и от намиращия се в Чемпиъншип Блекбърн. Скаути на изпадналия преди два сезона от елита тим са забелязали бившия футболист на Вилем II и са го препоръчали на ръководството.

Мисиджан се присъедини към Лудогорец през това лято, но бързо успя да си спечели място в титулярния състав. До момента лалето има 6 мача в първенството и 2 в Европа, в които е вкарал общо 3 попадения.

Въпреки интереса от Кристъл Палас и Блекбърн едва ли ще се стигне до трансфер, тъй като разградчани възлагат надежди, че ще успеят да си върнат в пъти вложените в играча пари. Талантът бе привлечен за 700 000 хиляди евро, като шефовете се надяват той да бъде продаден в чужбина на сериозен клуб срещу голяма сума.

Чехия обяви състава за мача с България

Временният селекционер на Чехия Йозеф Пешице обяви състава, на който ще разчита за мача с България. Двубоят в София е на 15 октомври, преди това чехите се изправят срещу Малта. Загубите от Армения и Италия обаче сериозно намалиха шансовете на тима да се класира на бараж. След контузия в отбора се завръща опитният халф Томаш Хюбшман, а заради травми отпаднаха Владимир Дарида и Давид Лимберски. Защитникът Оджей Челустка от Съндърланд ще дебютира за Чехия, а това е втора повиквателна за Оджей Мазух.