Преглед на водещите новини в спортните медии (България)

София. Преглед на водещите новини в спортните медии (България):

Петев поема Левски днес,

Сираков обмисля да си ходи с Йоканович, пише на първа страница вестник “7 дни спорт”.

Левски ще има нов треньор от днес! Дните на Славиша Йоканович на Герена приключиха и се очаква в близките часове да му бъде обявена лошата вест. Името на неговия заместник също е ясно – Ивайло Петев.

Официално все още няма нищо. Възложено е на Наско Сираков днес сутринта да разговаря с Йоканович, който се върна от чужбина късно снощи. По същото време Иво Тонев и Тодор Батков ще са с Петев, за да доуточнят последните детайли.

Славиша Йоканович дойде на Герена с идеята да стане шампион, но 11 мача по-късно сърбинът ще си стегне куфарите. Петев бе изгонен от Лудогорец на 21 юли, ден след загубата от Любимец. Няколко денонощия преди това зелените загубиха и първия си мач в Европа срещу Слован в Братислава. Двете загуби дойдоха в повече и вратата му бе показана. Интересното е, че треньорът е разговарял тайно още тогава с Левски да поеме отбора, но Сираков е избрал Славиша Йоканович. Сред спряганите имена за нов наставник са били още Емил Велев и Димитър Димитров-Херо. Новото назначение на Герена ще е рекорд. Така за един сезон сините бяха изведени от Митов, Павлов, Йоканович, а сега и Петев.

На Армията: Разкриват новите акционери до десет дни

 

Ръководството на ЦСКА ще обяви до десет дни на официалния си сайт новите миноритарни собственици, които са си купили акции на клуба. Това призна по време на пресконференция вчера изпълнителният директор на армейците Александър Тодоров. Те са дали своето съгласие имената им да бъдат изнесени в публичното пространство. Както е известно, ръководството на армейците обяви преди известно време, че пуска в продажба част от акциите на клуба за събиране на средства за довнасяне на Уставния капитал на дружеството.

Сред първите, които си купиха ценни книжа, бяха кумът на бившия капитан на националния отбор Стилиян Петров – Юлиян Димитров-Угото, мениджърът на Димитър Бербатов – Емил Данчев, членът на Надзорния съвет на клуба Димитър Якимов, както и бизнесмен от ВЕЦ в Благоевградско. Благодарение на тези средства шефовете на червените успяха да покрият най-належащите разходи на ЦСКА, като изплащане на заплати на футболистите и служителите на клуба. Изпълнителният директор на ЦСКА също така за пореден път обеща, че клубът ще излезе на фондовата борса след Нова година.

В същото време Сашетата поискаха от бъдещия генерален спонсор на клуба да отделя по 1 милион евро на година. Според тях българска фирма няма как да отделя подобна сума за ЦСКА и затова ще се търсят варианти с потенциални рекламодатели от чужбина. Въпреки търсенето обаче до момента нито една фирма не е изразила желание да отделя пари за ЦСКА на този етап.

Коко Динев нареди:Сашо Станков сам си плаща глобата

Треньорът ще трябва да се бръкне с 6 бона заради отказа си да говори пред TV7

Собственикът на Локомотив Пд Коко Динев е бесен на треньора Александър Станков, научи „7 дни спорт”. Причината за това е глобата, която наставникът отнесе преди няколко дни от БФС.

Както е известно, Станков бе глобен с 6000 лева, тъй като не се яви за задължителното интервю пред телевизията, държаща правата за излъчване на мачовете от първенството след края на двубоя с Любимец. Треньорът се оправда, че веднага след последния съдийски сигнал се е отбил за минута до съблекалнята, за да поздрави футболистите за хубавата победа. Малко след това в компанията на пресаташето на клуба той се е отправил към пистата, за да даде уговореното интервю, но от екипа на телевизията са му казали, че вече са влезли в рекламен блок.

Оправданията на Станков обаче не трогнали Динев. Тъй като това е второто провинение на наставника от началото на сезона,което ощетява отбора, босът в прав текст му е заявил, че той сам трябва да си плати глобата. Босът е допълнил, че Станков не може да си позволява да демонстрира поведение, което уронва престижа на клуба.

Междувременно стана ясно, че 49-годишният специалист влиза днес в болница за операция от жлъчка. Интервенцията ще бъде извършена в столична клиника. До неделя, когато е двубоят срещу Любимец за Купата на България, черно-белите ще бъдат водени от асистентите му Христо Колев (Бащата) и Жикица Тасевски.

“Да, сега се оправям вкъщи и утре ще се подложа на операция. Това е козметична операция на жлъчката. Дано всичко мине нормално и да сме живи и здрави. Дай Боже, още в неделя на мача с Любимец за Купата на България да съм на треньорската скамейка”, сподели Станков.

 

Левски преговаря

Жестока битка се води за това кой да бъде треньор на Левски, научи „Меридиан Мач”. Единственото сигурно е, че Славиша Йоканович няма да бъде повече начело на на „сините”. До снощи фаворит за поста бе Ивайло Петев. Двукратният шампион с Лудогорец се конкурира с още двама специалисти, вдигали титлата в България – Едуард Ераносян и Емил Велев. Сред спряганите имена е и това на Вили Вуцов. Не се ли постигне консенсус от силните фигури за едно име, то най-вероятно шефът на школата Тони Здравков ще води отбора до Нова година. За късно вечерта вчера бе насрочена среща на върха в клуба. Иоканович не води тренировката вчера, след като бе получил разрешение за по-дълга почивка при семейството си.

Петев, Еду и Кокала чакат за “Герена”

Шефовете оставиха Славиша Йоканович да си почива в Испания

Треньорската криза в Левски вече е факт. Идеята за смяна на Славиша Иоканович е все по-близо до реализиране, но отговорните фактори в клуба още не са стигнали до единна позиция относно наследника на сърбина. Факт е, че Йока не се появи на вчерашната тренировка и тя бе водена от неговите помощници – Дражен Болич, Александър Янкович, Елин Топузаков и Мариян Христов. От клуба обявиха, че старшията е получил разрешение да почива по-дълго при семейството си в Испания.

Той трябваше да се прибере в София с полет около полунощ, а в негово отсъствие се провеждат трескави сондажи с евентуалните му заместници.

Фаворит сред тях е двукратният шампион с Лудогорец Ивайло Петев, но със сериозни шансове е и завърналият се триумфално във футбола Едуард Ераносян. Според близки и до двамата вече са проведени предварителни разговори с тях и са сондирани възможността те да пристигнат на „Герена”.

„Засега няма нищо официално”, бе единственият коментар на Петев по темата.

И Наско Сираков, и шефът на Управителния съвет Иво Тонев очакваха до снощи завръщането на собственика Тодор Батков, който бе в чужбина. Именно адвокатът обаче е. най-настоятелен в желанието си за промяна, след като е останал крайно разочарован от резултатите, които отборът постигна под ръководството на Йока, и най-вече от неубедителната игра на „сините”.

В листата на най-актуалните варианти е и последният специалист, извел отбора до титла – Емил Велев. Кокала в момента е свободен, а Батков отдавна е отчел като своя грешка неговото преждевременно освобождаване. Коментира се и Велислав Вуцов, на когото босът е длъжник за срамното и уволнение след първия мач с БАТЕ Борисов.

При положениече твърдо се реши Иоканович да напусне, съществува възможност шефът на ДЮШ Тони Здравков да води тима до Нова година и тогава да се утвърди нов треньор. Тази опция се очертава като спасителен вариант, при положение че силните фигури в клуба не постигнат единодушие при това кой от спряганите кандидати е най-добрият.

„Имаме си треньор. Аз съм шеф на ДЮШ и не виждам какво трябва да коментирам”, лаконичен бе Здравков пред „Меридиан Мач”.

Всички здрави, Пенев доволен

Всички футболисти от националния ни тим са здрави. Това установи лекарският щаб, който видя на живо цялата група, обявена от Любо Пенев. Единствено леко неразположение имат Станислав Манолев и Йордан Минев. Първият получи контузия преди 10 дни в мач на втория отбор на ПСВ Айндховен. Близнака пък не играе от две седмици. И двамата обаче тренираха наравно със своите съотборници. Както е известно, аут за двубоите с Армения и Чехия са дълготрайно контузените Тодор Неделев и Георги Илиев.

Вчера националите направиха първа тренировка в пълен състав. Тя се проведе на спортният комплекс в Правец. Това е последният лагер за възпитаниците на Любослав Пенев от груповата фаза на световните квалификации.

Ел Голеадор събра по-голямата част от своите възпитаници в неделя по обяд, а в понеделник към тима се присъединиха Светослав Дяков, Христо Зла-тински, Иван Чворович, Ники Михайлов, Иван Иванов, Георги Миланов, Ивелин Попов, Спас Делев и Димитър Рангелов.

 

Петев фаворит за нов треньор на Левски

Йоканович се прибра от Мадрид за “сбогом” със сините, пише на първа страница вестник “Тема спорт”.

Новият треньор на Левски почти сигурно ще се казва Ивайло Петев. Това стана ясно снощи. От Терена” вчера идваха противоречиви индикации по казуса с наставника, но в късните часове ситуацията започна да се изяснява. Мнението на Сираков е, че Йоканович трябва да остане, докато Батков и Тонев са на друга

позиция. Развръзката обаче се предопределя от избора на самия Славиша, който вече е взел решение да се раздели с Левски и ще го обяви днес пред ръководството. Сърбинът се прибра снощи от Мадрид за “сбогом” със сините и най-вероятно още по обяд раздялата му с клуба ще бъде обявена.

Абсолютен фаворит за негов наследник е уволненият в началото на сезона от Лудогорец Ивайло Петев. Най-вероятно назначението на Ивайло ще бъде факт в късния следобед или утре и именно той ще води сините във вечното дерби. Другият кандидат за поста е Велислав Вуцов, който разчита на добре познато лоби.

Майкъла: Стойчо трябва да има цялата власт

Никои не бива да му се меси в спортно-технически аспект, той се справя отлично, твърди Георги Илиев

Бившият изпълнителен директор на ЦСКА Георги Илиев бе на „Армията”, за да се срещне с настоящия шеф на червените Александър Тодоров. Пред „Тема Спорт” Майкъла разкри на каква тема са били разговорите им и сподели мнението си за работата на Стойчо Младенов в клуба до този момент.

„Стойчо Младенов се справя отлично откъм спортно-техническо естество. Правилно е да има цялата власт в този аспект. Той трябва да работи самостоятелно, а резултатите, които постигна, показват, че този модел е успешен. Славия се отърва от здрав бой, поне шест гола можеха да отнесат. Сега ни остава да бием и Левски и всичко ще бъде на шест”, заяви Майкъла.

За срещата си с Тодоров, той разкри.

„Говорихме най-основно по две теми. Споделих му мнението си за ремонтите на сектор А. Според мен това, което се прави там, не е сериозно. След два месеца всичко ще е приключило. Това е само временно замазване на очите на феновете. Секторът трябва да бъде изкъртен на 5 сантиметра дълбочина с бормашина, там да се излее бетон и след това да се маже изолация. Направил съм им схема за това още отпреди. Този ремонт според мен няма да издържи дълго. Исках да уточня и други детайли с ръководството. Дори една заплата не съм взел, а и други пари имам да получавам. Все пак направеното по ложите е мое дело. Александър Тодоров е добър управник, той има идеи, обаче е със завързани ръце, също както мен – не разполага с бюджет. Направо се чуди какво да прави, няма спонсори, няма нищо, в това е трагедията. Но важното е, че отборът върви”, завърши Георги Илиев.

Димитър ДИМИТРОВ: Няма да оставя Черноморец

Не съм подал оставка, ще се боря докрай, категоричен е Херо

Старши треньорът на Черноморец Димитър Ди-митров-Херо обяви, че не е подал оставка и няма намерение да го прави. Той за пореден път пресече мераците на Левски, като заяви, че няма как да поеме сините.

„Не съм подал оставка и няма да подавам. Не съм страхливец и ще се боря докрай. Няма да оставя Черноморец. Ако съм искал да отида в Левски, щях да го направя. На няколко пъти имах възможност за това, но няма да се предам и оставам в Черноморец. Ще се опитаме да се спасим. Виждате, всеки полусезон сглобяваме нов състав. Оцеляваме благодарение на продажбите и Митко Събев. Човекът помага, но е трудно”, категоричен бе опитният специалист.

„На терена съм готов да се боря, но извън него няма

какво да направя. Във всеки мач съдиите ни ощетяват, и то сериозно. Хайде да не казвам какво мисля за тях, защото пак ще ме глобят. Видяхте какво стана с Локомотив. В 4-ата минута ни вкарват гол от засада. После 90 процента от спорните положения са в тяхна полза. И така е във всеки наш двубой от началото на сезона. Няма да си променя мнението за съдиите. Явно много хора искат да изпаднем”, добави Херо.

„Това за оставката е поредната интрига. Казах, че нещо трябва да се промени. Ние сме млад отбор и допускаме грешки. Липсват ни опитни футболисти. На терена ще се борим, но ако съдиите продължат да ни ощетяват във всеки двубой, няма какво да направим. За загубите ни колкото сме виновни ние, толкова са виновни и те”, завърши Димитров.