Тонев: Това е унижение за клуба

Иво Тонев подаде оставка от поста председател на Управителния съвет на Левски след драматичните събития на “Георги Аспарухов” при представянето на Ивайло Петев за нов старши треньор.

Както е известно, група привърженици на “сините” нахлу в залата за пресконференции и съблече блузата на специалиста. Той беше облякъл фланелка и суичер с клубните символи. Тонев добави, че ще продължи да работи за Левски само с построяването на сектор “А” на стадиона.sportni.bg
“Говорихме си с Наско в някой от следващите дни да говорим заедно, защото имаше много провокации и се пишеше, че двамата не можем да се понасяме и гледаме в различни посоки. Това не е така. Искахме феновете на Левски да разберат как стоят нещата, защото има много провокации, а положението е много трудно.

Уведомих вече Тодор Батков, че ще си подам оставката като председател на Управителния съвет и го направих в момента, в който Наско каза, иска да напусне клуба. Случилото се при представянето на Петев е унижение за клуба и по тази причина считам, че е редно да напусна и аз”, каза Тонев.

“Имам ангажимент към публиката и хората в Левски, а той е свързан със сектор “А”. Ще продължа и ще направя всичко възможно той да бъде готов за 24 май, когато Левски празнува 100-годишнината си”, добави той.