Любо Пенев: Имаме цел – участие в плейоф

“Мачът с Армения в петък не е по-различен от всички останали досега, а ние ще подходим максимално сериозно, защото имаме цел и тя е участие на плейоф. Имаме тези шансове да завършим на 2-о място и то си зависи най-много от нашето представяне”, заяви селекционерът на националния отбор на България по футбол Любослав Пенев.sport.bnt.bg

Националите се прибраха днес в София след три дни в Правец и преди тренировката на националния стадион Васил Левски Пенев даде пресконференция.

“Да, от здравословна гледна точка имаме по-малко ударени и контузени. Това ми дава по-голям избор, което ме радва. Да, имаме футболисти с натрупани жълти картони, и всеки един треньор се притеснява, за да отпадне някой негов играч за следващия мач. Логично е, защото се опитваме да играем здрав футбол. Затова и повикахме повече хора в групата- заради евентуални контузии и наказания”, обясни Пенев ситуацията около отбора ден преди отпътуването за Ереван.

Треньорът отбеляза, че във всички мачове отборът е правил и грешки, но въпреки това момчетата се стараят да използват максимално възможностите и да трупат точки.

“Намирам в момента момчетата за спокойни, тренират нормално. Напрежение може би имаше повече в началото, докато сега не мисля, че е така. Спечелили сме достатъчно точки и сме близо до 2-ото място. Но първо ни предстои мач в Армения, а след това и с Чехия. А след това, ако всичко е наред, може и да играем на плейоф”.

Попитан дали очаква провокации от страна на футболистите на домакините, които да бъдат резултат от изнервената обстановка от първия мач между двата състава, завършил с три червени картона, треньорът отговори:

“Провокации ли? Какво означава това? Това е един футболен мач. Ние трябва да се преборим с всяко нещо в тази среща, дори и да има провокации от каквото и да е естество.

“Определено този мач в Ереван може да се окаже разковничето за крайното ни класиране. Но след това ни предстои и друг, който няма да бъде по-лесен. Знаете, че групата ни е трудна, виждате какви отбори има в нея. Дори Малта ни затрудни. И това отпускане при 0:2 в последните 20 минути можеше да ни коства труд за последните две години, който сме положили и да отиде на вятъра, добави треньорът. На въпрос дали е наясно със стартовите 11 за гостуването в Армения, Пенев обясни: “Почти съм наясно и със състава, и с групата. Но имаме още две тренировки- една днес и една утре, и след тях ще видим дали всичко е наред.