Преглед на водещите новини в спортните медии (България)

София. Преглед на водещите новини в спортните медии (България)

Вариантите на Любо: Повече пари – или Испания, пише на стр. 1 „Меридиан мач”

На тежки преговори сяда националният селекционер Любо Пенев след мача с Чехия. Той ще говори с президента на БфС Боби Михайлов за новия си договор. Както е известно, контрактът му изтича в края на тази година. „Меридиан Мач” научи, че в момента вариантите за бъдещето на Ел Голеадор са два. Единият е той да приеме офертата на испански елитен отбор, който е влязъл в контакт с треньора преди няколко седмици. Ако това не се случи, Любо ще преговаря с Боби за по-голяма заплата. В момента селекционерът получава около 30 000 лева на месец, което е два пъти по-малко от предшественика му Матеус.

ЦСКА бие шута на национал

ЦСКА ще се раздели с Ангел Грънчов през зимната пауза. Треньорът Стойчо Младенов е крайно разочарован от младия защитник от началото на есенния полусезон, като капката, която е преляла чашата, е било представянето на Грънчов срещу Хасково. Той игра на непривичния пост ляв бек в реванша от турнира за Купата на България, като се представи трагично и бе с основна вина отборът от „Б” група да

поведе в резултата. Стойчо Младенов не е бил доволен и от работата на таланта по време на тренировките. Грънчов се наложи в ЦСКА през пролетта на 2012 г. именно при Младенов заради многото проблеми с контузени защитници, но в момента е изпаднал в немилост на „Българския армия”. Самият Ангел Грънчов също иска да напусне „червените” , за да даде нов старт на кариерата си. Той смята, че има нужда от повече мачове и доверие, за да си възвърне самочувствието. Грънчов едва ли ще бъде викан повече и в младежкия национален отбор, след като е показал несериозно отношение в тренировъчния процес.

Разпуснаха Нефтохимик, мачът с Пирин пред провал

Футболистите на Нефтохимик бяха пуснати в почивка за неопределен срок. Отборът преустанови подготовка и от днес няма да води спортно-тренировъчен процес. Това е станало по нареждане на изпълнителния директор Костадин Джамбазов. В момента продължават преговорите между ръководството на клуба и ЕМУ – Търговище за евентуално финансиране. Ако до края на седмицата такова не бъде осигурено, отборът ще преустанови участието си в първенството. Мач с Пирин (ГД) най-вероятно няма да има, защото „шейховете” дължат пари за наеми на стадион „Лазур” и освен това не могат да внесат необходимите такси за провеждане на срещата. Ако от ЕМУ – Търговище решат да спонсорират клуба, Нефтохимик ще бъде спасен временно, но като цяло перспективите са мрачни. Собственикът на дружеството Николай Филипов е гарантирал, че ще осигурява средства единствено за ДЮШ, но за мъжкия отбор пари няма да дава. Дълговете на Нефтохимик са в размер на 200 000 лева, като играчите и служителите не са получавали пари за последния месец.

Ботев Пд праща Костов и Педро в сателита, пише на стр. 7 „7 дни спорт”

Спортно-техническият щаб на Ботев Пд начело с треньора Станимир Стоилов обмисля да командирова двама от офанзивните си футболисти в сателита Раковски през зимата, разбра “7 дни спорт”. Става въпрос за нападателя Станислав Костов и холандското крило Луис Педро. След реванша с Нефтохимик треньорът на пловдивчани Станимир Стоилов за пореден път изрази недоволството си от представянето на офанзивните си футболисти въпреки успеха с 3:0. Той намекна, че може да има известни рокади, защото голяма част от нападателите се представят под нивото си. И Станислав Костов, и Луис Педро започнаха като титуляри в двубоя с бургазлии, като холандецът дори успя да отбележи втория гол във вратата на Петър Денчев. Костов кара вече втори сезон на Колежа, докато Педро бе привлечен през зимата, и двамата обаче до този момент така и не успяват да разгърнат пълния си потенциал. Поради тази причина на Колежа смятат, че за Костов и Педро ще е по-добре да играят по-редовно, което ще им помогне да достигнат върховата си форма.

Кобрата излиза срещу британец

Кубрат Пулев може изненадващо да се боксира отново тази година. Носителят на интернационалния пояс на Международната боксова организация е сред вариантите за съперник на Дейвид Прайс. Първоначално се знаеше, че Прайс ще се боксира с британския шампион Дерек Чизора, но мачът пропадна. Според британските медии именно Пулев е най-близо до среща с британеца на 30 ноември в Лондон.

Прайс, който е бронзов медалист от олимпийските игри в Пекин, се опитва да възроди кариерата си при професионалистите, след като в рамките на 5 месеца претърпя две тежки загуби от Тони Томпсън. Интересното е, че след това американецът бе разбит от Кубрат Пулев. След победата на Владимир Кличко над Александър Поветкин на 5 октомври българинът стана официален претендент за световната титла на украинеца. Кличко обаче заяви, че за следващия си бой ще избира между трима боксьори, един от които е Кобрата. В същото време, ако няма среща с Прайс през ноември, Пулев ще приключи годината само с едно излизане на ринга.

Добруджа с титулярите за купата

Добруджа ще използва мача за купата в сряда с Оборище Панагюрище като генерална репетиция за мача за първенството срещу Марек в събота. По тази причина и заради липсата на контроли през паузата в шампионата, треньорът Светослав Тодоров ще заложи на титулярния състав. Той нееднократно е заявил, че в мачовете излизат тези, които се готвят най-усърдно в тренировъчния процес. Единственият кадрови проблем е свързан с възстановяването на халфа Емил Колев, но други кадрови проблеми няма и Добруджа ще търси само победата в реванша за купата, като първият мач в Панагюрище завърши 2:2.

Георги Йорданов фаворит за дербито, пише на стр. 1 „Тема спорт”

Гласеният за съдия на годината Георги Йорданов е фаворит да ръководи вечното дерби ЦСКА -Левски в събота. Той свири и последния сблъсък между двата отбора, завършил с победа 2:1 за сините.   Шансовете   на габровеца да получи наряд за мач №1 на България са огромни. Резервната опция е Станислав Тодоров. Шуменският рефер обаче свири все по-слабо и едва ли СК към БфС ще минира дербито с евентуално негово назначение.

Васил Драголов: Берое ще измести Черно море за седмицата

Бившият изпълнителен директор на Берое Васил Драголов е оптимист, че старозагорци ще спечелят следващите си два шампионатни мача – домакинствата срещу Черноморец и Славия, а след това ще влязат в седмицата. “Акулите не са толкова силни, както бяха в миналите първенства. За разлика оттогава сега явно Димитър Димитров-Херо и екипът му не случиха на класни чужденци. Бургазлии и белите са напълно преодолими за нас съперници. Те нямат футболни аргументи, заради които да считаме, че ни превъзхождат с нещо”, каза Драголов. “За мен Лудогорец, Ботев Пд, Литекс, ЦСКА, Левски и Локомотив Пд са сигурни за първата седмица. Седмото вакантно място ще е за някой между Берое и Черно море. фактът, че варненци са домакини в мача помежду ни, не ги прави фаворит, форматът на футболния ни елит тази година е много различен. На Берое и Черно море предстоят редица отговорни срещи, в които те могат да бъркат. Но ако Берое е в оптимален състав и всичките играчи са здрави, имат всички шансове за седмицата. Може да измести Черно море”, каза още Васил Драголов.

Гончаренко пое Кубан, Беларуският специалист подписа за 4,5 години

Виктор Гончаренко е новият треньор на руския Кубан, където играе Ивелин Попов. Президентът на краснодарския клуб Александър Ткачов, който е и губернатор на региона, обяви новината вчера. Гончаренко, наричан Беларуския Гуардиола, подписа договор за 4,5 години. В събота вечер Кубан разтрогна договора с румънеца Доринел Мунтяну, а часове по-късно беларуският клуб потвърди за Гончаренко.

Задачата пред новия треньор е да изведе Кубан от групите в Лига Европа, където стартира с две загуби – от Санкт Гален и Валенсия, а тук е и Суонзи. Вчера Гончаренко пристигна в Краснодар и бе представен на играчите, които не са национали на страните си, а вечерта проведе и първа тренировка. Треньорът направи име в БАТЕ Борисов, който пое през 2007-а. На три пъти тимът игра в групите на ШЛ, още три пъти бе в Лига Европа. От 2006-а насам БАТЕ неизменно е шампион на Беларус, в момента има аванс от пет точки пред Шахтьор Солигорск, до края на плейофите има пет кръга.