Обявяват треньора на Левски до часове

Станимир Стоилов и Иво Тонев, снимка: Колаж Георги Димитров

Днес трябва да бъде обявен новият треньор на Левски. Изпълнителният директор Иво Тонев беше обещал това да се случи в четвъртък, но петчасовите преговори със Станимир Стоилов не завършиха по очаквания начин.

Собственикът на клуба Тодор Батков също потвърди, че новият треньор ще бъде анонсиран в 16:00 часа днес.

Той изрази съжаление, че Георги Иванов-Гонзо напуска клуба.

“Съжалявам за Гонзо, защото единици са като него, що се отнася до почтеност и честност. Нека си почине малко, може и да размисли. Той иска и да поучи (б.р. – да изкара треньорски лиценз)”, коментира Батков след завръщането си от чужбина.

Изненади около треньорския пост са малко вероятни. Станимир Стоилов ще поеме “сините” отново. Чака се само пасиансът в ръковдството да бъде нареден така, че на Мъри да му е комфортно да работи.

Междувременно тренировките се водят от Викторио Павлов. Трети ден бившия футболист на Левски се грижи за формата на “сините”. Той обаче няма нужния лиценз да изведе Левски срещу Локо София в неделя и затова до утре най-късно клубът трябва да е внесъл документите на правоспособен треньор в канцелариите на БФС.

Все пак в Левски има авариен вариант. Ясен Петров, който бе върнат в клуба като скаут, може да изкара мача с “червено-черните” на пейката заедно с Викторио Павлов, ако по някаква неведома причина Станимир Стоилов не започне работа от днес.