В очакване на чудото!

Днес България ще изиграе последния си мач от квалификациите за Световното първенство в Бразилия догодина. Националите ни срещат Чехия на стадион “Васил Левски” от 21 часа и 15 минути. Срещата ще бъде предавана пряко по БНТ 1 Sport.bnt.bg.

Задачата пред възпитаниците на Любослав Пенев е много трудна. За да се класираме за Мондиал 2014, трябва да се осъществят следните хипотези – победа с три или повече гола разлика над Чех и компания, успех на Норвегия срещу Исландия и равенство между Швейцария и Словения.sport.bnt.bg

Без голямата си звезда Томаш Росицки, който е контузен, чешкият национален отбор пристигна на летище София. В отсъствието на халфа на Арсенал, Петър Чех логично предизвика най-голям интерес сред феновете.

“Впечатлен съм от играта на България в тези квалификации. Мисля, че загубата от Армения в петък ви пречупи. За съжаление на всички ни, многото равенства в групата означават, че който и да се класира втори – няма да има големи шаснове за баражите” – коментира Владимир Шмицер – главен мениджър на нац. отбор.

“Ние знаем, че България трябва да спечели с добър резултат, което подсказва, че отборът ще играе нападателно. Ние естествено като гости ще се стремим да се защитаваме добре и да организираме успешни контраатаки” – заяви Йозеф Пешице, селекционер на нац. отбор на Чехия.

“Футболът понякога е жесток, понякога несправедлив, но ние ще се опитаме да се представим колкото се може по-добре. Ще играм за престиж и за по-добър жребий за следващите квалификации. Ако бях на мястото на българите, щях да се втурна да атакувам от първата минута, затова очаквам да имам много работа” – коментира и вратарят на гостите Петер Чех.