България се срина зверски, Сиера Леоне ни мина

България, снимка: Георги Димитров/Sportni.bg

Загубите от Армения и Чехия в световните квалификации се отразиха много лошо на националния отбор на България. Той се срина драстично в ранглистата на ФИФА за октомври.sportni.bg

Заради двете поражения загубихме цели 12 позиции, извоювани с много пот и мъка по време на целия квалификационен цикъл. Така вече сме на 76-ото място.
Активът ни е от само 487 точки. Това предопределя да ни задминат отбори като Куба и Сиера Леоне. Пред нас са още ОАЕ, Йордания, Боливия и други.
Все още не е ясно дали загубата от Чехия беше последният мач на “лъвовете” за годината. Те имат опция за една или две контроли през ноември, но всичко зависи от желанието на селекционера Любо Пенев.
Лидер в световната ранглиста остава Испания. На втората позиция се изкачи Германия, а Аржентина се смъкна до третата.
Топ 10 се допълва от Колумбия, Белгия, Уругвай, Швейцария, Холандия, Италия и Англия. Домакинът на световното Бразилия е на 11-о място.
След излизането на ранглистата за октомври станаха ясни и поставените и непоставените отбори за предстоящия жребий за баражите в зона Европа.
В последния момент Украйна изпревари Франция, благодарение на разгрома с 8:0 над Сан Марино в последния си квалификационен мач и ще е сред поставените.
Ето и кои са те: Португалия (14-о място), Гърция (15), Хърватия (18), Украйна (20). А непоставени са: Франция (21), Швеция (25), Румъния (29), Исландия (54).
Жребият за баражите ще се тегли на 21 октомври в Швейцария. Двубоите са насрочени за 15 и 19 ноември.