Торино вади оферта за наш национал

Елитният италиански Торино ще опита да привлече български национал през зимата. Очаква се през януари седемкратният шампион на Италия да направи оферта на Черноморец за 18-годишния нападател Милчо Ангелов, съобщи toronews.net.
През лятото Ангелов премина проби при „биковете“ и дори вкара гол за младежкия тим на Торино в контролна среща с Вилафранка Пиемонте (3:1). Тогава италианският тим се колебаеше дали да предложи договор на състезателя на българския национален отбор до 19 г. Това наложи неговият агент Диян Янков да го предложи на Щутгарт.blic
Оттогава талантът е наблюдаван от главния скаут на академията на “биковете” Масимо Бава и от спортния директор Джанлука Петраки. Те са го гледали не само в мачовете на юношите на Черноморец, но и в двубоите на първия тим. През миналата седмица Милчо Ангелов впечатли с петте си гола за Черноморец при победата с 9:0 над Шумен 2010 в мач за Купата на България.
Според информацията от Италия Щутгарт също е проявил засилен интерес към Ангелов. Спортен директор на швабите е Фреди Бобич, който заемаше същия пост в Черноморец, когато Красимир Балъков беше начело на тима. Това пък е накарало на Торино да се активизира и да приготви предложение към „акулите“. Очаква се офертата да постъпи в офисите на бургаския клуб най-късно през януари.