Мачът на истината дойде

Първото от трите предстоящи до края на годината вечни дербита дойде. Днес от 16:00 часа ЦСКА и Левски ще премерят сили в най-очаквания мач от 13-ия кръг на “А” група.sportni.bg

Ясно е, че емблемачтичният за българския футбол двубой е мач на истината. Символичният домакин ЦСКА преживя тежка смяна на собствеността през лятото и безпрецедентен отказ от евротурнирите, а отборът бе сглобен от Стойчо Младенов в последния момент. Въпреки това, въпреки хронично бавещите се заплати, въпреки постоянния натиск “червените” се движат добре в първенството и не изостават фатално от провинциалните лидери.
На Герена преди началото на сезона бе спокойно, даже твърде спокойно. Първата криза настъпи след резила с Иртиш. От нея Левски така и не можа да излезе и представянето на тима на вътрешната сцена продължава да е трагично.

В юбилейната година “сините” смениха цели четирима треньори, ако броим и Ивайло Петев. Трусовете застигнаха и ръководството броени дни преди дербито, а за капак и жребият за Купата хвърли тима срещу вечния съперник ЦСКА.

Във вечното дерби актуалното състояние на отборите обаче рядко е играло главна роля. Наставникът на “армейците” Стойчо Младенов има отлична статистика срещу врага в есенните мачове, но пък “сините” са спъвали ЦСКА с нови треньори. Такъв е и случаят с дебютиращия днес Антони Здравков.

Съдия на двубоя е Георги Йорданов от Габрово. Очаква се на Националния стадион да има около 10-12 хиляди зрители, но изгледите за хубаво време днес могат и да увеличат посещаемостта.

В “армейският” лагер най-сериозният кадрови проблем е този с Емил Гъргоров. Бадема се върна контузен след мача с Чехия и в сряда и четвъртък не тренира изобщо.

При “сините” контузени няма, а единствената въпросителна е свързана със започването (или не) на Ларсен Туре като титуляр.

ЦСКА – Левски – 16:00
Пряко по ТВ7

Вероятни състави:

ЦСКА: Черни, Ап. Попов, В. Илиев, Менди, Фо-Поре, Янчев, Чочев, Марсиньо, Гъргоров, Милисавлевич, Сидибе
Старши треньор: Стойчо Младенов

Левски: Блажевич, Мулдер, Милиев, Перес, Старокин, Ст. Ангелов, Гаджев, Туре, Миро Иванов, Родригес, Генков
Старши треньор: Антони Здравков

Съдия: Георги Йорданов