Време е за Вечното дерби!

Това издание на сблъсъка ще е много по-различно. ,фото:БТА

„Червените” влизат за пръв път от 5 години в дербито, без зад тях да стоят „Титан”, които вече са в историята. „Герена” пък за малко да се срути преди 10 дни, когато група фенове съблече гол Ивайло Петев.sport.bnt.bg

Треньорът на ЦСКА Стойчо Младенов има няколко проблема за решаване преди големия мач. Най-основният е свързан с контузията в глезена на Емил Гъргоров. Полузащитникът се върна с травма от лагера на националния тим и до вчера лекарският щаб се опитваше да го вдигне за мача. Гъргоров държи ключа в състава на „червените”. Той най-вероятно ще е атакуващ халф, като ще играе зад нападателя – с най-големи шансове за това е Мамади Сидибе. Изненади в състава на ЦСКА не се очакват. На вратата е Черни, пред него са Апостол Попов, Вальо Илиев, Джаксън Менди и Жереми Фо-Поре. Вътрешни

Халфове ще са Янчев и Чочев, а по крилата – Марсиньо и Неманя Милисавлевич. Шансът Стойчо Младенов да започне с трима дефанзивни халфове за сметка на централния нападател не е много голям. Заради контузия от състава отпадна Омар Косоко.

Въпросителните в състава на Левски пък са две. Първата е кой да играе като ляв защитник, фаворит е Нуно Пинто, който се контузи през седмицата, но вече е добре. Известен шанс има и Орлин Старокин, чийто коз е по-добрата кондиция в момента. Почти сигурно останалите трима пред вратаря Горан Блажевич ще са Дъстли Мюлдер, Алехандро Перес и Йордан Милиев. В халфовата линия сигурни са Владимир Гаджев и капитанът Станислав Ангелов. Въпросът е оттам нататък на каква схема ще заложи Антони Здравков. Най-логично изглежда Мирослав Иванов да е плеймейкър, а Ларсен Type и Гари Родригес да оперират по двата фланга. На върха на атаката ще е Цветан Генков.

Съществува вариант обаче Здравков да заложи на по-предпазлива тактика, пускайки Даниел Димов в средата на терена, а Мирослав Иванов да заиграе по десния фланг на атаката.

Източник:в.”Меридиан мач”