Нефтохимик и Пирин (ГД) не се победиха в аутсайдерско дерби

Нефтохимик и Пирин (Гоце Делчев) завършиха 0:0 в дербито на аутсайдерите в първи мач от 13-ия кръг от “А” група. Срещата се игра в Сливен, защото бургазлии едва вчера успяха да уредят лицензиран стадион навреме. blic

Старши треньорът на Нефтохимик Антон Спасов едва събра група от 18 футболисти за срещата. Малцината фенове на стадион “Хаджи Димитър” в Сливен видяха скучна игра, а головите положения се брояха на пръстите на едната ръка.

Вратарят на гостите Абди Абдиков отрази преди почивката удари на Живко Петков и Емануил Манев. После Петър Лазаров затрудни стража на домакините Денчев, а Абдиков се превърна в герой на мача и извади невероятни положения на Манев и Стамен Ангелов. Гол на Диян Христов пък беше отменен заради засада. В добавеното време Живко Петков пропусна златен шанс да донесе успеха на “шейховете”.

Ремито беше едва второ за двата отбора в шампионата. Пирин пак влезе в лоша серия и днес записа трети пореден мач без успех. Нефтохимик все пак записа първа точка след 8 поредни загуби. Клубът обаче продължава да е пред фалит и търси отчаяно спасителен вариант. Пирин (ГД) е на последното 14-о място с 5 точки, а “зелените” са точно над тях с 8.