Скандално, Боби Михайлов накарал ЦСКА да прати Анисе в Литва

Четирима членове на Изпълкома ме натискат, не искат да картотекираме играча, заявил шефът на БФС

Агентът Георги Градев даде обширна пресконференция, на която засегна всички актуални проблеми около войната между БФС и ЦСКА. Адвокатът разкри уникални скандали във футболната ни централа, обвини директно Борислав Михайлов и Борислав Попов в измами,БЛИЦ

Георги Градев първо даде разяснение по случая с Абел Анисе, който продължава да не бъде картотекиран в ЦСКА. Според агента лично Борислав Михайлов е замесен в случая и е дал идеята Анисе да бъде пратен в Литва, след което да бъде картотекиран от БФС.

“Има четирима членове на Изпълкома, които са срещу ЦСКА. Това са Наско Сираков, Йордан Лечков, Николай Гигов и Атанас Фурнаджиев. Те правят всичко възможно срещу клуба. Борислав Михайлов е обяснил лично на Димитър Борисов следното: “Аз няма да картотекирам Анисе. Ако го направя, ще ви наложа санкция. Тези четиримата (б.р. – въпросните членове на Изпълкома) са решили да бъдете наказани, да ви се издърпат ушите. Ако вие изкарате играча през чуждестранен клуб, ще обясня на тези членове на Изпълкома, които ме натискат, че това е международен трансфер, че нещата от нас не зависят и ФИФА може да се произнесе.” Идеята Анисе да мине през Литва е на Борислав Михайлов, той я е предложил на г-н Димитър Борисов. Това нещо ми го сервират на 27 февруари. Димитър Борисов е блъфиран, през цялото време е подведен ние да направим това действие, да изкараме сертификат чрез литовската асоциация. Казах на г-н Борисов, че не може да се вярва на Михайлов и се оказах прав”, заяви Градев.

“Много се спекулира и с отговора от ФИФА, който се тълкува по странен начин от г-н Борислав Попов, човекът, похарчил най-голямата крупна сума да учи английски език преди 2 години. В отговора се казва, че той не е документ, на който БФС трябва да се позове, а е информативен документ. На 5 април в 17:17 часа според системата на ФИФА Абел Анисе е собственост на Черноморец. Достатъчно е БФС да влезе и да види. Последната картотека на Анисе е в бургаския клуб. Т.е. трансферът му е вътрешен, той се ръководи само и единствено от правилника на БФС. Всяко позоваване на ФИФА е грешно, неправилно и нарочно, за да бъде отказана картотека на играча. Ако сте забелязали, БФС при всичките си решения се позовава на нормативните документи, никъде не е цитиран член или алинея”, допълва Градев.

“Какъв двуличен човек е Борислав Попов. Той трябва да си замине незабавно от БФС. Казва ми: “Да, вие сте прав за член 23, т.е. трябва да картотекирам Анисе.” Защо обаче не го картотекират?! Не може никой да ме убеди, че няма организация срещу ЦСКА. Тези хора искат да погребат клуба. Защо БФС крие, че има решение на Правната комисия по случая с Анисе. И тази комисия заяви, че играчът няма никакъв проблем да бъде картотекиран в ЦСКА”, допълва още агентът.

“Черноморец е нередовен участник в “А” група. През 2005/06 този клуб е сложен директно във “В” група, наследявайки Вихър (Айтос), после печели промоция и сега е в елита. Локомотив (Мездра) също е нередовен участник във “В” група в момента. Този клуб е взел само спортните активи от предишния тим от Мездра и сега е във “В” група. Представяте ли си какво прави Борислав Попов в БФС, абсолютни измами. Той е един изпечен мошеник. Защо крият Попов и Михайлов, че на 15 юни 2009 година, малко след като е отнет лиценза на ЦСКА, УЕФА е наложила санкция на БФС в размер на 50 хиляди евро. За това, че не са спазени правила при лицензиране. След това УЕФА променя санкцията на висяща, отсрочва я. Искам БФС да излезе и да обясни защо е тази санкция. Да не би неправомерно е отнет лицензът на ЦСКА?!/БЛИЦ