Стоев след поредния успех на Лудогорец: Създаваме си име в Европа

Треньорът на Лудогорец Стойчо Стоев беше много щастлив и похвали футболистите си след мача с Черноморец (Одеса), който също беше спечелен от разградчани – 0:1. Така след 3 победи от 3 мача до момента българският шампион е категоричен лидер с 9 точки и е все по-близо до 1/16-финалите в Лига Европа.blic

“Радостни сме. Все още не можем да изживеем емоциите. Случи се това, което очаквахме. Но не ни беше никак лесно… високи състезатели, физически здрави. Това бе най-тежкият ни мач досега”, каза Стоев след успеха в Одеса.

“Имаше инфарктни ситуации. Определено изтръпнахме в отделни моменти. Имаше доста такива. На няколко пъти виждах как топката влиза в нашата мрежа. Но за наша радост това не се случи”, отдъхна наставникът на Лудогорец.

“Беше ясно, че ще ни натиснат, разчитахме на контраатаки. Имахме ситуации, но не успяхме да си улесним мача. Характерът ни помогна, показахме морално-волеви качества. След загубата от Литекс изпаднахме в паника”, сподели Стоев.

“Гледахме много мачове на Черноморец (Одеса). Бяхме отлично подготвени за този съперник. Казах на момчетата, че ще има здрава битка. Радващото е, че успяхме и направихме голяма крачка към 1/16-финалите. Не знам дали е решителна, но голяма”, продължи треньорът на Лудогорец.

“Създаваме си име в Европа. Надявам се да продължим с добрите игри. Да не избързваме, да се порадваме първо на тази победа. Но няма да подценим следващите мачове, бъдете сигурни в това. Искаме още победи. Ние сме с най-големи шансове да станем първи, но аз не обичам да изпадам нито в еуфория, нито в паника. С удоволствие чакам всеки мач в Лига Европа, а когато побеждаваме, още повече”, завърши доволният Стойчо Стоев.