“Левски” живна след 1:0 над “Ботев” (Пд

“Левски” постигна минимална победа с 1:0 над “Ботев” (Пловдив) и най-после взе глътка въздух. Така ценното попадение за успеха на “сините” реализира Гари Родригес. Холандецът наказа “канарчетата” в 85-ата минута и донесе радост на феновете на “Левски” – нещо, което рядко се случва този сезон.

С прибавените три точки “сините” събраха 22 в актива си и изместиха Черно море от 6-ото място. “Жълто-черните” на Станимир Стоилов пък записаха втора поредна загуба след тази с 2:3 от Локомотив (София) в миналия кръг. След днешната издънка на “Герена” “Ботев” (Пд) остана с 24 точки и заема 5-ата позиция във временното класиране.

Двубоят на “Герена” предложи много емоции на феновете, но не чак толкова качествен футбол. Всичко по-интересно се случи през второто полувреме. Преди почивката и двата отбора играха много предпазливо и така и не бяха създадени чисти голови положения. През второто обаче играта се изостри, като домакините значително вдигнаха оборотите и започнаха да надиграват убедително “канарчетата”. В 67-ата минута дори стана взривоопасно, тъй като съдията Станислав Тодоров показа два червени картона, а на терена прехвърчаха искри между футболистите. Веселин Минев беше изгонен, защото удари нарочно с топката в главата Борислав Цонев, който му попречи да изпълни тъч. Заради действието си юношата на “Левски” получи жълт картон, който беше негов втори и “сините” също останаха с 10 човека. 18-годишният халф на домакините дори се разплака заради изгонването си.

Избраниците на Мъри тотално разочароваха и в днешния мач, в който за 90 минути отправиха само един-единствен удар в рамките на вратата. В 54-ата националът Йордан Христов нахлу осто в наказателното поле на “Левски” и отправи мощен изстрел, който беше отразен от Горан Блажевич.

“Сините” имаха далеч повече положения от съперника. В 51-ата минута  Гари Родригес пропиля отлична възможност за откриване на резултата. Генков изведе с глава холандеца сам срещу вратаря на “Ботев” Адам Стаховяк, но Родригес стреля слабо и неточно по земя в аут. В 72-ата пък Дъстли Мулдер, който изигра много силен мач, също можеше да отбележи, но нацели напречната греда с топовен изстрел от над 20 метра.

“ЛЕВСКИ” – “БОТЕВ” (Пд) 1:0

1:0 Гари Родригес (85)

Двубоят по минути
1 – svirkata.jpg Начало на мача.
4 – Гаджев се освободи от играч на “Ботев” (Пд), подаде към Генков, който обаче бе фаулиран в близост до тъчлинията в половината на гостите.
7 – Гаджев центрира от корнер, Борислав Цонев беше оставен сам на далечната греда, но не успя да нанесе точен удар, пращайки топката в аут.
8 – Фаул за “канарчетата”, последва заучено изпълнение, след което Борис Галчев стреля силно в аут.
9 – Бобан Грънчаров засича с глава, топката излиза в аут.
10 – Втори корнер в полза на “Левски” от началото на мача. Отново Гаджев центрира, Мулдер игра с глава, но не намери целта.
12 – Луис Педро центрира отдясно към Анисе, който стреля от движение над вратата на “сините”, пазена от Горан Блажевич.
19 – Нуно Пинто проби отляво, но центрира неточно.
21 – Фаул за “Левски” след нарушение на Абел Анисе. Зад топката застанаха Гари Родригес и Антонио Вутов, холандецът центрира, а отбраната на “Ботев” се справи без проблем.
26 – Даниел Димов греши и позволява на Анисе да навлезе отляво по атаката на гостите в наказателното поле на “сините”, мадагаскарецът пусна топката към точката за дузпата, където обаче нямаше негов съотборник.
28 – Вутов комбинира отлично с Цветан Генков, но нападателят беше в положение на засада.
30 – Гари Родригес тръгна сам, фронтално на вратата на “Ботев”, опита изстрел извън пределите на наказателното поле, но топката срещна тялото на Бобан Грънчаров.
31 – Йордан Христов фаулира Старокин, размина се само с устно предупреждение от съдията Станислав Тодоров.
41 – Грънчаров играе неточно с глава след центриране отляво.
44 – jalt.jpg Първи жълт картон в мача, получава го Борислав Цонев, който закъсня с влизането си и стъпи на крака на Томаш Иршак.
45 – Добавеното време е 1 минута.
45+1 – Край на първото полувреме.

46 – svirkata.jpg Начало на второто полувреме.
47 – Галчев стреля от фаул на около 30 метра от вратата на домакините, изпраща топката в стената.
51 – Гари Родригес пропиля отлична възможност за откриване на резултата. Генков изведе с глава холандеца сам срещу вратаря на “Ботев”, Родригес обаче стреля слабо и неточно по земя в аут.
54 – Йордан Христов нахлу осто в наказателното поле на “сините” и отправи мощен изстрел, който беше отразен от Горан Блажевич.
55 – Дълъг пас от центъра на терена за Гари Родригес, холандецът се озова зад гърба на „жълто-черната” отбрана, но се засуети и бе затворен първо от Стаховяк, а после и от Сивард Спрокел и не може да нанесе удар.
57 – smqna.jpg Първа смяна за домакините. Вутов отстъпва мястото си на Мирослав Иванов.
58 – smqna.jpg Борис Галчев е заменен от Валери Домовчийски.
59 – Далечен изстрел на Нуно Пинто, топката профуча над напречната греда.
61 – Гари Родригес напредна отдясно и центрира по земя, пред вратаря Стаховяк Генков пропусна топката, която стигна до Мирослав Иванов на далечната греда, който бе сам срещу полския страж, би от малък ъгъл, но на сантиментри над вратата.
63 – smqna.jpg Вандер Виейра влиза в игра за “Ботев” (Пд), Ромарио Кортзорг напуска терена.
67 – ЧЕРВЕН КАРТОН! Веселин Минев е изгонен, тъй като удари с топката в главата Борислав Цонев, който му попречи да изпълни тъч. Веднага прехвърчаха искри, след като Гаджев отиде да търси сметка на Минев за постъпката му. Играчите на двата отбора се скупчиха до тъча.
68 – ЧЕРВЕН КАРТОН! Борислав Цонев също е изгонен. Съдията Станислав Тодоров му дава жълт картон за това, че попречи на Минев да изпълни тъча. Картонът е втори за юношата на “Левски”. Така играта е изравнена и двата отбора продължават с по 10 човека.
70 – smqna.jpg Луис Педро е заменен от Артур Енрике.
69 – jalt.jpg Жълт картон за Генков за оспорване на съдийско решение.
72 – ГРЕДА! Силен изстрел на Мулдер от над 20 метра, топката среща напречната греда на вратата на “Ботев” (Пд).
74 – jalt.jpg Жълт картон за Мирослав Иванов.
77 – Нов силен изстрел на Мулдер, топката излиза в аут.
78 –  Центриране на Христов от фаул на Гари Родригес. Изпълнението на холандецът обаче не затрудни “канарчетата”
82 – smqna.jpg Орлин Старокин напуска, Димитър Макриев влиза в игра.
85 – topka.jpg ГООООЛ!!! 1:0 за “Левски”! Гари Родригес бележи! Станислав Ангелов центрира отдясно, топката стигна до Димитър Макриев, който се обърна добре и подаде към Родригес и за холандеца остана само да оплете топката в мрежата на Стаховяк.
86 – smqna.jpg  Генков е заменен от защитника Пламен Димов.
88 – Гари Родригес пропуска да удвои преднината на “Левски”. Холандецът се озова сам срещу Стаховяк вляво от вратата му, но стражът на гостите се намеси решително и улови топката от краката му.
90 – Добавеното време е 4 минути.
90+4 – Край на мача. “Левски” победи “Ботев” (Пд) с 1:0.

Levski_.jpg
“ЛЕВСКИ”: 1.Горан Блажевич, 2.Дъстли Мулдер, 4.Станислав Ангелов, 28.Нуно Пинто, 25.Даниел Димов, 45.Владимир Гаджев, 18.Борислав Цонев, 6.Орлин Старокин (82-7.Димитър Макриев), 30.Антонио Вутов (57-20.Мирослав Иванов), 11.Гари Родригес, 9.Цветан Генков (86-35.Пламен Димов)
Резерви: 23.Пламен Илиев, 22.Илиян Йорданов, 7.Димитър Макриев, 35.Пламен Димов, 26.Христо Попадийн, 5.Алехандро Перес, 20.Мирослав Иванов
Треньор: Антони Здравков


2_13.jpg

“БОТЕВ” (Пд): “Ботев” (Пловдив): 1.Адам Стаховяк, 11.Йордан Христов, 83.Сивард Спрокел, 14.Веселин Минев, 5.Бобан Грънчаров, 88.Георги Сърмов, 9.Луис Педро (70-26.Артур Енрике), 16.Томаш Иршак, 17.Абел Анисе, 71.Борис Галчев (58-17.Валери Домовчийски), 31.Ромарио Кортзорг (63-9.Вандер Виейра)
Резерви: 30.Росен Андонов, 26.Артур Енрике, 3.Елведин Джинич, 6.Костадин Дяков, 9.Вандер Виейра, 17.Валери Домовчийски, 19.Иван Цветков
Треньор: Станимир Стоилов

София, “Георги Аспарухов”
Съдия: Станислав Тодоров
Жълти картони: Борислав Цонев, Цветан Генков, Мирослав Иванов (“Левски”)
Червени картони: Веселин Минев (67-“Ботев” Пд); Борислав Цонев (68-“Левски”)

Първият мач през сезона: “Ботев” (Пд) – “Левски” 2:1