Преглед на водещите новини в спортните медии (България)

София. Преглед на водещите новини в спортните медии (България)

Наказаха Ботев за мача с ловчанлии, пише на стр. 9 „Меридиан мач”

Ботев (Пд) бе наказан да играе един мач при закрити врати, като наказанието ще бъде обявено днес и от БФС. „Канарчетата” ще изтърпят санкцията при изключително тежкото и важно домакинство на лидера Литекс утре.

Наказанието е наложено заради хвърлени предмети с последствия, причинили нараняване на служебно лице непосредствено след двубоя срещу Левски (0:1) от 14-ия кръг в елита.

Централният защитник Бобан Грънчаров пък се е отървал от сериозно наказание заради разправиите с публиката на Пирин (ГД) и е санкциониран с глоба от 3000 лева.

Лудогорец изгуби Платини до пролетта

Бразилският нападател на Лудогорец Мишел Платини няма да бъде на разположение на треньора Стойчо Стоев до пролетта. Бившият нападател на ЦСКА получи сериозна контузия в срещата с Любимец, заради което ще отсъства от терените до края на годината. Това означава, че Платини ще започне нормални тренировки едва през януари и ще се върне на терена в официален мач в края на февруари 2014 г., когато ще бъде подновено родното първенство.

Първоначално се е смятало, че Платини може да се размине без операция. След това обаче е било взето решение бразилецът да премине през хирургическа интервенция, тъй като контузията може да се обади пак и той да отсъства месец или два от терените.

Въпреки че Мишел Платини не е основен футболист на Лудогорец, наставникът на „орлите” Стойчо Стоев е останал изключително разочарован от контузията на бразилеца. Причината – специалистът иска да има поне трима класни нападатели, тъй като в момента разградчани остават само с Безяк и Кишада, а тимът играе на три фронта – първенство, Купа на България и Лига Европа.

Банско разпродава отбора през зимата

През зимната пауза някои от футболистите на Банско може да се разделят с отбора и да поемат към по-големите родни клубове, разкриха източници от кухнята на клуба. Това стана ясно, след като към клубното ръководство бяха отправени няколко питания за играчи на „козлите”.

Сред най-апетитните хапки за елитните клубове е защитникът Георги Ангелов, който е юноша на Левски и към когото най-сериозен интерес проявява Стойчо Младенов. Треньорът на ЦСКА харесал много бранителя и дори пратил

съгледвачи да наблюдават футболиста в няколко мача на отбора. Същевременно и от родния му Левски също не криели интереса си към 23-годишния състезател, който обаче не кипи от желание да се завърне на „Герена”.

Не по-малко внимание получава и Любослав Войнов, за когото от Лудогорец, Ботев (Пд) и Берое се интересуват. Младежкият национал е сред основните фигури в своя отбор напоследък и резонно попадна в полезрението на елитните тимове.

Друг младок, който зимата може да напусне зимния ни курорт, е Сергей Георгиев, който след идването си в Банско от сателита на Реал (Мадрид) – Канияс, постепенно се аклиматизира в отбора. След напускането на топреализатора на отбора за миналия сезон Благой Наков младокът е алтернатива номер едно в нападение и се отблагодарява за доверието, бележейки почти във всеки мач. За него „устата си правели” от Левски, където търсят алтернативи на скъпите си звезди, а така също от Берое и Славия.

На „Тича” готвят сериозни мерки за ЦСКА, пише на стр. 12 „7 дни спорт”

100 полицаи и 20 жандармеристи ще охраняват мача на Черно море с ЦСКА в неделя, съобщи началник сектор Охранителна полиция Пламен Парушев. Той призна, че поддържат връзка с колегите си от София и в събота ще разберат от тях колко фенове на армейците ще пътуват организирано за морската столица. “Имаме готовност да ги ескортираме до “Тича” и обратно след мача. Също така в навечерието на двубоя ще претърсим трибуните за камъни и твърди предмети. Винаги сме се справяли с охраната на този мач и вярвам, че ще продължим традицията”, допълни Парушев. В същото време се разбра, че Даниел Георгиев е готов да играе срещу бившия си тим, дори ако се наложи да е с маска на лицето. Неговият нос бе разбит по време на мача на Овча купел и в късния следобед вчера му бе направена снимка.

Трабзонспор събира пари за Бербо

Турският Трабзонспор ще се опита да привлече Димитър Бербатов през януари, съобщава местното издание “Фанатик”. Ръководството проявява траен интерес към българина и дори вече събира пари за оферта. Тя ще бъде направена още с отварянето на зимния трансферен прозорец на 7 януари. През лятото турците се опитаха да вземат българина, но 5-те милиона евро, искани от Фулъм, им се видяха много. Бербатов има договор с лондончани до края на сезона. В Турция се надяват, че сега цената му ще падне предвид слабото му представяне от началото на сезона и многобройните критики към него от страна на фенове и медии.

Кристиано готви бойкот на ФИФА

Кристиано Роналдо планира да бойкотира всички организирани от ФИФА събития като протест срещу шефа й Блатер. Португалецът се почувства жестоко обиден от шегичките на Блатер по адрес на прическата му пред студенти от Оксфорд. Кристиано може изобщо да не се появи на церемонията по връчването на Златната топка на 13 януари в Цюрих. От Реал М са склонни да подкрепят личното решение на футболиста. Все още не е ясно дали CR7 ще е сред тримата финалисти за приза, който вече се връчва от ФИФА. Това няма да е първият път, в който представител на Реал М отсвирва церемония на фИфА. Бившият треньор на белите Жозе Моуриньо не присъства на миналогодишната гала вечер.

Юли Попов: Ще отпуснем още средства за селекция, пише на стр. 8 „Тема спорт”

Председателят на съвета на директорите на Ботев Пловдив Юли Попов също присъства на срещата на високо ниво в клуба вчера. Ето какво каза той след сбирката.

“На срещата бяха обсъдени слабите резултати и незадоволителното представяне на отбора в последните двубои от първенството. Господин Василев декларира подкрепата си към спортно-техническия щаб. Целта пред Ботев през настоящия сезон е спечелване на квота за участие в следващото издание на европейските клубни турнири. Към бюджета на клуба ще бъдат отпуснати допълнителни средства, с които през зимата да бъдат закупени желаните от треньорския щаб нови футболисти. В края на първенството ще анализираме свършената работа и постигнатите резултати”, коментира Попов.

Петев взима Генчев в АЕЛ Лимасол

Халфът Станислав Генчев може да напусне Литекс през зимата, разбра Тема Спорт”. Бившият полузащитник на Лудогорец е желан от Ивайло Петев в АЕЛ Лимасол. Както е известно, наставникът, който пое кипърския тим през миналата седмица, работи заедно с Генчев в Разград.

От  началото  на сезона опитният футболист има само 5 мача за първенство за ловчанлии. В повечето случаи той остава на пейката, а понякога и извън групата, като Златомир Загорчич гласува повече доверие на Симеон Славчев, Джемал Берберович и Александър Цветков. Според източник от ловешкия клуб Генчев не се разбирал особено добре със сръбския старши треньор на тима. Халфът подписа с оранжевите малко преди началото на шампионата, след като изненадващо бе освободен от Лудогорец и после не успя да си намери отбор в чужбина.

В същото време продължава посещението на главния мениджър на Литекс Стойчо Стоилов в Бразилия. Там той наблюдава няколко играчи от Серия Б и Серия Ц. Ловчанлии следят защитник, халф и нападател, които може да подсилят тима от зимата.

Юношески национал подписа с Локо Сф

Юношеският национал Георг Василев подписа първия си професионален договор с Локомотив София. Нападателят навърши 18 години и парафира за три години с родния си клуб от “Надежда”.

Георг е син на бившия футболист и шеф на червено-черните Иван Василев и един от обещаващите млади играчи от школата. Той вече има записани игрови минути с екипа на първия отбор на железничарите.

Все още пък няма яснота дали френският нападател Седрик Бесая ще парафира с Локомотив София. Първоначално двете страни се бяха разбрали и Бесая трябваше да дойде в столицата, но засега няма развитие.