ЦСКА в Топ 3 след минимална победа над Берое

ЦСКА победи с минималното 1:0 Берое в мач от 15-ия кръг на “А” група, състоял се на стадион “Българска армията”. Срещата беше ознаменувана със завръщането на звездата Мартин Петров, който влезе като резерва и игра половин час.блиц

В герой за “червените” в днешния мач се превърна Бруно Морейра. Португалският нападател се разписа в 28-ата минута след отличен пробив и центриране отдясно на Неманя Милисавлевич. Това се оказа достатъчно за Стойчо Младенов и момчетата му да постигнат осмата си победа от началото на сезона. С прибавените 3 точки ЦСКА събра 29 и свали Локомотив (Пловдив) от 3-ото място. Берое пък остана с 19 точки и заема 9-ата позиция.

ЦСКА не успя да надиграе категорично избраниците на Петър Хубчев, които сериозно се опънаха на домакините и предложиха много борба и здрави сблъсъци. Чистите голови положения в мача могат да се преброят на пръстите на едната ръка, като “армейците” трябва да съжаляват, че не съумяха да удвоят преднината си и им се наложи до последно да треперят за крахкия си аванс.

В 28-ата минута започналият титуляр днес Бруно Морейра се разписа и хвърля в екстаз феновете на ЦСКА. Много активният и в тази среща Неманя Милисавлевич нахлу на скорост по десния фланг, преодоля играч в зелено и центрира перфектно към португалския си съотборник, който беше оставен непокрит и реализира в долния десен ъгъл на Иван Караджов за 1:0.

Малко след това Морейра отново прати топката в мрежата, но попадението не беше зачетено заради засада.

В 78-ата минута пък Марсиньо се отчете с фрапантен пропуск, след като се озова сам срещу Караджов, но стреля високо над вратата. Гостите пък така и не успяха да затруднят сериозно Томаш Черни и логично ЦСКА ликува след последния съдийски сигнал.

Лошата новина за Стойчо Младенов обаче е, че Неманя Милисавлевич е с контузия, след като в края на двубоя Веселин Пенев грубо го фаулира.


ЦСКА – БЕРОЕ 1:0

1:0 Бруно Морейра (28)

cska.JPG
ЦСКА: 12.Томаш Черни, 21.Венцислав Василев, 19.Апостол Попов, 6.Джаксън Менди, 37.Жереми Фо-Поре, 5.Тодор Янчев, 18.Ивайло Чочев, 10.Марсиньо (80-15.Брайън Хауърд), 11.Неманя Милисавлевич (88-20.Омар Косоко), 23.Емил Гъргоров (к), 41.Бруно Морейра (63-17.Мартин Петров)
Резерви: 99.Стоян Колев, 20.Омар Косоко, 25.Ангел Грънчов, 71.Антон Карачанаков, 15.Брайън Хауърд, 17.Мартин Петров, 9.Християн Кировски
Треньор: Стойчо Младенов

ber.jpg
БЕРОЕ: 12.Иван Караджов, 17.Пламен Крумов, 5.Борислав Стойчев, 6.Иво Иванов, 28.Веселин Пенев, 27.Игор Джоман, 21.Елиаш Да Силва (62-18.Атанас Зехиров), 29.Елио Мартинс (66-13.Eвандро Ронкато), 7.Георги Андонов, 88.Давид Каядо, 10.Венцислав Христов
Резерви: 22.Благой Макенджиев, 2.Здравко Илиев, 14.Игнат Дишлиев, 15.Георги Динков, 18.Атанас Зехиров, 92.Иван Горанов, 13.Евандро Ронкато
Треньор: Петър Хубчев

София, стадион “Българска армия”
Съдия: Радан Мирянов
Жълти картони: Марсиньо, Жереми Фо-Поре, Джаксън Менди, Неманя Милисавлевич (ЦСКА); Георги Андонов, Игор Джоман, Веселин Пенев (Берое)
Двубоят по минути
1 – svirkata.jpg Начало на срещата.
5 – Игор Джоман центрира в наказателното поле на ЦСКА към Венцислав Христов, Джаксън Менди обаче успя да блокира удара му и топката излиза в корнер.
6 – Марсиньо направи хубав пробив по дясното крило, центрира в наказателното поле на гостите, ктъдето бранител чисти топката. Последва силен удар на Чочев в аут.
10 – Томас Черни излезе напред, за да изчисти с глава пас към Венцислав Христов.
13 – Остро центриране на Фо-Поре, Иво Иванов успява да изчисти.
20 –  jalt.jpg Първи жълт картон в мача, получава го Марсиньо за нарушение срещу Пламен Крумов.
22 – Георги Андонов стреля неточно от пряк свободен удар.
23 – Перфектно центриране на Марсиньо във вратарското поле на Иван Караджов, където няколко играчи в червено се разминават с топката.
25 – Съдията Радан Мирянов подминава две нарушения срещу играчи на ЦСКА и оставя играта да продължи, докато треньорският щаб на домакините бурно протестира срещу решението му.
28 – topka.jpg ГОООЛ! ЦСКА повежда в резултата – 1:0! Бруно Морейра се разписва и хвърля в екстаз феновете на “червените”! Неманя Милисавлевич нахлу на скорост по десния фланг, преодоля играч в зелено и центрира перфектно към Морейра, който беше оставен непокрит и реализира в долния десен ъгъл на Караджов.
33 –  jalt.jpg Жълт картон за Георги Андонов.
34 – ОТМЕНЕН ГОЛ!
Бруно Морейра бележи, но попадението не е зачетено поради засада.
36 –  jalt.jpg Жълт картон за Фо-Поре за фаул срещу Георги Андонов.
38 – Добро включване на Менди в предни позиции, тъмнокожият бранител на ЦСКА направи двойно подаване с Гъргоров, но до опасност пред Караджов не се стигна.
40 – Венцислав Христов стреля от дистанция, право в ръцете на Черни.
45 – Добавеното време е 1 минута.
45+1 – Край на първото полувреме.

46 – svirkata.jpg Начало на второто полувреме.
47 – Менди прави отлично извеждащо подаване за Неманя Милисавлевич. Топката се тупва между него и Иво Иванов, след което прави парабола към вратата, където Караджов обаче внимава и лови.
49 – jalt.jpg Игор Джоман фаулира грубо Менди и получава жълт картон.
59 – Подаване към Чочев, който стреля от границата на наказателното поле, Караджов лови.
60 – Неманя Милисавлевич получава на ъгъла на наказателното поле в дясно по атаката на ЦСКА, справя се със защитата в зелено и стреля от малък ъгъл, Караджов отново е на мястото си.
62 – smqna.jpg Наставникът на Берое Петър Хубчев извършва първа смяна. Юношата на ЦСКА Атанас Зехиров влиза в игра за гостите, Елиаш Да Силва напуска терена.
63 – smqna.jpg Феновете на “Армията” са на крака. Завърналият се в ЦСКА Мартин Петров влиза в игра. Авторът на единственото попадение до момента Бруно Морейра напуска терена.
66 – smqna.jpg Евандро Ронкато заменя Елио Мартинс.
68 – Мартин Петров вдигна топката към връхлитащия Милисавлевич, последва удар покрай вратата.
69 – Петров стреля от движение, топката минава покрай дясната греда в аут.
70 – jalt.jpg Жълт картон за Менди за грубо нарушение в средата на терена.
72 – Остро центриране на Пламен Крумов от пряк свободен удар, Менди надскача всички и избива в корнер.
75 – jalt.jpg Остър шпагат на Милисавлевич, който му носи жълт картон.
78 – Уникален пропуск на Марсиньо! Бразилецът отне топката от неконцентрирания Борислав Стойчев, напредна и навлезе в наказателното поле, където остана сам срещу Караджов, но вместо да вкара, изпрати топката високо над вратата.
80 – smqna.jpg Марсиньо е заменен от Брайън Хауърд.
88 –  jalt.jpg Жълт картон за Веселин Пенев за груб фаул срещу Неманя Милисавлевич.
88 – smqna.jpg Контузеният Милисавлевич е заменен от Омар Косоко.
90 – Добавеното време е 3 минути.
90+3 – Край на мача. ЦСКА победи Берое с 1:0.