Лютата битка за първото място в “А” група продължава

Поредната порция футбол с марката “А” група стартира днес. Точно в 14:40 часа на стадион “Христо Ботев” в Пловдив, “канарчетата” посрещат Литекс. Битката спокойно може да се причисли към тези “на живот и смърт”, тъй като залогът за трите точки е огромен.sport.bnt.bg

Ако победят като гост, “оранжевите” ще запазят първата си позиция във временното класиране и ще зачеркнат едно от трудните препятствия срещу директен съперник за титлата и място в челната тройка. На другия полюс е наставникът на Ботев Станимир Стоилов. Под негово ръководство “жълто-черните” записаха три поредни срещи без победа и при нова издънка Мъри може преждевременно да напусне “Колежа”.

До този момент двата тима са изиграли 28 двубоя помежду си, като Литекс е спечелил 17 от тях, 6 са завършвали наравно и 6 – с победа за пловдивчани.

Малко по-късно в Разград предстои друга здрава битка от 16-ия кръг на “А” група. Милен Радуканов ще търси първа победа като гост начело на Славия срещу шампиона Лудогорец точно в 18:00 часа.

“Белите” най-после сложиха край на негативната си серия, записвайки успех срещу Черно море с 2:0 и сега ще търсят положително развитие на формата си.

“Орлите”, от своя страна, също се върнаха на победния път след загубата от Литекс преди два кръга, надделявайки над Любимец и Черноморец.

Настоящите съперници имат пет изиграни срещи помежду си, като Лудогорец е печелил три от тях, един двубой е завършвал наравно и един – с победа за столичани.

Фото: БТА

Автор: Иван Атанасов