Преглед на водещите новини в спортните медии (България)

София. Преглед на водещите новини в спортните медии (България)

„Ботев свали Литекс от върха”, съобщава във водещия си материал вестник „Меридиан мач”.

Възроден Ботев победи Литекс с 2:1 и по този начин свали „оранжевите” от върха в ,.А” група. „Канарчетата” поведоха чрез Вандер в 13-ата минута, а Сърмов удвои в 27-ата със страхотна тупалка. Симеон Славчев намали в 82-рата минута, но до края тимът на Златомир Загорчич не успя да изравни. Двата тима завършиха с по 10 души след червени картони на Грънчаров и Илия Миланов. В другия мач от вчера Лудогорец унижи с 4:0 Славия и излезе еднолично на първото място. Попаденията вкараха Безяк (2), Марселиньо и Дани Абало.

Левски без Вутов срещу ЦСКА

Левски ще бъде без Антонио Вутов в предстоящото дерби с ЦСКА за Купата на България. Ръководството на Левски не последва примера на шефовете на „червените”, които решиха да не пуснат футболистите си в националните гарнитури заради дербито. От „Герена” обявиха, че няма да спират националите, което значи, че и Борислав Цонев е аут за първия мач с „червените”.

Арсенал пречупи на две Ливърпул

Арсенал защити лидерската си позиция във Висшата лига, след като удари с 2:0 Ливърпул на „Емиратс”. Ефектни попадения на Санти Касорла и Аарън Рамзи донесоха важния успех за тима на Арсен Венгер. С Димитър Бербатов Фулъм отново загуби – този път с 1:3 при домакинството на Манчестър Юнайтед.

 

На първа страница на вестник „7 дни спорт” четете:

Ботев смачка Литекс

Ботев Пд прекъсна серията си от три мача без победа. Възпитаниците на треньора Станимир Стоилов се наложиха с 2:1 над Литекс. Двубоят се игра пред празни трибуни заради наказание на жълто-черните. Ботев започна по-добре мача и рано-рано поведе с 2:0 след голове на Вандер Виейра и Георги Сърмов. В средата на второто полувреме реферът Георги Йорданов вдигна два червени картона – на Бобан Грънчаров (Ботев) и Илия Миланов (Литекс). Осем минути преди края на двубоя играчите на Литекс стигнаха до гол, след като Славчев засече с глава центриране на резервата Златинов. След края на мача пък от щаба на Ботев Пд отново се оправдаха с терените за слабите резултати в последните кръгове.

– Нашият отбор е свикнал да играе на добри терени, а не като тези в предишните мачове. Видяхте, че можем да победим всеки, когато има условия за игра – заяви спортно-техническият директор Александър Александров.

Миланов: Съдията се уплаши

Защитникът на Литекс Илия Миланов заяви, че не знае защо е бил изгонен от рефера Георги Йорданов. “Съдията тръгна да компенсира, не знам защо ме изгони. Да беше измислил по-реална ситуация. Разбирам да е 50-50, просто компенсация. Не знам дали е пресилен техният картон. Явно нещо се уплаши да не би да ги обърнем и така. Не е повлиял, но да си свири това, което е на терена. Почнахме малко поотпуснато, сами сме си виновни. Няма да търсим вина в съдията. Първото полувреме играхме по-слабо, но те не са ни надиграли с нищо. Второто играхме повече с топката, вкарахме един гол, но не успяхме още един, за да изравним. Можехме малко повече положения да създадем”, каза Миланов.

Тодор Неделев, халф на Ботев: Днес Ботев се изправи срещу най-добрия отбор в България за мен

Видяхте, че три мача не успяхме да спечелим. Днес (б.р., вчера) Ботев се изправи срещу най-добрия отбор в България за мен. Момчетата играха много добре и спечелиха заслужени 3 точки. Надявам се да продължим с победния ход. Моето състояние вече е по-добро, свалих патериците и започвам раздвижване. Надявам се до един месец да се оправя и през декември да изиграя поне 1 -2 мача за Ботев. Не мисля, че Станимир Стоилов не може да намери мой заместник. Поддържаме постоянна връзка с Майнц те следят моето възстановяване, а ние ги уведомяваме за всяко подобрение.

 

На първа страница на вестник „Тема спорт” четете:

Арсенал удари Ливърпул с 2:0

Арсенал удари Ливърпул с 2:0 в Лондон и дръпна с 5 точки на върха във Висшата лига. Резултата откри Санти Касорла в 19-ата минута. През второто полувреме Аарън Рамзи затвърди силната си форма от началото на сезона. Той бе точен за крайното 2:0 в 59-ата минута, след като бе оставен непокрит около границата на наказателното поле. Възползва се по най-добрия начин от ситуацията и ударът му не остави никакви шансове на Миньоле. Вина за попадението носи най-вече Коло Type, който закъсня да противодейства на уелсеца.

Ботев излезе от кризата с 2:1

Ботев Пловдив победи с 2:1 Литекс и го свали от върха в класирането. Пред празните трибуни на стадион „Христо Ботев” канарчетата поведоха с два гола на Вандер Виейра и Георги Сърмов през първата част. През втората Грънчаров от домакините и Миланов от гостите бяха изгонени, а Симеон Славчев успя да намали в 82-ата минута. Силите на оранжевите обаче не стигнаха за равенство. Илия Миланов пък скочи на съдията Георги Йорданов: „Тръгна да компенсира и ме изгони. Да беше измислил по-реална ситуация! Явно нещо се уплаши да не би да ги обърнем”.

От грешната стъпка на ловчанлии се възползва Лудогорец, който без проблем разби Славия с 4:0. Точни бяха Безяк на два пъти, Марселиньо и Абало. Така шампионите си върнаха лидерството в А група.

Кривия: Специалистите да продължават да си пишат

Спортният директор на Ботев Пловдив Александър Александров беше изключително доволен от успеха срещу Литекс. “Важното е, че победихме с добра игра. Сигурно действието на феновете през седмицата е мотивирало футболистите, надиграхме Литекс и заслужено спечелихме. В предишните мачове играта ни не беше такава, каквато искахме. Трябва да се постараем отборът да играе и на чужд терен, както го прави на своя. Нищо няма да им казвам на критиците – да продължават да си пишат, те са специалисти. Ние имаме подкрепата на собственика, на президента, както и на публиката. Говорихме със собственика преди дни, каза ни, че има доверие в нас. За два-три мача не може да се снеме доверието. Нашият отбор винаги играе честно. Загубихме от отбори от втората седмица, което не е хубаво, но не можем да си обясним защо. Минахме през един катаклизъм. Дано лошото вече е минало”, заяви Кривия. “Има хора, да гледат ситуацията с Бобан. Според мен можеше и две дузпи да се дадат, но съдията така е преценил. Ако Литекс има претенции, ние трябва да имаме два пъти повече”, завърши той.