Преглед на водещите новини в спортните медии (България)

София. Преглед на водещите новини в спортните медии:


Илиан Илиев поема Левски от лятото, пише на първа страница вестник „7 дни спорт”,focus-sport.net
Илиан Илиев поема Левски след края на настоящия сезон. Новината съобщи изпълнителният директор на сините Иво Тонев на брифинг вчера. До няколко дни се очаква Илиан да подпише и предварителен договор с Левски. Контрактът му със сините ще бъде за 3 г. До края на сезона отборът ще бъде воден от Викторио Павлов и Ясен Петров. Станимир Стоилов пък въртял номера по време на преговорите преди дни.
– Попитах Мъри дали е готов да се върне в Левски без Наско Сираков и той ми отговори положително, но само ако си вземе дължимите пари от миналия период на Герена – обясни Тонев. – Срещнахме се в кантората на Тодор Батков. Адвокатът изяви готовност на момента да му се издължи. Но Мъри удари контра и каза, че не се връща без Наско и разговорите много бързо приключиха.
Малко след това Стоилов разпространи декларация до медиите, в която се разграничава от казаното от синия директор.
Градев: Титлата от 2006 г, трябва да се връчи на ЦСКА, добавя на водещата страница изданието. Левски е спечелил незаконно титлата през 2006-а, изригна юрисконсултът на ЦСКА Георги Градев. Мениджърът извади на показ гаф на БфС
– през сезон 2005/06 Георги Иванов е играл в три клуба, а това противоречи на правилника. Тогава Гонзо носи екипите на Самсунспор и Га-зиантепспор. Въпреки това през есента получава картотека в Левски, който е третият му отбор за сезона, а впоследствие сините стават шампиони.
„Тази титла е незаконна. Веднага трябва да бъде отнета и дадена на ЦСКА”, заяви Градев.

Илиан с цялата власт в Левски от лятото, е заглавието на вестник „Меридиан Мач”
Илиан Илиев официално е новият треньор на Левски. Новината съобщи изпълнителният директор Иво Тонев. Наставникът на Берое ще встъпи в длъжност от лятото. До края на сезона ..сините” ще бъдат водени от тандема Ясен Петров – Викторио Павлов. Силният човек на Терена Иво Тонев внесе яснота и по преговорите със Станимир Стоилов. “Мъри беше най-добрият вариант за Левски. Когато говорихме за пръв път с него, той нямаше условие да се върне с Наско Сираков на Терена”. После го предяви пред Тодор Батков. Тогава усетих, че поставя лични интереси над Левски, и казах, че не искам да участвам в това. Дори заплаших да напусна клуба”, обяви Тонев.

В Левски признаха: Искахме Мъри, взехме Илиан, пише на първа страница вестник „Тема спорт”.
Илиан Илиев официално бе обявен за нов треньор на Левски, като той ще започне да изпълнява задълженията си от лятото. Това обяви председателят на Управителния съвет на синия клуб Иво Тонев вчера.
“Искаше ми се сега да представя Станимир Стоилов, но не се разбрахме и призовавам за подкрепа към Илиан”, каза Тонев.
До края на първенството Левски ще бъде воден от Ясен Петров и Викторио Павлов. Иво Тонев обяви и уволненията на двама човека от администрацията на клуба, като изрази и недоволството си от работата на други трима от спортно-техническия и лекарския щаб.
Регенкампф треньор на Литекс, добавя на водещата страница вестникът.
Бившият футболист на Литекс и настоящ треньор на Конкордия Лауренциу Реенкампф може да поеме ловчанлии от лятото. Според румънските медии той е гласен за наследник на Христо Стоичков. „Не мога нито да потвърдя, нито да отрека. Бях на мач на Литекс, но не желая да кажа повече”, заяви Регенкампф