Левски представи юбилейната емблема

Професионален футболен клуб Левски, спортен клуб Левски, “Фонд 100 години Левски” и Националния клуб на привържениците представиха днес юбилейната емблема по случай 100-годишния юбилей на “сините”.sport.bnt.bg

Тържествената церемония се състоя в музея на спорта в националния стадион “Васил Левски”. Сред официалните гости бяха министърът на културата и наследник на един от основателите на клуба Петър Стоянович, изпълнителният директор на Левски – Константин Баждеков, председателят на СК Левски – Стоян Хранов, директорът на музея на спорта г-жа Катя Иванова и други.

На събитието присъстваха още баскетболният треньор Константин Папазов, бившите футболисти на тима Божидар Искренов и Добромир Жечев, легендарните спортисти на “сините” Боян Радев, Александър Томов, Ваня Гешева, Иванка Христова, Георги Мърков, Петкана Макавеева, Еньо Вълчев и членове на Националния клуб на привържениците на Левски. Пред гостите бе прожектиран и видеоклип с успехите на спортистите на Левски и визията на юбилейната емблема. Тържествени слова произнесоха Константин Баждеков, Стоян Хранов, Катя Иванова и Петър Стоянович.

От името на ПФК Левски и СК Левски Константин, Баждеков връчи плакет на директора на музея г-жа Катя Иванова. Юбилейната емблема бе избрана чрез конкурс от затворен тип и в него участваха най-големите и успешни фирми в областта на дизайна на българския пазар. Логото ще бъде използвано върху екипите на всички отбори от семейството на СК Левски през 100-годишния сезон (от 24 май 2014 г.), върху всички артикули и събития за 100-годишнината на клуба и ще краси всички стадиони и съоръжения на футболния и спортния клуб. Формата на емблемата остава непроменен син квадрат с червени и жълти райета, но буквата “Л” в нея е изобразена по стария стил, забелязван по различните логота след основаването на клуба.

В самата емблема е променено и мястото на годината на създаването, като то вече не стои под буквата “Л”, а от двете й страни е написано 1914 – 2014. Емблемата е обгърната от венец, в долната част на който е изписана цифрата 100.

Фото: Гонг.бг