Случайно или не: Как спряха Стойчо Младенов за мача с „Левски“?

Стойчо Младенов няма да води ЦСКА от резервната скамейка в първия осминафинал за купата на България срещу „Левски“ на 16 ноември (събота). Треньорът беше наказан да не ръководи отбора за 2 мача след скандалите във Варна и вече изтърпя един от тях – при загубата от Лудогорец с 0:2 преди няколко дни на “Българска армия”. Случайно или не беше решението на Дисциплинарната комисия към БФС да накаже Стойчо Младенов точно за 2 срещи? Ето какво научи БЛИЦ.

ЦСКА няма право да обжалва наказанието на комисията. Получава се парадокс, тъй като, ако Стойчо Младенов беше наказан за 3 мача, имаше право да обжалва, а за 2 – няма. Оставяме на читателите сами да преценят дали случайно треньорът на „червените“ отнесе точно 2 двубоя санкция, знаейки хората в комисиите много добре членовете и алинеите и какви са правата при отделните случаи.

Проверка в Дисциплинарния правилник на БФС показва следното:
Член 53. Решенията на ДК са окончателни и не подлежат на обжалване, с изключение на тези, с които се налагат:

точка Г) Лишаване от правото да изпълнява функции за повече от 2 срещи

Т.е., ако треньор е наказан за 3 и повече мача има право да обжалва, но, ако получи санкция точно от 2 двубоя, няма подобно право. Изключителен ход на служителите в БФС, които прилагат правилниците в удобни случаи.