Преглед на водещите новини в спортните медии (България)

София. Преглед на водещите новини в спортните медии (България)

Разцепиха стадиона заради дербито, пише на стр. 1 „Меридиан мач”

Революционно решение беше взето за разпределението на публиката за вечното дерби. На среща на представители на ЦСКА, Левски, фенклубовете, СДВР и Охранителна полиция бе решено стадион „Васил Левски” да бъде разцепен на две. Така символичният домакин ЦСКА получава всички места в секторите ,.А” и „Г”, а за Левски остава капацитетът на секторите ..Б и ..В”. Това се прави от мерки за сигурност и премахването на буферните зони в централните сектори. Промяната ще бъде изпробвана още в събота, а в следващия мач Левски ще разполага с централната трибуна. Междувременно Дисциплинарната комисия наказа ЦСКА с глоба от 9000 лв., а Левски – с 3000 лв. Хубавите билети за дербито струват по 14 лв., а във фенските сектори ще се влиза срещу 10 лв.

Нови уволнения на „Армията”

Шефовете на ЦСКА предприеха нова вълна уволнения. Този път основният засегнат е ДЮШ. Освободен е кондиционният треньор Георги Георгиев, което оставя младите „червени” надежди без наставник за физическата подготовка. Само преди няколко седмици Георгиев помогна за спасяването на човешки живот, на връщане от мач в Кюстендил. Теслата засегна и домакина, обущаря, дърводелеца, двама общи работници и чистачката. Все още не са ясни мотивите за това решение, но най-вероятно става дума за съкращаване на месечните разходи.

Ръководството на ЦСКА взе решение да спре медийните изяви на треньори и футболисти. Те ще спазят договора си с ТВ7 и ще говорят единствено след края на мачовете. Никой обаче няма да дава изявления и интервюта извън тази договорка. Решението ще бъде в сила до 31 декември.

УЕФА помага на бургаски треньор

Бургаският детски футболен клуб „Звездичка” пише приказка и всички млади спортисти трябва да я знаят и разказват на останалите. В това са категорични от УЕФА. На предстоящия Никулденски турнир, организиран за поредна година от популярната детска футболна школа, за втори път ще пристигне висок гост, за да поздрави и награди ръководителя на бургаските „звездички” Петър Алексиев.

Миналата година дойде не кой да е, а европейската легенда и ключов шеф на детско-юношеския футбол за Европа Мордехай Шпиглер. Тогава той остана озадачен от масовия футбол, развит от „Звездичка” за възраст от две годинки до 12-годишни. Сега 28-годишният Петър Алексиев е номиниран за „Бург на 2013″ в традиционна класация за принос към обществото.

Руснак предрежда Кобрата за Кличко, пише на стр. 1 „7 дни спорт”

Денис Бойцов ще е следващият съперник на световния шампион в тежка категория Владимир Кличко, съобщиха от немския клуб Зауерланд. Преди това руснакът трябва да бие австралиеца Алекс Леапай, с което ще стане претендент на WBO и ще предреди претендента на IBF Кубрат Пулев.

„Очаквах да изберат Бойцов. Той е възможно най-лесният съперник за Кличко, а аз съм най-трудният. Правил съм спаринги с руснака и той няма никакъв шанс срещу мен”, заяви българинът.

Дават последен шанс на Кировски

Треньорският щаб на ЦСКА ще даде последен шанс на македонеца Кировски да покаже, че заслужава да остане в отбора. Нападателят до момента им само един гол в официален мач. Головата немощ на Морейра и Сидибе в последните два мача обаче са накарали треньора Стойчо Младенов да преосмисли статута на македонеца.

Ултиматум в Черно море за бой над Берое и Левски

Шефовете на Черно море не приеха особено добре загубата от Локомотив в Пловдив. Босовете са притеснени, че с оглед на тежката програма до края на годината тимът им може да се сбогува с мястото си в челната седмица. Затова Черно море ще преследва задължителни шест точки в предстоящите две домакинства. На 23-и моряците приемат Берое на „Тича”, а седмица по-късно във Варна гостува и Левски. Шефовете на Черно море се надяват, че евентуални две домакински победи ще компенсират четирите поредни загуби на тима като гост. Треньорът на тима Георги Иванов също е притеснен за състоянието на отбора си. Веднага след мача на Лаута Гонзо в прав текст е заявил на своите, че влизането им в топ 7 е поставено на карта, ако не започнат да печелят точки при гостуванията си.

„След като губим наред на чужд терен, сега трябва да прекършим преки конкуренти за седмицата на „Тича”, заявиха от варненския клуб.

Треньорът на Черно море изхаби доста нерви по време на двубоя с Локомотив Пд. 24 часа след двубоя Гонзо не може да си намери място от яд заради пропуските на нападателите си и безидейната игра на халфовете.

Междувременно стана ясно, че нападателят Бакари и халфът Даниел Георгиев ще пропуснат неделния мач реванш за купата с Ботев ПД. Причината е, че срещу Локомотив Пд те получиха пети жълти картони и ще бъдат наказани за по един мач. От вчера пък Георги Китанов и Бекир Расим тренират с младежкия национален тим на България в Сливен. Както е известно, на нашите им предстоят решителни две евроквалификации с Дания и Словения в Стара Загора.

Левски се разделя с доведен от Сираков, пише на стр. 6 „Тема спорт”

Левски явно ще се опита да се отърве от завещаните от бившия спортен директор Наско Сираков футболисти. Първият в черния списък на сегашното ръководство е вратарят Горан Блажевич. Хърватинът пристигна в клуба в края на август по настояване на тогавашния треньор Славиша Йоканович. 27-годишният страж бързо се утвърди под рамката, измествайки неубедителния Пламен Илиев. След сътресенията на „Герена”, освобождаването на Йоканович и напускането на Наско Сираков настъпиха тежки дни за бившия футболист на Хайдук.

До момента през сезона стражът е изиграл за Левски общо 8 мача във всички турнири, в които е допуснал 6 попадения. Интересно е, че той е запазил вратата си суха в 5 срещи.

Новият треньор Антони Здравков, както и ръководството обаче са недоволни от хърватина заради лошата му игра с крака. Именно затова в последния мач с Берое титуляр бе Пламен Илиев. Най-вероятно Сухия ще предпочете бившия национал и срещу ЦСКА в събота.

Предвид 10-те хиляди евро, които получава Блажевич като месечна заплата, и финансовите трудности на клуба едва ли шефовете ще си позволят да го държат на резервната скамейка. Затова те ще опитат да разтрогнат договора му през зимата. Така бюджетът ще бъде облекчен и ще се освободи място за нов чужденец. Подобна практика бе използвана от сините през лятото, когато от тима бяха разкарани скъпоплатените Жоао Силва, Кристовао Рамос и Рамон Лопес.

Втора загуба за Котоошу във Фукуока

Калоян Махлянов записа втора загуба на турнира по сумо “Кю-шю башьо” във Фукуока. Българинът не успя да се справи със съпротивата на Шоходзан в мач от третия кръг на надпреварата и вече е с баланс 1-2. Днес той ще премери сили с Мьогирю, който е с три поражения до момента.

Другият нашенец във висшата дивизия Даниел Иванов-Аоияма спечели срещата си вчера, надвивайки Хомашо. Той вече е 2-1, а следващият му противник е Такарафуджи.

Двамата основни фаворити – Хакухо и Харумафуджи, не срещнаха проблеми в двубоите си съответно срещу Мьогирю и Кьоку-енхо и продължават да нямат загуба.

Гридин дебютира за България в Муонио

Получилият български паспорт Андрей Гридин ще дебютира за националния тим по ски бягане в стартовете от календара на ФИС във финландския курорт Муонио (15-17 ноември). Новината съобщи Даниела Машоба, директор направление Ски бягане, дисциплини към БФСки.

Роденият в Казахстан ски бегач ще участва заедно с Веселин Цинзов и Станимир Беломъжев още на 15-и в спринта на 1,3 км. При дамите ще ни представят Теодора Малчева и Антония Григорова-Бургова. От 1 ноември всички състезатели от националните отбори са в Леви (Финландия), където ще продължат своята подготовка на сняг през целия месец и ще участват в поредица планирани състезания.