Роберто Манчини се страхува от уволнение

Роберто Манчини, снимка: ЕПА/БГНЕС

Роберто Манчини, снимка: ЕПА/БГНЕС

Мениджърът на Манчестър Сити Роберто Манчини призна, че може да бъде уволнен през лятото, въпреки прогреса на отбора през този сезон, съобщава “Дейли Мирър”.SPORTNI.BG

Изглежда, че “гражданите” пропиляха шансовете си за спечелване на Висшата лига, след като градският съперник Манчестър Юнайтед е на върха, на пет точки пред тях, а до края на сезона остават седем мача.

Това означава, че Сити с напът да постигнат най-предното си класиране в Премиършип и най-големия точков актив, доказателство, че продължават да израстват под ръководството на Манчини.

Но италианецът от опит знае, че във футбола няма гаранции, след като спечели не един трофей с Интер, той бе уволнен, въпреки че му оставаха четири години до края на договора.

Манчини настоя, че ръководството на клуба е наясно колко далеч стига отборът под негово ръководство и колко важна е стабилността в тима.

“Надявам се, че осъзнават всичко това, заради това, което се случи тук през последните два сезона. Но аз познавам футбола много добре.

Напуснах Интер, след като спечелих седем трофея и все още ми оставаха четири години до изтичането на контракта. Във футбола всичко може да се случи, във всеки един момент.

Както в борбата за титлата, така и за тези неща, ситуацията може да се промени за една седмица. Когато човек си избира тази професия знае, че всичко може да се случи.

Нямам проблем с това,защото когато рабоиш усилено, когато подобряваш представянето на отбора си, това е най-важното нещо”, обяснява италианският специалист.

Запитан дали чувства, че е нечестно бъдещето му да бъде поставяно под въпрос, след като тимът му още се бори за титлата, Манчини отговаря: “За мен това не е важно.

Остава  ми една година до края на договора. Започнах тази работа преди 2,5 години и оттогава се развихме много като отбор, като играчи и като клуб.

Това е най-важнот, когато си в нов отбор. В този свят съм много отдавна и знам, че мога да загубя тази работа. Това, което еважно за мен е, че съставът се разви много за тези две години.

Мисля, че прогресираме, но не аз решавам дали това наистинае така. Правя най-доброто, което мога в работата си, но ситуацията не зависи от мен”.

Мениджърът на “гражданите” е категоричен, че президентът на клуба Калдуун Ал Мубарак знае, че спечелването на титлата в Англия е само въпрос на време.

“Отношенията ми с Калдуун са прекрасни. Дори и той да ме уволни в края на сезона или следващата година, пак бих казал, че всеки мениджър, който работи с него ще е много голям късметлия”, допълва той.