Ще направи ли България важна крачка към европейското?

Младежкият национален отбор по футбол до 21 години излиза днес в една от решителните срещи за класиране на Европейското първенство. Селекцията на Михаил Мадански се изправя срещу лидера в групата Дания, а двубоя започва в 18:00 часа на стадион “Берое” в Стара Загора. Датчаните имат 3 победи и 2 равенства от 5 мача и са събрали 11 точки, докато България е с 8 точки от 6 двубоя.

Селекционерът Михаил Мадански ще може да разчита на почти всичко най-добро. Тимът бе подсилен от виканите в представителния ни тим Георги Миланов, Илия Миланов и Симеон Славчев. ЦСКА и Лудогорец обаче отказаха да пуснат Ивайло Чочев и Георги Терзиев. Антон Карачанаков също не е в състава, след като се прибра в лагера на ЦСКА.

Дания пък стряска нашите с един от най-големите таланти в школата на европейския шампион Байерн (Мюнхен) – халфът Пиер Хьойберг. Роденият през 1995 г. футболист има два мача за тима до 21 г., в които се е разписал два пъти. Хьойберг е част от историята на баварците, тъй като е най-младият играч, записал мач в Бундеслигата. На 13 април 2013 г. той влиза като резерва на Шердан Шакири в мача с Нюрнебрг, когато е едва на 17 години и 251 дни.

В отбора на Дания има още няколко футболисти, които заслужават внимание. Това са Яник Вестергаард от Хофенхайм, Расмус Фалк от Одензе, Фредерик Сьоренсен от Болоня и Кенет Зохоре, който е собственост на Фиорентина, но играе под наем в Брьондби.

2_1.jpgБългария (21) – Дания (21)____________.jpg
18:00 часа, стадион “Берое”
Съдия: Уго Мигел (Португалия)
Пряко по Диема


Вероятни състави:

България: Георги Китанов, Илия Миланов, Стефан Велков, Асен Георгиев, Иван Горанов, Симеон Славчев, Милен Гамаков, Едисон Йорданов, Георги Миланов, Радослав Кирилов, Александър Колев
Контузени: Тодор Неделев, Антон Недялков
Наказани: няма
Треньор: Михаил Мадански

Дания: Фредерик Рьоноу, Кристофър Ремер, Фредрик Сьоренсен, Яник Вестегргаард, Йонас Кнудсен, Николай Томсен, Марко Ларсен, Кенет Зохоре, Расмус Фалк, Пиер Хьойберг, Николай Брок-Мадсен
Контузени: Каспер Слот
Наказани: няма
Треньор: Йес Торуп