Преглед на водещите новини в спортните медии (България)

София. Преглед на водещите новини в спортните медии (България)

Трима разтрогнаха с Ботев Bpаца, пише на стр. 10 „7 дни спорт”

Трима футболисти разтрогнаха своите договори с Ботев Враца. Това са Владимир Байрев, Симеон Мечев и Александър Киров. Новината потвърди изпълнителният директор на врачани Валери Цветанов.

„Вчера се разбрахме с Мечев, Байрев и Киров, които разтрогнаха договорите си с клуба и са свободни да си търсят друг отбор. Разделихме с тях по взаимно съгласие”, уточни Цветанов.

Централният защитник Владимир Байрев дойде във Враца през август, като изигра 9 мача с екипа на Ботев. Халфът Симеон Мечев и нападателят Александър Киров също бяха едни от титулярите за врачани през този сезон съответно с 9 и 10 срещи.

Дел Боске остава с Испания до 2016

Висенте дел Боске сложи край на спекулациите за бъдещето си, след като призна, че е подписал нов договор с Испанската футболна федерация до 2016 г. Споразумението на треньора изтичаше след световното първенство в Бразилия през лятото, но от федерацията направиха всичко възможно той да остане с отбора.

Дел Боске пое Ла Роха през 2008 г. от Луис Арагонес и спечели световното първенство през 2010 г. и европейското първенство през 2012 г.

Жозе гледа Фалкао, освиркват го

Мениджърът на Челси Жозе Моуриньо не е любимец на публиката в Брюксел, стана ясно на контролата Белгия – Колумбия (0:2) на ст. „Бодуен”. Специалния бе в централната ложа редом до шефа на белгийската федерация Стевен Мартенс и скандалния футболен мениджър Люсиен Д’Онофрио, с когото са големи приятели от времето му като треньор на Порто. Специалния се прегърна топло с Д’Онофрио, подозиран за съмнителни трансферни сделки. Отношението на 45-хилядната публика към личността на Моуриньо обаче бе повече от враждебно – той бе освиркван свирепо всеки път, когато го показваха на видеоекрана на стадиона. Жозе обаче невъзмутимо следеше мача, в който за отбора на Белгия играха трима играчи на Челси – Еден Азар, Де Брюне и даденият под наем в Евертън Лукаку. Причината за освиркваният се корени в студеното отношение на Жозе към неговите белгийци. Местният любимец Де Брюне е дълбока резерва, Азар пък бе наказан с изваждане от състава за мача на Челси с Шалке за ШЛ. Според английските и белгийските медии обаче Жозе е гледал звездата на Колумбия Радамел Фалкао, когото иска да привлече в Челси от Монако. Това, че Моуриньо и Тигъра имат общ мениджър – Жорже Мендеш, може да ускори сделката, стига босът на Челси Абрамович да му връчи 60 млн. евро за Фалкао.

Берое иска главата на рефер, пише на стр. 11 „Меридиан мач”

Ръководството на Берое подаде официална жалба до БФС и Съдийската комисия относно съдийството на Александър Костадинов в първия осминафинален мач за Купата на България, загубен в Разград от Лудогорец с 1:2. Старозагорци имат претенции към голям брой отсъждания по време на двубоя, като сред тях най-видими са пресиленият червен картон на Пламен Крумов в средата на второто полувреме, както и изключително грубите влизания на Козмин Моци, които останаха наказани единствено с жълт картон. От клуба са изпратили и подробен видеоматериал за всяка една от спорните ситуации. „Замълчахме за това, че повечето спорни положения бяха отсъдени в наша вреда на мача с Левски, замълчахме и в редица други моменти. Водени сме от идеята съдиите да бъдат оставени да работят на спокойствие, а не поучавани от треньори и президенти на клубове как е „правилното” отсъждане, но няма да приемем да става традиция отборът да бъде ощетяван”, се казва в съобщение на официалния сайт на Берое. Решението на клуба да подаде жалба срещу съдията Костадинов идва веднага след постигнатото съгласие между клубове и Съдийската комисия да се намалят критиките, с което да падне и напрежението.

Галатасарай започва преговори с Тери

Турският шампион Галатасарай отново ще се опита да привлече капитана на Челси Джон Тери, информира вестник „Дейли Мейл”. Според изданието Галатасарай ще предложи на защитника тригодишен договор на стойност близо 10 милиона паунда чисто след данъчното облагане за този период. Тери има договор с Челси до края на сезона и от 1 януари ще има право да преговаря с други отбори. Освен това в офертата на турския гранд са включени различни бонуси в зависимост представянето на защитника. За привличането на Тери е настоял лично треньорът на Галатасарай Роберто Манчини. От Челси все още умуват дали да предложат едногодишно удължаване на контракта му. С изтичащи договори са още двама от ветераните в тима – Ашли Коул и Франк Лампард. От друг турски гранд Бешикташ пък проявяват интерес към Демба Ба.

КВК Габрово с лека победа в Разлог

КВК Габрово записа трета победа в Суперлигата. Възпитаниците на треньора Любомир Герасимов надиграха категорично като гости Пирин (Разлог) с 3:0 (18, 20, 21) в мач от4-тия кръг, игран в зала „Септември”. Срещата бе изгледана на живо от селекционера на националния ни отбор Камило Плачи и вицепрезидента на БФВолейбол Любо Ганев. В следващия междинен кръг КВК Габрово е домакин на Левски Боол, а Пирин гостува на Нефтохимик 2010. Двубоите са в сряда от 18,00 часа.

Срещата започна отпично за габровци, които затвориха първия гейм. На блокада бившият национал Красимир Гайдарски бе отличен, а и атаката на гостите вървеше. Във втората част ситуацията бе идентична. Пирин така и не успя да намери ритъма си на игра, въпреки че до средата на гейма поддържаше интригата жива. Всичко обаче приключи в следващата част, която бе и последна в мача. Резултатът набъбна до 22:14. Последва отпускане в състава на КВК Габрово, но все пак вицешампионите спечелиха гейма с 25:21 след грешка от сервис на Пирин, а с това и мача с 3:0.

Стойчо гласи Мартин за титуляр, пише на стр. 1 „Тема спорт”

Наказаният старши треньор на ЦСКА Стойчо Младенов гласи Мартин Петров за титуляр в първия осминафинален мач срещу Левски за купата. Това показа

вчерашната тренировка на червените, по време на която Младенов изпробва два варианта за върха на атаката – единия с Петров, а другия с Мамади Сидибе. Това е и единствената дилема пред щаба на ЦСКА относно избора на стартов състав в дербито.

Треньорът на Левски Антони Здравков звучеше уверено преди сблъсъка. “Надявам се да играем така, че да излезем с високо вдигнати глави от стадиона. Един отбор трябва да пусне кръв, иначе няма как да бие. Дори и да спечелим с 5:0 обаче, няма как да вземем реванш от ЦСКА за онова 0:3 в първенството”, каза той. Португалецът Нуно Пинто бе още по-нахъсан. Трябва да нападаме. Сините в атака! Задачата ни е да им вкараме три гола”, заяви защитникът на Левски.

Пирин Разлог и Марек с реми в контрола

Пирин Разлог и Марек направиха 1:1 в контрола, играна в Елешница. През първото полувреме Димитър Георгиев откри за дупничани, а през второто Георги Фикийн изравни. Двата отбора изпробваха в игра по един чужденец. За Пирин на вратата се появи македонецът Дончо Николов, а за Марек влезе италианецът Едуардо.

Лидерът в Б група ще изиграе още две проверки до края на годината.

Мачовете ще бъдат в сряда с Германея Сапарева баня, а след това на 26 ноември тимът гостува на Славия.

Ювентус предлага нов договор на Пирло

Ювентус ще се опита да задържи Андреа Пирло, като му предложи нов контракт с подобрени условия, твърди в. “Стампа”. Според изданието на бианконерите не им се иска да изпуснат ветерана без пари през лятото, като към него има силен интерес от английския Тотнъм. 34-годишният Пирло пристигна от Милан през 2011-а и бе в основата на двете последни титли. Появиха се информации, че Ювентус иска да вземе Шаби Алонсо през лятото за заместник на Пирло, но засега те нямат потвърждение. Междувременно отборът победи аматьорския Асти със 7:0 в контрола, два гола вкара Мирко Вучинич.