Преглед на водещите новини в спортните медии (България)

Преглед на водещите новини в спортните медии:

Кобрата: Никой не иска да яде бой, съобщи на първа страница вестник „7 дни спорт”

Все още нямам съперник, защото никой не иска да яде бой от мен. Това заяви за “7 дни спорт” Кубрат Пулев. Той още чака съперник за мача си на 14 декември в Германия. Информацията, че чехът Ондрей Пала ще излезе срещу Пулев, се оказа невярна. Чехът наистина е преговарял с екипа на Кобрата, но предпочете да се бие с Дерек Чизора на 30 ноември.

– Явно е решил, че там има повече шансове. Много е трудно с намирането на съперник, защото много боксьори отказват -обясни Пулев.

Левски и Берое превзеха БФС

Следващата седмица БФС ще гледа тъжбата на сините срещу участието на Ивайло Чочев в мача от 1/8-финалите за Купата на България. Ако на “Иван Асен” преценят, че халфът е играл неправомерно срещу сините, ще присъдят служебно 3:0 за хората на Тодор Батков.

При това положение обаче от турнира ще излети и Лудогорец. За разградчани в първия 1/8-финал игра Георги Терзиев, който също като Чочев бе чакан в младежкия състав. Ако ЦСКА бъде наказан със служебна загуба, такава ще отнесе и Лудогорец, а Левски и Берое ще продължат напред.

Точно затова сините и заралии са обединили лобитата си в БФС с идеята по служебен път да продължат.

Готвят изхвърляне на армейците от първата седмица

Тепърва по линия на заралийското лоби в БфС ще се прави опит от първата седмица да бъде изхвърлен ЦСКА, научи “7 дни спорт”. Червените са надушили, че съдийските им проблеми идват най-вече по тази линия. Неслучайно Стойчо Младенов за първи път изригна срещу реферите точно след домакинството на Берое. Тогава армейците бяха подложени на зверски тормоз от гостите, които под благосклонния поглед на Александър Костадинов ритаха де що имаше в червено.

Гръб на Берое в съдийската комисия е нейният втори човек Костадин Костадинов, разкриха запознати. Той лично давал акъл на зелено-белите как да работят на тихия фронт. Освен това на няколко пъти им пратил подготвени от него жалби срещу рефери, ръководили двубои на заралии. Очевидно е, че съдиите се притесняват сериозно от все по-нарастващото влияние на Берое в реферската комисия. Не случайно един от тях – Георги Димитров, минаващ за близък на Коце Костадинов, отряза главата на Левски в Стара Загора, за да може Берое да победи с 1:0.

 

На първа страница на вестник „Меридиан мач” четете:

 Уругвай на световно след подозрително 0:0

Уругвай стана последният отбор, осигурил си участие на световните финали след нулево равенство като домакин на Йордания в реванша. След мача в Монтевидео мнозина видяха в изненадващия резултат дългата ръка на тотомафията. Както е известно, Уругвай спечели първия мач като гост в Аман с разгромното 5:0.

 

Милиардер обеща пари за Черноморец

Руският бизнесмен Кирсан Илюмжинов, който вчера обяви официално, че ще придобие 52,5% от собствеността в „Петрол Холдинг”, обеща пари за спасението на Черноморец. „Няма да зарежем клуба. Ще се постараем отборът да заеме достойно място в първенството на България. Черноморец е нещо много важно за Бургас”, каза Илюмжинов.

Меси: Бербо е добър, но не е за Барса

Димитър Бербатов няма да играе в Барселона. Това обяви лично звездата на каталунците Лео Меси в интервю за NEWS 7, след като получи „Златната обувка” онзи ден за голмайстор номер 1 в Европа. Както е известно, Бълхата взе приза за трети път в кариерата си след вкараните 46 гола в Примера дивисион миналия сезон.

„Не съм чувал името на Бербатов дори да се свързва косвено с Барселона. Наистина той е отличен играч, има опит в голям отбор, но при нас е различно. Не е моя работа да се бъркам в делата на ръководството, но си мисля, че е невъзможно Димитър да дойде на „Камп Hoy”, бяха думите на Меси.

 

На първа страница на вестник „Тема спорт” четете:

 ЦСКА преговаря с Египетския Меси

ЦСКА води преговори с атакуващия халф Уалид Солиман. В родината си той е наричан Египетския Меси. Футболист е на местния гранд Ал Ахли. Солиман се е състезавал под ръководството на Стойчо Младенов в местния ЕНППИ, а през лятото на 2012 червените също направиха oпит ga го привлекат, но без успех. Първенството в Египет бе спряно в средата на юни заради твърде несигурната обстановка в страната.

Солиман става поредният, четвърти египтянин в трансферния списък на ЦСКА. Преди седмица нападателят Ахмед Абд Ел-Кадер отказа оферта на червените, а халфът Ислам Ауад се похвали в родината си, че подписва с клуба. Преговори се водят с още един офанзивен полузащитник – Мохамед Шаабан.

Според информация на “Тема Спорт” най-близо до договор с армейците е Ислам Ауад от Замалек, чийто трансфер е на 90 % сигурен.

 

Кабаков ще свири на „Герена”

Пловдивчанинът Георги Кабаков ще ръководи дербито от 18-ия кръг на А група между Левски и Литекс. Двубоят е утре от 15:15 часа на стадион „Георги Аспарухов”. През този сезон Кабаков е свирил по един мач на съперниците. Той надува свирката на Левски – Берое (0:0), като изгони за несъществуваща игра с ръка бранителя на старозагорци Пламен Крумов. Съдията получи наряд и за мача Черноморец – Литекс 0:0. Тогава той отмени попадение на ловчанлии в 77-ата минута. Голът бе дело на Бодуров, но той правилно не бе зачетен, защото националът извърши нарушение срещу Кавдански. Това не остана незабелязано от допълнителния рефер Цветан Кръстев, който сигнализира на Кабаков. След мача Литекс пусна жалба.

Георги Йорданов ще изведе Локомотив и Славия в малкото столично дерби днес. Станислав Ставров ще ръководи срещата между Лудогорец и Локомотив Пловдив в неделя в Разград, а Ангел Баялцалиев Нефтохимик и ЦСКА, които ще закрият кръга в понеделник.

От „Герена” захапаха Стойчо Младенов

Ръководството на Левски публикува декларация, с която осъжда вандалската проява спрямо автобуса на сините на стадион “Българска армия” на мач от юношеското първенство. С изявлението на официалния сайт от клуба захапаха и треньора на червените Стойчо Младенов. Причината е, че специалистът заяви, че сините “сеят омраза” с това, че са излезли да загряват във вечното дерби за купата с фланелки с надпис “7:2”.

ПфК Левски остро осъжда действията на червени фенове вчера (б.р. – сряда) по време на срещата от първенството на Елитната юношеска група до 19 г. ЦСКА – Левски. Смятаме, че е недопустимо подобни неща да се случват по време на мач на подрастващите, където трябва да се възпитава любов към спорта и в частност към най-популярната игра.

Нецивилизовано е хора с бухалки да ритат, блъскат и заливат с боя клубния автобус на противника. Безспорно е, че организацията на стадион “Българска армия” е на доста ниско ниво, и ние апелираме за засилена охрана по време на юношеските срещи.

Само преди няколко дни старши треньорът на ЦСКА Стойчо Младенов ни обвини в действия, които сеят омраза. В контекста на събитията от вчера (б.р. – сряда) неговите твърдения са, меко казано, несериозни и абсурдни. Сигурни сме, че компетентните органи в БфС ще вземат адекватно решение по този случай”, се казва в декларацията на сините