Светослав Тодоров: Готови сме за всичко

Предстои ни тежък двубой със сериозен съперник, това каза ст.треньорът на Добруджа Светослав Тодоров на днешната предпоследна за сезона традиционна пресконференция. Той заяви също така, че Раковски е другият отбор в „Б” групата, заедно с Добруджа, който се опитва да играе футбол, независимо, че сателитът на Ботев Пд е на предпоследното 13 място в групата с актив от 11 т., спечелени от 2 победи и 5 равенства. Отборът от град Раковски има регистрирани 6 загуби, 11 отбелязани и 21 допуснати гола.
Има кадрови проблеми в отбора на Добруджа заради контузени играчи, но, според ръководството, не е нужно да бъдат конкретизирани имена, тъй като не е ясно кой ще успее да се оправи и кой не, допълни Тодоров. В крайна сметка всичко зависи от футболистите, ако играят по същия начин по който играха в Раковски, проблеми няма да има. Не очаквайте от нас да се приберем и да играем защитно, напротив отборът ни вече показва определен стил на игра и ние ще продължим да залагаме на него, зяви старши треньорът. Той не пропусна да признае, че иска неговите футболисти да изпитват, преди всичко, удоволствие от играта, а тя да задоволява привържениците на отбора. Неговата надежда е, колкото може повече хора да посетят в събота от 13.30 часа стадион Дружба, да подкрепят футболистите в техния последен за полусезона мач.
Ако се наложи да се изпълняват дузпи- дузпаджии има, каза треньорът. Относно плановете след тази среща стана ясно, че отборът ще тренира още една седмица, в очакване на дата за началото на новия полусезон, след което ще се определят и конкретните задачи. Пари за лагери няма, така че подготовката ще протече тук, в Добрич, а като спаринг партньори ще се търсят отбори от региона. Много важно е това, че в скоро време футболните отбори ще разполагат със покрита, затревена зала вътре в стадиона, която макар и с размери 20/ 25 метра ще бъде улеснение за подготовката на футболистите от всички възрастови групи при лошо време и разкаляни терени. Преди да бъдат разпуснати, ръководството ще проведе разговори с всички футболисти, за да научи какви са техните намерения. Футболисти на сила при нас няма да държим, категоричен бе Светослав Тодоров. Определено ще има нови попълнения, но още е рано да се говори по тази тема. Категорично се знае, че тримата от Литекс, които играят като преотстъпени в Добруджа остават до края на сезона тук.