Лудогорец – ПСВ – епизод 2, пряко по БНТ

Българският шампион Лудогорец (Разград) посреща ПСВ Айндховен в четвърти мач от група “B” на Лига Европа. Двубоят стартира в 22:05 часа тази вечер и ще бъде предаван пряко по БНТ и Sport.bnt.bg.

“Орлите” вече са сигурен участник в 1/16-финалите, а при успех или равенство със сигурност ще заемат първо място в потока. Наставникът на “зелените” Стойчо Стоев обеща себераздаване и добър футбол в предстоящата среща.

“Лудогорец винаги се опитва да играе добър футбол и ще продължава да го прави. Лошите атмосферни условия малко ме притесняват, тъй като ние сме техничен тим и разчитаме на задържането на топката. Въпреки всичко ще се опитаме да победим”, посочи той.

Колегата му от холандския гранд Филип Коку, от своя страна, отново няма да може да разчита на куп твърди титуляри, между които Парк Джи Сунг, Джетро Вилемс, Тим Матавж и капитана Джорджино Вайналдум. За разлика от тях обаче, Станислав Манолев за първи път от много време насам попадна в групата на “филипсите” и дори може да запише минути на националния стадион “Васил Левски”.

Очаква се около 500 привърженици на ПСВ да подкрепят любимците си. През настоящия сезон холандците имат 40 отбелязани и 25 допуснати гола в 24 мача. В “Ередивизи” са на 8-мо място на 7 точки зад лидера Витес. Статистиката е красноречива за резултатността в мачовете с участието на ПСВ – 88% от срещите на тима са завършвали с повече от 1 отбелязан гол. Най-резултатният играч до момента за този сезон е Юрген Локадия с 6 попадения. “Филипсите” бележат най-много между 60-ата и 90-та минута, а най-често срещания им резултат е 2:1 и 1:1.

В 30 изиграни мача Лудогорец има 21 победи и 60 попадения на сметката си при 22 допуснати. Роман Безяк е голмайстор с 11 попадения, а 3:0 е резултатът, при който българският шампион най-много е приключвал мачовете си.

Главен съдия на сблъсъка е авторитетният италианец Никола Рицоли, който свири финала на Шампионската лига от последния сезон между Байерн Мюнхен и Борусия (Дортмунд). Рицоли е на 42 години, роден в Болоня, а по професия е архитект.

Фото: БТА

Автори: Валери Генов, Иван Атанасов