Лудогорец търси пета победа над Левски в “А” група

Лудогорец посреща Левски в голямото дерби от 21-ия кръг на “А” група. Двата тима ще премерят сили в Разград днес от 15:15 часа.

В лагера на домакините всичко е спокойно. Въпреки последната грешна стъпка срещу Черно море (1:1) у дома, възпитаниците на Стойчо Стоев не са проявили никакви индикации за напрежение в клуба. Напротив, настроението е приповдигнато, а липсата на контузени и наказани “орли” дава допълнителен стимул и хъс за победа у всички. В момента шампионите заемат първа позиция в първенството с актив от 47 точки, с 4 пред втория Литекс и 10 пред третия Ботев (Пловдив).sport.bnt.bg

Не толкова розово е положението на “Герена”. “Сините” лъкатушат в средата на таблицата и понастоящем са шести с 34 точки. При загуба на “Лудогорец Арена” обаче, има реален шанс да се свлекат на седмото място за сметка на Черно море, който по-рано днес приема затъналия във финансова криза Нефтохимик.

В кратката история на прекитe двубои между настоящите съперници двукратните шампиони на България имат огромно предимство. От 5 изиграни мача в “А” група, Безяк и компания са печелили 4 битки, а една е завършвала с победа за Левски.

Вижте и останалите срещи от кръга, които ще се играят днес и утре. Безспорно, най-интересната от тях е “Битката за Пловдив” между Ботев и Локомотив.

“А” група, мачове от XXI-и кръг:

Днес:

Славия – Литекс 13:00 часа

Черно море – Нефтохимик 14:00 часа

Лудогорец – Левски 15:15 часа

Черноморец – Любимец 16:00 часа

Берое – Локомотив (София) 17:15 часа

Утре:

Локомотив (Пловдив) – Ботев (Пловдив) 14:00 часа

ЦСКА – Пирин (Гоце Делчев) 16:00 часа