Преглед на водещите новини в спортните медии

София. Преглед на водещите новини в спортните медии:

Британец пак иска да се бие с Кобрата, пише на стр. 16 „7 дни спорт”

Британецът Дерек Чизора явно няма да спре да търси мач с Кубрат Пулев. Скандалният боксьор и мениджърът му франк Уорън обявиха, че ще се опитат да стигнат до среща с Кобрата в началото на следващата година. Целта на Чизора е да стигне до мач за световната титла.

„Искам среща с Пулев, но иначе идеалният бой за мен е срещу Тайсън фюри. Голямата ми цел е отново да стигна до Кличко”, каза Чизора.

Пулев продължава да се готви за следващия си мач – срещу Джоуи Абел (САЩ) тази събота.

Младежки национал избра Ямбол

Ямбол също взе ново попълнение, след като в тима пристига бившият капитан на младежкия национален отбор Павлин Иванов. През последните два сезона той стоя на пейката в черногорския Будучност и избра да продължи кариерата си на друго място. Ямбол пък търсеше решение за гардовата линия, след като американецът Уил Уокър избяга в Рилски спортист. Павлин Иванов минава за един от най-големите български таланти, след като прекара четири години в младежките формации на Бенетон (Ит).

Балкан привлече Александър Груев

Баскетболният Балкан засили конкуренцията в отбора с привличането на опитния гард Александър Груев. Бившият капитан на Рилски спортист беше без отбор, след като преди няколко седмици се раздели с румънския Сибиу. На първо време от Груев ще се иска да замести контузения Станимир Маринов. Гардът се познава отлично с треньора на ботевградчани Александър Тодоров от съвместната им работа в Самоков.

Канят Левски в нова Лига на богатите, пише на стр. 1 „Меридиан мач”

Левски ще бъде поканен в нова лига на богатите, научи „Меридиан Мач”. Руският гигант „Газпром” е изготвил грандиозен футболен проект „Южен поток”. Той бе разкрит от боса на Цървена звезда Драган Джаич. „В новата лига ще участват освен нас и отбори от Русия, Украйна, Румъния, България и Унгария – страни, през които минава „Южен поток”, обяви легендата Джаич пред „Курир”. Левски е на път да стане част от грандиозен проект за нов футболен турнир на богатите, който да се опълчи на Шампионската лига на УЕФА. Това става ясно от признанието на президента на сръбския гранд Цървена звезда Драган Джаич. Легендата на югославския футбол разкри, че шефът на борда на директорите на „Газпром” – спонсор на европейския клубен шампион за 1991-ва, Александър Дюков е решен да реализира идеята. Както е известно, контактът между собственика на „сините” Тодор Батков и ръководството на руския нефтен гигант е много близък. Преговорите за спонсорство текат отдавна. Според запознати вариантът е „Газпром” да изрази подкрепата си към Левски не с пряка инвестиция в клуба, а именно чрез такъв турнир. „Дюков обсъди е нас проекта на лига „Южен поток”. В нея освен Цървена звезда ще участват още отбори от Русия, Украйна, Румъния, България и Унгария – казва Джаич пред Александър Радонич от белградския вестник „Курир”. – Наградният фонд ще е солиден. Аз мисля, че няма да е много по-малък от този на Шампионската лига. Така че със сигурност клубът ще спечели. Още повече ще има приток на реклами, а и покрай инициативата на „Газпром” със сигурност ще се сдобием и с други спонсори за самата надпревара. Освен това намерението на Дюков е участващите в лигата на „Южен поток” отбори да си разменят играчи”.

„Bad Blue Boys” се закани на Лудогорец

Крайната фенфракция на Динамо Загреб „Bad Blue Boys” се закани на привържениците на Лудогорец, които ще гледат на „Максимир” мача от група В на Лига Европа. Във форума на ултрас групировката се сипят какви ли не закани към българите. Както е известно, преди първия двубой между двата тима в София хулиганите вилняха из столицата, заради което около 40 от тях бяха задържани, а Динамо остана без поддръжка на „Васил Левски”.

Осъдиха брата на Бербатов на година затвор условно

Асен Бербатов получи присъда от една година затвор условно и глоба от 2000 лева за притежание на наркотици от дупнишкия съд. През месец октомври миналата година след гонка бе спрян автомобилът на малкия брат на Бербатов, като полицейската проверка намери 20 г хероин. Дрогата е била скрита в детско столче в колата, припомня вестник „Струма”. Тогава Асен и шофьорът му Николай Борисов бяха задържани за 24 часа. Бербатов е отказал да дава показания пред съда, като е заявил единствено, че не се признава за виновен и не е извършил престъпление. Той ще обжалва присъдата пред кюстендилския окръжен съд.

Валансиен кандидат за подписа на Гаджев, пише на стр. 9 „Тема спорт”

Халфът на Левски Владимир Гаджев вече се похвали, че интерес към него не лисва и почти сигурно ще напусне тима през зимата. Националът има договор със сините до края на месец юни 2014 година. От първи януари той ще може да подпише предварителен контракт с който и да е клуб. За да не го изпусне като свободен агент, ръководството на сините ще пробва да го продаде. Един от тимове, който го иска в редиците си, е френският Валансиен. Скаутът на този клуб Жером Фулон е изгледал няколко двубоя на полузащитника по разпореждане на спортния директор Лоик Перар. Най-вероятно те ще следят изявите му и в осминафинала-реванш за Купата на България срещу ЦСКА, който е на 19 декември. Валансиен прави ужасна есен в елита на Франция и в момента се намира в зоната на изпадащите.

Интерес към Гаджев са декларирали и тимове от Белгия.

Киево, който преди година праща оферта за него, продължава да го следи. Полузащитникът вече отхвърли предложения от Китай и от руския Урал.

Ръководството на Левски пък е предложило сериозно увеличение на заплатата на Даниел Димов. Договорът на универсалния играч изтича през юни 2014 година и от „Герена” искат да го задържат. Ако склони да подпише нов контракт, Димов ще прибира по 15 хиляди лева на месец. Нов договор ще получи и Орлин Старокин.

О’Хигинс с първа титла в Чили

Скромният О’Хигинс стана за първи път в историята си шампион на Чили, след като удари фаворита Универсидад Католика с 1:0 в плейофа. Пред 40 000 зрители на националния стадион в Сантяго аржентинецът Пабло Ернандес бе точен в 34-ата минута. Сънародникът му на треньорския пост – Мануел Берисо (44 г.), също записа името си. Двата съперника завършиха с равни точки – по 39, надпреварата Апертура, което наложи да се изиграе допълнителен мач.

Клубът от Ранкагуа е създаден преди 58 г. и носи името на чилийския борец за независимост Бернардо О’Хигинс. Тимът в момента не може да ползва своя стадион “Ел Тениенте”, който е в процес на реконструкция, и домакинства на 100 км в столицата Сантяго. На централния площад в Ранкагуа се събраха около 15 000 фенове, за да отпразнуват историческия успех.

Чилийските медии разкриха, че разгневени привърженици на Универсидад Католика са готвили линч за любимците си, но органите на реда са предотвратили саморазправата.

Промениха часа и залата на Славия – ЦСКА

НВЛ направи промяна за двубоя Славия – ЦСКА от деветия кръг на мъжката Суперлига. По програма мачът трябваше да се състои утре от 15:30 часа в столичната зала “Христо Ботев” в съгласие с новото правило столичните отбори да играят само в нея. В същия ден обаче Левски домакинства на Монтана от 18:00 часа, а поради заетост на спортното съоръжение по-рано срещата се премества в залата на белите “Панайот Пондалов”. Часът също се променя, като сблъсъкът е насрочен за 17:00.