Кобрата се разправи с Джоуи Ейбъл

Кобрата победи с технически нокаут в 4-я рунд  и защити интернационалната си титла на Международната боксова федерация,фото:БТА

На професионалния ринг Кубрат Пулев вече има 19 мача и 19 победи, от които 10 победи преди удара на последния гонг.sport.bnt.bg

В първия рунд Кубрат Пулев играеше от далечна дистанция, предимно с леви прави удари срещу американеца, който бе с обратен гард, тоест с по-силна лява ръка. Джоу Ейбъл бе определено по-активен, правеше опити за атаки с крошета, но те не попадаха в целта.

Вторият рунд започна както първия, но в заключителните 30 секунди Кубрат Пулев пласира последователно два десни прави удара в главата на Ейбъл. В залата, в която имаше много българи с националния трибагреник, се чуха силни скандирания:”Кобра, Кобра!”

В третия рунд Кубрат Пулев започна по-активно и с леви прави удари атакуваше съперника си. В края на рунда със силен десен прав в тялото Кубрат Пулев свали на ринга Джоу Ейбъл, реферът Чарли Фич от САЩ отброи нокдаун на своя сънародник.

В четвъртия рунд Кубрат Пулев с удар в тялото отново свали  Ейбъл в нокдаун. След като изслуша броенето американецът се хвърли в отчаяна атака, Кубрат Пулев направи опит за сайдстеп, подхлъзна се, загуби равновесие и падна на ринга. Реферът Чарли Фич веднага започна да брои нокдаун на Кубрат Пулев, който само разпери ръце и се усмихна иронично. Веднага след като му бе отброен нокдаунът Кобрата пласира силен десен прав, който попадна в целта, последва силен десен ъперкът и американецът отново падна на колене.

Това бе седмата загуба на професионалния ринг на 32-годишния Джоу Ейбъл, който по професия е психолог в социалните служби в своя роден щат Минесота.