Преглед на водещите новини в спортните медии

София. Преглед на водещите новини в спортните медии:

Левски ще търси нови попълнения в Португалия, пише на стр. 2 „Меридиан мач“

Главният скаут на Левски Дончо Донев разкри след снощната победа, че той и екипът му гледат футболисти от Португалия. Основната задача в момента е да се намери заместник на Нуно Пинто.

„Не е сигурно дали Гаджев ще напусне, въпрос е на възможности. Целта ни е да привличаме добри свободни агенти”, каза Донев. Той уточни, че за Гари Родригес са платени 300 000 евро, а за Кевин Бру 250 000 евро.

„За 2 години за трансфери не е много. Кевин Бру са го гледали поне 10 души няколко пъти”, добави Дончо.

„Може би пазим головете за втория полусезон, че там са повече мачовете”, завърши шеговито Донев.

Рибери обвини ФИФА в заговор

Звездата на Байерн Франк Рибери скочи на ИфА за решението да удължи срока за гласуване в анкетата за „Златната топка”. По този начин всички треньори и капитани на националните отбори получиха възможност да променят вота си, а това съвпадна с великолепното представяне на Кристиано Роналдо в баражите за Мондиал 2014 между Португалия и Швеция. „Мисля, че такова нещо се случва за първи път. За мен това е позор”, отсече Рибери.

В Испания: От „Герена” взимат бек от Кордоба

Левски работи усилено по зимната селекция. На „Герена” вече имат набелязани заместници на напусналия клуба Нуно Пинто. Според информация в испанските медии близо до преминаване в България е холандският футболист Йенс Янсе. 27-годишният играч в момента защитава цветовете на втородивизионния испански Кордоба. Той може еднакво добре да играе като краен защитник както отляво, така и отдясно. През този сезон Янсе е записал 11 мача от 18 възможни през сезона за Кордоба, като не е вкарал нито един гол. Той е започнал силно сезона и е бил несменяем титуляр, но впоследствие губи мястото в 11-те и затова от втородивизионния клуб са склонни да се разделят с него. Според информациите Левски е готов с оферта за холандеца, който има мачове за младежкия национален отбор, като се очаква трансферът да стане факт в началото на януари.

Предвид задълбочаващата се финансова криза на „Герена” обаче е трудно да се повярва, че „сините” биха могли да извадят трансферна сума за футболиста на Кордоба.

Мъри остава начело на Ботев Пд, пише на стр. 8 „7 дни спорт“

Треньорът на Ботев Пд Станимир Стоилов отново ще оцелее на поста. Последните информации от Колежа са, че специалистът ще продължи да води тима и през пролетта. Собственикът на пловдивския клуб Цветан Василев е дал индикации, че ще се придържа към решението от предишната криза, при която на дневен ред стоеше бъдещето на Мъри. Преди около месец и половина банкерът гласува кредит на доверие към специалиста до лятото, с условието отборът да си завоюва квота за участие в Лига Европа, за да остане начело на тима и през следващия шампионат. Шансовете ситуацията да се преобърне тотално са илюзорни, което означава, че Мъри изглежда е бетониран на поста поне засега. Дори на Стоилов ще бъдат отпуснати солидни средства, за да привлече няколко качествени попълнения, които да помогнат на Ботев Пд в битката за челните места. Очакванията са, че и спортният директор

Александър Александров няма да бъде пипан поне на този етап. Той и Мъри обаче задължително трябва да изведат жълто-черните до излаз в Европа, независимо дали това ще стане чрез първенството, или чрез турнира за Купата на България. Ако не успеят да постигнат тази цел, и двамата със сигурност ще бъдат изгонени. Напоследък доста фенове се обявиха срещу Кривия, но въпреки това шансовете той да бъде жертван са нищожни. Самият финансов благодетел Цветан Василев се чакаше в Пловдив вчера. Банкерът трябваше да присъства на коледното тържество на клуба, което се състоя снощи в хотел “Тримонциум”. Преди това имаше планирана среща между Василев и представители на феновете, но която се очакваше босът да обяви кредита си на доверие към Мъри и да призове бултрасите да подкрепят отбора и спортно-техническия щаб.

Лудогорец преподписва с Мишо Александров

Лудогорец ще направи всичко по силите си да подпише нов договор с една от звездите си Михаил Александров. Халфът, който прави много силен сезон до този момент, все още не е сложил подписа си под нов контракт, а настоящият му изтича в края на кампанията.

Александров прави голямо впечатление през тази есен, като в 18 мача от “А” група има 4 гола и 2 асистенции. Освен това той добави още 2 гола в турнира за Купата на България и 1 в квалификациите на Шампионската лига. Освен това юношата на ЦСКА е един от хората с най-много мачове през този сезон, като има общо 31 участия във всички турнири.

Нефтохимик иска треньор от “В” група

Ръководството на Нефтохимик вече преговаря с нов треньор, който да поеме отбора. Зелените са се спрели на Ангел Стойков, който в момента е наставник на третодивизионния Мастер. Нафтата официално няма треньор, след като Атанас Атанасов си тръгна заради безпаричието.

Изпълнителният директор Костадин Джамбазов вече се е свързал с Ангел Стойков и го навива да приеме офертата и да застане начело на отбора. Макар че се намира във В група, отборът на Мастер разполага със стабилен бюджет и сериозни амбиции за професионалния футбол.

Арестуваха 33-ма преди Левски – ЦСКА, пише на стр. 4 „Тема спорт“

ЗЗ-ма души са задържани преди началото на футболната среща между отборите на Левски и ЦСКА, съобщиха от пресцентъра на МВР. В един от тях е открито наркотично вещество, други двама са задържани при сбиване в района на националния стадион.

Останалите са арестувани за притежание и използване на опасни и забранени за носене при посещение на масови мероприятия предмети: ножове, боксове, пиротехника. Благодарение на бързата намеса на полицията на няколко пъти са предотвратени сблъсъци между фенове на двата отбора.

ПСВ с нова оферта за вратаря на Бптев

ПСВ Айндховен е отправил втора оферта към Ботев Пловдив за вратаря Адам Стаховяк. Филипсите, които бяха съперници на Лудогорец в груповата фаза на Лига Европа, са предложили 500 000 евро за стража, пишат медиите в Полша. В края на лятото холандците отново проявяваха интерес към поляка, но до трансфер тогава не се стигна, защото от българския клуб поискаха много пари. Сега от ПСВ се надяват финансовата им оферта да бъде удовлетворена и през януари да вземат стража. 27-годишният Стаховяк е твърд титуляр в селекцията на Станимир Стоилов. Според изданията ако полякът стане съотборник на Станислав Манолев, сънародникът му на вратата на гранда от Айндховен – Пшемислав Титон, ще бъде продаден.

В Турция пишат: Ризеспор иска Ромарио и Анисе

Турският елитен Ризеспор проявява интерес към четирима играчи от българското първенство, пише сайтът fotospor.com. Става въпрос за двамата нападатели на Ботев Пловдив Ромарио Кортзорг и Анисе Абел. В плановете на 14-ия в Супер лигата са още

халфовете на Левски Ларсен Type и Владимир Гаджев.

Приоритет за Ризеспор обаче са футболистите от жълто-черния клуб. Представител на тима е наблюдавал Ромарио и Анисе при победата на канарчетата срещу Черноморец Бургас с 6:1.

Очаква се след Нова година Ризеспор да излезе с конкретна оферта към Ботев Пловдив за двамата играчи.