Мъри в Холандия за нови попълнения

Треньорът на „Ботев” (Пловдив) Станимир Стоилов се е заел изключително сериозно със задачата да доведе класни попълнения, които да помогнат на отбора му да се пребори за класиране в евротурнирите през пролетта.

Той отлетя за Франция в петък сутринта, за да гледа футболисти на Льо Авър в двубоя с Оксер. По непотвърдена информация оттам той е заминал за Холандия, където също има набелязани футболисти, които евентуално да подсилят пловдивския тим след Нова година. блиц

Най-вероятно той ще следи изявите на играчи от местната Първа дивизия в някой от двубоите от поредния кръг. Не е изключено Стоилов да е присъствал на снощния двубой между Вилем II и Екселсиор, тъй като в полезрението на пловдивчани от няколко месеца е нападателят на домакините Терел Ондан, съобщава „7 дни спорт”.

Иначе от тима на френския Льо Авър Стоилов следеше под лупа в петък вечерта изявите на трима предложени му футболисти – сенегалският бранител Зарго Type и алжирските халфове Рияд Марез и Уалид Меслуб. Льо Авър победи гостуващия Оксер с 2:0, а триото беше сред най-добрите на терена. В 43-ата минута Марез изработи дузпата, от която сънародникът му с френски паспорт Меслуб вкара втория гол за домакините.

По неофициална информация Ботев вече преговаря за двама от тримата футболисти. Засега обаче има разминавания между предлагани и искани трансферни суми, твърди пък „Труд”. Цанко Цветанов, помощник на Стоилов, пък бе в четвъртък в Румъния, също да гледа играчи. Очакваше се снощи четвъртият в света да наблюдава дербито Астра – Стяуа.

До 10 януари се очаква да има яснота дали „Ботев” (Пд) ще купи някой от тримата играчи на Льо Авър. Асистентът на Стоилов Цанко Цветанов е в Румъния, където наблюдава играч от местното първенство.