В разгара на кризата “Левски” почва нов ремонт

“Левски” започва нов ремонт на базата си, въпреки че дори и ръководството на клуба призна за финансова криза при “сините”. През есента заплатите на футболистите бяха плащани със закъснение, а строежът на Сектор “А” на стадион “Георги Аспарухов” върви със забавени темпове заради забавени плащания към строителя.блиц
Въпреки това на “Герена” започват да правят нов терен с изуствено покритие зад Сектор “В”, пише “Тема Спорт”. Работата ще стартира веднага след празниците. Шефовете на клуба обмислят поръчка на настилка от най-ново поколение, която ще трае няколко години. Сегашната вече е в отчайващо състояние и дори е опасна за здравето на децата, които играят на терена.
“Левски” събра 76 000 лева от благотворителната вечер “Синята Коледа”, чиято цел беше набиране на средства за клубната школа. Тази сума обаче не стига да новия ремонт и затова е прибегнато до други дарения и търсенето на спонсори.
Сегашният терен струваше над 600 000 лева при изграждането си, но тогава се започна от изкопни работи. Сега ще бъдат подменени само изкуствените чимове. Новата сграда за съблекални и възстановяване е на етап завършен проект и разрешителни. Пари за строеж на този етап няма и талантите на “сините” няма да се радват на нова постройка.