Преглед на водещите новини в спортните медии

София. Преглед на водещите новини в спортните медии:

„Христо Йовов обяви: Гари Родригес няма да ходи в Разград“, съобщава във водещия си материал вестник „7 дни спорт“.
Спортният директорка Левски Христо Йовов отрече тиражираните информации, че звездата на „сините“ Гари Родригес ще премине в Лудогорец. Холандецът беше спряган за трансфер именно в един от наи-големите съперници на тима от Подуяне.
“Не знам за такова нещо. Няма да продаваме Гари, той остава”, коментира лаконично Йовов пред “7 дни спорт” вчера. Замесеният Гари Родригес също изказа мнението си по въпроса: “Разбрах, че се пише, че може да отида в Лудогорец. Не знам нищо подобно, не съм говорил с никого”, каза Родригес.
„Волейболните национали падат от тима Губерния“, пише още изданието.
Националният отбор по волейбол на България загуби с 2:3 гейма (23. -23. 16, -25. -11) от руския Губерния в първата среща между двата тима. Мачът бе под формата на съвместна тренировка, закрита за фенове и медии. Руският тим, който е воден от бившия капитан на националния отбор Пламен Константинов, измъкна успеха в тайбрека. Треньорът на България Камило Плачи изпробва различни варианти, а като титуляр започна завърналият се в тима разпределител Андрей Жеков. Наи-резултатен за България бе Цветан Соколов с 26 точки, а капитанът Тодор Алексиев добави 18.
Днес от 17.30 ч. в зала “Христо Ботев” е втората контрола, която е открита за фенове.
„Миодраг Йешич се връща в България“, пише още вестник „7 дни спорт“.
Сръбският треньор Миодраг Йешич призна, че в момента преговаря с български отбор. Той обаче не пожела да спомене името му, като загадъчно допълни, че бъдещето му ще стане ясно след Нова година.
“Много хора от България ме търсиха по този въпрос, но аз не съм водил преговори с Локомотив (София). Не съм говорил с никого от клуба на тази тема, а и не обичам да казвам “Хоп”, преди да съм скочил. Не е коректно и за двете страни”, заяви бившият наставник на ЦСКА пред TV7.
Миодраг Йешич сподели своето мнение и за последния двубой между Левски и ЦСКА за Купата на България, завършил с успех на сините след изпълнение на дузпи. “Мога спокойно да кажа, че ЦСКА беше по-добрият отбор, но нямаше шанс пред гола, а после и при дузпите. За съжаление паднаха от Левски, но животът продължава и в ЦСКА трябва да гледат напред”, добави Йешич.

Война в Левски заради Гари Родригес“, пише във водещия си материал вестник „Меридиан мач“.
Гласеният трансфер на Гари Родригес в Лудогорец предизвика война в Левски. Според сигурна информация на „Меридиан Мач” собственикът на „сините” Тодор Батков и директорът Христо Йовов са преговаряли зад гърбовете си с Лудогорец за продажбата на холандското крило.
Йовов първи е започнал разговорите и не е съобщил за това на Батков. Той е водил комуникация по сделката с посредници, упълномощени от Лудогорец. Впоследствие собстевникът на клуба от Разград Кирил Домусчиев се е свързал директно с Батков, за да му направи оферта за Гари Родригес. Адвокатът от своя страна е запазил в пълна тайна преговорите, като единствено е информирал Йовов, че има оферта за холандеца и той смята да я приеме.
Спортният директор на „сините” е останал крайно разочарован от факта, че Тодор Батков иззема функциите му и дори не казва за това. На „Герена” се    говори,    че Христо Йовов е заплашил с оставка заради неразбориите около сделката за Гари Родригес.
Междувременно агитката на Левски е скочила жестоко срещу опитите на „сините” шефове да продадат холандеца в Лудогорец. Фенове на Левски препълниха форумите със заплахи за саморазправа с управниците на „Герена”, ако сделката се осъществи. Привържениците твърдят, че подобна продажба е ясна индикация, че Левски абдикира от битката за титлата и Купата навръх 100-годишнината си. Според информация на „Меридиан Мач” ултраси са се свързали с отговорни фактори на „Герена” и са обявили, че продажба на Гари Родригес в Лудогорец ще предизвика война по оста агитка – клуб.
„От Левски скочиха на ЦСКА за таран от Египет“, съобщава още изданието.
Левски влезе в битка с ЦСКА за таран от Египет. Поне това твърдят медиите в страната на фараоните. Според тях „сините” проявяват сериозен интерес към нападателя на местния Ал Ахли – Ахмед Абд Ел Захер. 28-годишният играч е желан на „Българска армия” от Стойчо Младенов, който му е бил треньор в египетския ЕНППИ. „Червените” преследват вече няколко месеца този трансфер.
Самият Захер, който е национал, е в конфликт с ръководството на Ал Ахли и е обявил, че напуска клуба. Директорът на египтяните Сайед Хафис разкри официално пред медиите, че Левски е отправил оферта за играч, като „сините” искали да го привлекат от януари. От ръководството на Ал Ахли уточняват, че клубът ще мисли няколко дни преди да даде отговор на „сините”.
„180 000 евро на година спират Бобан Грънчаров в за “Герена”, съобщава още вестник „Меридиан мач“
Внушителните 180 000 евро на година са на път да провалят трансфера на защитника на Ботев Бобан Грънчаров в Левски, научи „Меридиан Мач”. От Ботев са готови да пуснат един от своите основни футболисти на „Герена”, като са поставили само едно условие  – „сините” да платят някаква сума за него. Това вероятно ще се случи, но огромните финансови претенции на македонския национал са почти непосилни за Левски. През лятото подобни бяха нещата с друг защитник – Любомир Гулдан, който напусна Лудогорец и бе съгласен да премине на „Герена”, но искаше заплата от 20 000 евро на месец.
Както е известно, Бобан Грънчаров бе неизменен титуляр при Станимир Стоилов, но на полувремето на шампионатния двубой срещу Берое (0:0) се скара със спортния директор Александър Александров и ден по-късно бе отстранен от представителния тим.

Левски взима Боба Грънчаров“, съобщава вестник „Тема спорт“
Македонският защитник на Ботеб (Пловдив) Бобан Грънчаров е на крачка от трансфер в Левски. Централният бранител изигра последния си мач за Ботев, след като бе изгонен заради конфликт със спортния директор Александър Александров. Въпреки че феновете на Ботев застанаха на страната на Грънчаров, от клуба бяха категорични, че той е нежелан. От ситуацията се възползва Левски, който веднага извади оферта, а като се имат  предвид добрите отношения между ръководствата на двата клуба, се очаква срещу минимална финансова компенсация Грънчаров да премине на „Герена”. „Сините“ са предложили 8 хиляди евро заплата на играча. Това значи сигурна преждевременна раздяла с Алехандро Перес и Йордан Милиев.
Левски има интерес към босненския ляв бек на Висла Краков Гордан Буноза, но за него трябва да се плаща по-сериозна сума.
„Последният срок за ЦСКА е днес“, пише още изданието.
Днес е последният срок, в който ЦСКА може да се спаси от тежко наказание. Клубът трябва да плати 50 000 евро на мениджъра Мариано Бидзари. Парите не са били преведени на агента преди празниците и така крайната дата е днес. Двете страни бяха постигнали споразумение за разсрочено плащане, според което „червените“ трябва да преведат 50 000 евро до 22 декември, но тъй като това е неработен ден, падежът се измества за 27-и. Останалите 58 000 евро ЦСКА е разсрочил за 20 януари.
„Спортният директор на Левски привиква треньорския щаб“, пише още вестник „Тема спорт“
Днес спортният директор на Левски Христо Йовов ще събере на “Герена” треньорския щаб. Той заедно с Антони Здравков, Елин Топузаков и Мариан Христов ще наблюдават играчи, които са били предложени на „сините“ преди празниците. Здравков държи отборът да бъде подсилен с ляв бек и централен защитник. А ако Владимир Гаджев и Гари Родригес бъдат продадени, то на „Герена” ще трябва да купуват халф и нападател. Средствата за селекция обаче са ограничени. Преди Коледа Йовов получи уверението на собственика Тодор Батков, че клубът ще извади пари за двама футболисти. Но сумата, приготвена от Батков, не е голяма. И това личи от желанието на адвоката да продаде Гари Родригес.
Заради трудната финансова ситуация първият лагер на Левски ще е в България. „Сините“ ще се готвят в Созопол, където ще изиграят и две контроли – срещу едноименния третодивизионен тим и Черноморец (Бургас). След това Левски ще има и лагер в кипърския курорт Агиа Напа, където ще изиграе още 5 или 6 спаринга