“Левски” се прицели в желан от Стойчо Младенов

Захер с екипа на Ал Ахли /Снимка: soccerladuma.co.za

“Левски” влезе в битка с ЦСКА за таран от Египет. Поне това твърдят медиите в страната на фараоните. Информациите са, че „сините” проявяват сериозен интерес към нападателя на местния Ал Ахли – Ахмед Абд Ел-Захер. блиц

28-годишният играч е желан на „Българска армия” от Стойчо Младенов, който му е бил треньор в ЕНППИ. „Червените” преследват вече няколко месеца този играч.

Самият Захер, който е национал на Египет, е в конфликт с ръководството на Ал Ахли и е обявил, че напуска клуба.

Директорът на египтяните Сайед Хафис разкри официално пред медиите, че “Левски” е отправил оферта за играча, като „сините” искали да го привлекат от януари. От ръководството на Ал Ахли уточняват, че клубът ще мисли няколко дни преди да даде отговор на българския гранд.

Ахмед Ел-Захер преди месец спечели Шампионската лига на Африка с екипа на Ал Ахли след победа над Орландо Пайрътс с 2:0. Захер отбеляза второто попадение във финала.

Преди да премине в Ал Ахли 28-годишният футболист игра за ЕНППИ, където треньор му бе Стойчо Младенов.

Мохамед Абд Ел-Захер е роден на 15 януари 1985 г. в Гарбия (Египет). Висок е 182 см и играе като нападател. От 2005 г. се състезава за ЕНППИ. През същата година участва на световното първенство за юноши до 20 г., където играе в трите мача на Египет в груповата фаза. Има 10 мача и 2 гола за представителния национален отбор на родината си.