От Ботев (Пловдив) ще преговарят за национал

Снимка: www.pfcslavia.com.

 

Пловдив. Националът Радослав Димитров е част от плановете за зимна селекция на Ботев (Пловдив), съобщава „Тема спорт“. Играчът на Славия може да играе еднакво добре като ляв и десен защитник, а може да бъде ползван и като външен халф. Треньорът на Ботев Станимир Стоилов го харесва и почти сигурно от клуба ще водят преговори за привличането на 25-годишния футболист. Към национала интерес имаше и от Левски, но на този етап „сините“ няма как да извадят трансферна сума за него.focus-sport

В близките дни Ботев очаква отговор от френския втородивизионен Лъо Авър. От Ботев искат двама играчи от този клуб и дори Станимир Стоилов пътува до Франция, за да наблюдава на живо изявите им. Става въпрос за защитника Зарго Type и халфа Рияд Марез.
Сенегалецът Type е роден на 11 ноември 1989 година, висок е 183 сантиметра и тежи 73 килограма. Освен като защитник може да действа и като дефанзивен халф. Type е гласен за заместник на отстранения Бобан Грънчаров.
Рияд Марез е офанзивен халф. Французинът е роден на 21 февруари 1991 година, висок е 179 сантиметра, тежи 61 килограма. Той трябва да замести продадения на Майнц 05 Тодор Неделев.