Светът стиска палци за Шумахер

 

Малко след съобщаването на новината за инцидента от неделя следобед Мартин Брандъл, който бе съотборник на Шумахер в Бенетон през 1992 и 1993 г., написа в Туитър: “Да се надяваме, че травмата на Михаел Шумахер не е сериозна и той ще се възстанови напълно. Той е един откачено смел парашутист и мотоциклетист”.

“Хайде Михаел, спечели и това състезание, както го правеше в миналото. Ти можеш да го направиш”, допълни Брандъл.SPORTNI.BG

Пилотът Фелипе Маса, който се възстанови наскоро от тежка черепно-мозъчна травма, публикува своя снимка с Шумахер в Инстаграм.

“Моля се на Господ да те пази, братко! Надявам се да се възстановиш бързо. Господ да те благослови, Михаел!”, гласят коментарите, съпровождащи фотоса.

Жан-Ерик Верн, Джул Бианки и Макс Чилтън също пожелаха бързо възстановяване на Пилето.

“Всичките ни мисли са с Шуми и семейството му”, написа Ромен Грожан в Туитър, а Хейки Ковалайнен пожела на Михаел “бързо пълно възстановяване”.

Пол ди Реста също изрази съпричастност в социалните мрежи: “Ужасни новини за Михаел Шумахер, мислите ми са с него и семейството му. Надявам се на по-добри новини, че той ще се оправи”.

Звезди от други спортове също не останаха безразлични към инцидента. Бившият капитан на националния отбор по крикет на Великобритания Майкъл Вогън, голфърът Иън Полтър, немският футболен национал Жером Боатенг и много други се присъединиха към благопожеланията за Шумахер.

Десетки фенове не спаха цяла нощ, за да дават сили и кураж на Михаел и семейството му.

Както вече стана ясно, личният приятел и един от най-добрите неврохирурзи Жерар Селан опитва да спаси живота на бившия състезател. Освен него през нощта с автомобил от Германия в Гренобъл е пристигнал и личният лекар на Шумахер – д-р Йоханес Пейл.

Информация за актуалното състояние на германеца ще бъде съобщена днес в 12:00 часа българско време.