Миньор: БФС са неадекватни, излизаме с юноши срещу Лудогорец

Съдийският състав трябва да се хигиенизира, Ахмед Ахмед и Стоян Денев изпълняват поръчки, твърди Никифор Вангелов

Президентът на Миньор (Перник) Никифор Вангелов разпространи отворено писмо, в което пише, че ръководството на БФС е неадекватно, присъединявайки се към мнението на колегите си от ЦСКА. Босът настоява за “хигиенизиране” на съдийския състав, както и разкрива, че реферите Ахмед Ахмед и Стоян Денев изпълняват поръчки. Последният ръководи мача на Миньор срещу шампиона Литекс. Както е известно, в събота “жълто-черните” поведоха с 2:0 в Ловеч, но в крайна сметка срещата приключи при резултат 2:2. Второто попадение във вратата на тима от Перник падна от спорна дузпа в добавеното време, отсъдена от рефера Денев. Ахмед пък ръководи срещата между двата отбора от 1/4-финалната фаза на турнира за Купата на България, игран отново в Ловеч. На 14 март Литекс би с 2:0, като първото попадение беше реализира от бразилеца Марсело Никасио от дузпа в 3-ата минута на добавеното време на първото полувреме. Тогава от щаба на Миньор бяха крайно разочаровани от решението на рефера от Бургас да удари рамо на домакините,Блиц

В отвореното си писмо Никифор Вангелов твърди, че “жълто-черните” ще излязат с юноши срещу Лудогорец в мача от 24-ия кръг, който ще се играе в Перник на 18 април (сряда). Футболисти, треньори и всички фенове на Миньор ще протестират срещу БФС с черни ленти.

БЛИЦ публикува без редакторска намеса отвореното писмо от президента на ПФК Миньор Никифор Вангелов:

Писна ми!…
Всяко действие има причини, повод и начало.

Причини:
Неадекватното ръководство на БФС.
– Вече седем месеца ПФК Миньор Перник чака решение на Арбитражния съд на БФС от проведено заседание на 01.09.2011 година по казуса „Даниел Златков”.
– ПФК Славия няма да получи лиценз за УЕФА, тъй като не спазва Нормативните документи на БФС и не желае да изплати Компенсация на ПФК Миньор Перник за футболиста Даниел Златков. А ще получи ли ПФК Славия лиценз за участие в следващото национално първенство?

Повод:
„Ритуалното клане” на отбора на ПФК Миньор Перник на стадиона в Ловеч на 07.04.2012 година.
– Младият, но „надежден” съдия от Велико Търново Стоян Денев, искаше да има основна заслуга при определянето на крайния резултат на срещата ПФК Литекс – ПФК Миньор Пк., но не му бяха достатъчни 94-е минути на мача.

Начало:
ПФК Миньор Перник ще предприеме протестни действия от 18.04.2012 година.
1. На футболната среща ПФК Миньор Пк. – ПФК Лудогорец, нашият отбор ще играе с юноши старша възраст.
2. Футболисти, треньори и всички фенове на Миньор, ще протестират срещу БФС с черни ленти.

При адекватни действия от страна на БФС, до 17.04.2012 година, а именно:
– Решение на Арбитражен съд на БФС от 01.09.2011 година, по наша искова молба. Кой нареди, футболиста Даниел Златков да бъде картотекиран на 27.08.2011 година (събота), след като лично Изп. Директор на БФС и Секретаря на СТК на 26.08.2011 година, по телефона съобщиха на Изп. Директор на ПФК Миньор Перник, че уважават молбата ни Даниел Златков да не бъде картотекиран в друг клуб, преди заседанието на Арбитражния съд на БФС.

– „Хигиенизиране” на съдийския състав – отстраняване от футбола на поръчковите съдии Ахмед Ахмед, Стоян Денев и техния попечител съдийският им наблюдател в Ловеч Светослав Славов,
на 18.04.2012 година, от 17:00 часа, РАЗГРАДЧАНИ ЩЕ УСЕТЯТ ЦЯЛАТА МОЩ НА „ПЕРНИШКИЯТ ВИНКЕЛ”.

Никифор Вангелов
09.04.2012 г.