Ударно начало за “лъвовете”! Сгазихме Кипър

България победи Кипър лесно с 3:0 (25:18, 25:19, 25:5) в първи мач от група I на световните квалификации по волейбол за мъже. В чешкия град Опава избраниците на треньора Камило Плачи не срещнаха никакви трудности срещу по-скромния си съперник и закономерно се поздравиха с успех за малко повече от един час игра. Двубоят премина изцяло в тренировъчно темпо, като българите не играха на пълни обороти.sport.bnt.bg

Камило Плачи остави капитана Тодор Алексиев да почива, а в стартовия състав започнаха Тодор Скримов и Валентин Братоев, Георги Братоев, Теодор Тодоров, Виктор Йосифов, Цветан Соколов и либерото Теодор Салпаров. Разликата в класите между двата тима беше огромна, като българските волейболисти нямаха никакви проблеми и постигнаха победата само за 68 минути игра.

Националите изпълняваха сервис-флот, който затрудни кипърския тим. Цветан Соколов реализира 15 точки за България, а съотборникът му Валентин Братоев добави още 9 точки. В събота “трикольорите” ще играят с Холандия. Първият от четирите отбора се класира за Мондиал 2014 в Полша. По-късно днес домакинът Чехия ще играе срещу Холандия.

Мачове от квалификационна група I за световното първенство по волейбол за мъже, които се провеждат в Чехия:

Кипър – България 0:3 (18:25, 19:25, 5:25)

По-късно днес:

Чехия – Холандия